fredag, oktober 31

Henrik piggar upp mig med Ikea

I eftermiddag blir det Ikea. Ska titta på sänggavel.
Det stora möbelvaruhuset ska nog göra att jag tillfälligtvis glömmer min smärta.
Min snälle H som offrar sin lediga eftermiddag. Vid tre bär det av.

Halloweenhälsnigar

Idag är det Halloween. Utanför vårt hus kommer det stå en snitsigt utkarvad pumpa och lysa, den välkomnar barn som vill ha godis. Inne kommer Henrik och jag äta indiskt och äta Halloween-kakor.


Hösten är så lång och mörk att jag välkomnar alla chanser till något som bryter av.

torsdag, oktober 30

Smärtan kommer fortsätta

Min tandläkare säger att jag kan räkna med att det tyvärr kan göra ont en två-tre veckor till. Problemet är att det avlägsnats ben och det ska nu läka ihop, samt att nerverna ska läka och hitta nya vägar.

Så nu vet jag vad som gäller. Det känns olidligt att veta att det kanske är så länge kvar. Samtidigt som jag åtminstone vet vad jag har att rätta mig efter.

Now the drugs don´t work

They just make you worse.



Det gör så ont hela tiden att jag snart blir galen.

Min mans otacksamma arbetskamrater

I tisdags var jag fikaansvarig på kvällens möte. Det hade jag glömt.
Till någon timme innan mötet. Då var jag redan på väg till det.
Fick svänga in på ett Willys och köpte åt mig två rulltårtor.
En med choklad, en med hallon. Tolv och femtio kronor styck.

På mötet mumsade folk två skivor var men det blev ändå en del över.
Resterna skickade jag med Henrik till jobbet igår.
Där var man otacksamma och tyckte inte att rulltårtorna var goda.
Man smakade men åt inte upp.

Bara en var tacksam. Ekonomichefen. Han åt.
Han vet att det lönar sig att köpa billigt.
Och det är han som kommer få smaka när jag skickar med
dyr fluffig, smälter-i-munnen konditori-rulltårta nästa gång.

onsdag, oktober 29

Fasansfulla minnen

Min svåger Rikard var journalist på Expressen då för tio år sedan. Och på den tiden bodde Jennifer och Rikard precis utanför Göteborg. Så han var tidigt på plats. Han har inte pratat så mycket om det. Men efter att han nästan jobbat två dygn i sträck så kom han hem. Pappa som var uppe då och skulle få hjälp med sin bil sa att Rikard skulle strunta i bilen och gå och lägga sig. Rikard gick dock direkt till bilen och jobbade i typ ett dygn med den. Han sa till pappa att han absolut inte ville ha tid att börja tänka och känna.

Jennifer, också på Expressen då, blev tillsammans med några andra nedflugna i ett litet plan från Stockholm. Hon var tidigt på plats också och kommer för alltid att bära med sig det hon såg. Här skriver hon om det.

Idag minns vi brandens offer

Ibland sker saker som för alltid finns med. Som förändrar. Och man minns alltid precis när man fick reda på dem. Känslan i en då.

Estonia, mordet på Anna Lindh, Olof Pamle, 11 september...
Branden i Göteborg.

För tio år sedan gick jag i London och fick ett samtal från mamma. Som berättade.
Sen gick jag där och kände mig långt hemifrån.

BBC visade små glimtar från " tragic fire at a discoteque in Sweden,
taking over 60 young lifes".

Overklighetskänslan. Vidden av katastrofer är ju så svår att ta in. Och behovet av att vara nära sina egna nära och kära blir så stort.

Idag går mina tankar till alla offren och deras anhöriga.

När unga människor dör och drabbas så finns det som en extra nivå av meningslöshet.
Man sörjer personen, men också allt det som aldrig blev.

tisdag, oktober 28

Tandvärk smittar

Förra onsdagen började en kollega känna av en tand.
Igår var hon svullen i ansiktet och idag är hon hemma.
Det smittar alltså.

Möte och pumpor

Ikväll är det möte med en förening. Blir nog ganska sent.

Sen hem och skära pumpa. Även skära föräldrarnas pumpa. Är tradition att jag gör det estetiska medan pappa avlägsnar det geggiga fröinnehållet.

Halloweenpyntet ska fram idag också. Jag tillhör skaran som gärna hade sett att vi firat ordentligt i Sverige och haft en massa roliga fester. Varför är svenskar så tråkiga?

Självklart ska det firas den 31 oktober och inte inkränka på Alla helgona- helgen. Något negativt folk här hemma gärna säger att det är för mycket monster och skräck, men det är inte sant. Tittar man i USA så klär folk ut sig till allt möjligt: filmstjärnor, poliser, djur, prinsessor,clowner, riddare, häxor, spöken, änglar och så monster.

Nyårsplaner

Vi är lite inne på en resa över nyår. Paris eller London eller New York.
Vad tycker ni?

J´adore Paris..


London calling..


Beautiful Big Apple..

måndag, oktober 27

En blogg bortom tanden

Ni frågar, jag svarar.
Ja, den kommer.
Snart blir allt som vanligt.
Och Apotekets fantastiska försäljningssiffror mattas.

Nedsövning -om jag själv får välja

Min kusinfru som själv har opererat bort en visdomstand kommenterar angående mina smärtor att ett alternativ vore det att man blir nedsövd och sen väckt några veckor senare när allt är bra igen.

Tack Karolin, det är ett bra alternativ som jag själv la ut för Henrik i torsdags. Han fnös då åt mig. Men nu vet jag att vi är fler som ser detta som en bra idé.

Saknar fotbollen

På grund av olika omständigheter varav sjukdom den största har jag inte varit på fotbollen sedan sista dagen i september. Det är för illa och jag saknar alla. Ska åka dit idag även om jag inte tror att jag kan träna.


Vi ska planera nästa års träningsläger som ska gå till Italien eller Spanien. Jag röstar på Spanien. Ska bli roligt att åka tillsammans. Det enda tveksamma för min del är att resorna vi tittar på ligger på 6 dagar. Det är ganska svårt att komma ifrån så pass många dagar. Framför allt vill man inte bränna för många semesterdagar redan i mars. Och utan att H är med. Är ju trots allt framför allt honom jag vill vara med när jag är ledig.

I tidningen i lördags

Hallands Nyheter uppmärksammade i lördags att vi har stängt en lokal där det tidigare fanns ungdomsverksamhet. Läs gärna artikeln som var bra skriven och säger det mesta. Elias Björck har tyvärr aldrig hört av sig till oss, men kanske gör han det nu och då kan han eventuellt få hjälp med tillfällig lokal. Hur som, det som var avgörande till att vi stängde lokalen, var säkerhetsfrågan. Vi har möts av en del "men det har gått bra i flera år ju" och " inget har ju hänt hittills" men det räcker inte för oss. Vi fann en lokal som inhysde ungdomsverksamhet undermålig när det gällde säkerhet och då drog vi i nödbromsen direkt. Bågot annat val hade vi inte.

Den som inte förstår det kan ta vilken tidning som helst just nu óch läsa om minnet av branden i Göteborg för tio år sedan.

Bästa trädgårdsmästaren


Och sötaste.

söndag, oktober 26

Brommapojkarna klara för kval

Genom egen seger och Assyriskas förlust blev BP kvalklara igår. Som ni vet glädjer detta mig. Om de går upp igen kan jag ta med Märta på allsvensk fotboll i hennes kvarter typ. Hon står själv i kö för Brommapojkarna så det är bara att odla intresset.

Tabletter överallt

I dessa dagar av smärta ser vårt hem ut som om en knarkarkvart. Överallt ligger det tablettkartor av olika slag. Igår när jag vaknade hade jag till och med en karta med Ibumetin i handen. Måste helt enkelt tagit den från nattduksbordet i sömnen.