lördag, februari 21

Dumma, dumma, dumma folket

BWO bara till andra chansen.
Det som var den helt klart bästa låten.


Sen i andra chansen får de nu möta Lilli & Sussie,
medan den väldigt dåliga låten ikväll som också gick
till andra chansen får möta Caroline af Uglas.

Och sen undrar jag verkligen varför folket gillar flickor som Molly Sandén, tidigare år Shirley och Sonja med fler, som står i någon böljande klänning och sjunger smäktande med någon smörig låt. Urk, urk, urk.

Stafett städning

Damerna kör stafett i skidskytte och jag håller på och städar. Blir lite av en städstafett. Jag dammar lite, springer till tv:n, springer och dammar lite till, till tv:n och så vidare.

Tjejkväll igen

Efter lite omkullkastade planer blev det till slut tjejkväll igår. Erika och jag åkte hem till Mia som var kockänka. Goskillarna sov redan när vi kom. Mia och Erika åt sushi medan jag mumsade sallad. Lets danc stod på men vi hann inte med att titta riktigt. Var många ämnen att avhandla. Var väldigt länge sedan vi hade en kväll ihop så, vilket var så roligt att få ha. Erika, singeln, i gänget får berätta dating historier och underhålla oss och så försöker vi komma med råd. Och så blir det såklart alltid en massa roliga minnen.

Idag blir det bygga istället. Jag ska försöka komma ut på en löprunda. Känns nästan som att kroppen skulle kunna tänka sig det. Får chansa lite. Har ju vilat så länge nu och antingen fungerar det att köra nu eller så blir jag sjuk på riktigt och må då så vara. Promenader i all ära men jag vill träna också.

Ikväll blir det bara vi här hemma och jag tänker mig lite firande idag istället.
99 dagar idag.

fredag, februari 20

Gårdagskv'ällens mys


Om hundra dagar står vi där

Idag är lite av en speciell dag.
För om hundra dagar står vi där.
Säger ja och lovar varandra trohet och kärlek livet ut.
Och sen firar vi vår kärlek med familj, släkt och närmaste vänner.


Ikväll hade vi först planer på att jag skulle ta mig ner till Halmstad och vi skulle gå ut och äta lite. Fira. Men sen kom vardagen i mellan med snickarverkstad i vårt garage. Vi behöver svärfars hjälp och han kunde ikväll så det får gå först.
Och att tillsammans med honom bygga på vårt hem är väl också ett sorts firande.

torsdag, februari 19

Mys med Erika

Ikväll har jag haft mys med en av mina närmaste vänner. Erika, vanligen boende i Stockholm. Hon är hemma en del i Falkenberg nu när hon skriver klart sin c-uppsats.
Hon har tagit tag i det efter några år jobbandes som jurist.

Hur som. Hon var här ikväll och vi hade jättemysigt med god mat, slängde ihop litte indiskt, och mycket prat. Bröllop, dating, jobb, hem och politik var huvudämnena.

Tänkte bjudit på en fin bild på min vän men nya laptopen krånglar med att ladda upp bilder. Får ta tag i det i helgen. Då ska jag också lära mig min nya mobil, som hade kommit idag och som just nu ligger på laddning. Den är rosa och väldigt fin där den ligger.

Igår slog jag halvt ihjäl mig

Skulle hämta sandpapper i förrådet.
När jag gick ner för den cykelramp i trä
vi har till förrådet så stack fötterna.
Föll handlöst.
Armbåge och högerhöft tog smällen.
Lite blod och stor bula på armen.
Skrap på höften.

Var försiktig.
Men när det är halt så är det halt.

Publikfritt hot mot demokratin

Med en rösts marginal röstade kultur- och fritidsförvaltningen i går igenom att Sveriges kommande Davis Cup-match mot Isreal ska spelas inför tomma läktare. Det blev en del av lösningen på hur man hanterar denna högriskmatch, den lösning vänsterfallangen förespråkade. För min del anser jag att det är ett hot mot demokratin det här beslutet. En grupp människor som tycker annorlunda ska inte kunna hota med våld och på så sätt få fram ett sådant här beslut. Det inskränker på det fria samhällets vardag och det kan vi aldrig acceptera.

En maräng om jag får be

onsdag, februari 18

Min affärsman till karl

Henrik spelar ju i stolta Vessigebro Bollklubb. I år får man nytt matchställ vilket ledde till att spelarna skulle välja nummer. Något som kan vara klurigt då det såklart ibland finns flera som vill ha samma nummer. I år var upplägget att de som ifjol var med i flest matcher fick välja först.

Henrik låg ganska högt upp på listan och då han inte bryr sig om vilket nummer han vill ha så valde han det nummer som han vet att den som bryr sig mest vill ha. Nummer 7.

Idag kom ett sms från Ola.
"Var kostar nummer 7? Du kunde inte låta bli eller hur. ;)"
"Ett hönsplock."
"Ok taget tack tack."

Det här mina damer och herrar är rutin och stor humor. När de andra plockar kycklingar, urkgöra, för att få ihop pengar kan H sitta här hemma och dessutom kan han kackla lite hönslikt varje gång Ola går förbi.

Bruden som pingvinade sig fram


Fin klänning.
Men hur går man i den?

Olycksfågeln

Läste nya Mama igår. En lång intervju med Camilla Läckberg, vars böcker jag inte har fallit för. Läst Olycksfågeln och halva Isprinsessan, men nu lagt denna författare i hyllan för gott.

Hur som, det var ju vad jag läste i Mama som det skulle handla om.
Läckberg väntar barn med sin nya kille Martin Melin. De träffades hösten 2007, efter att hon skiljt sig tidigare samma år och Martin bröt upp från sin förra kvinna någon gång där också. Camillas barn från tidigare äktenskap är lite äldre. Men Melin bröt upp när hans yngsta barn var 1 månad. Barnet är nu 1 år. Och nu skaffar de alltså barn ihop. Jag hoppas innerligt för det barnets skull och för de andra barnen att det håller mellan deckarförfattaren och polisen. Men jag undrar varför de har så bråttom och hur folk, de är ju långt ifrån ensamma om att hålla på så här, tänker när de skaffar barn så tidigt. Framför allt när de redan har andra barn. Hela den här grejen i samhället med barn, nya barn och nya partners är obegripligt för mig.
Jag tror inte alls den är bra. Men kanske är det bara jag som är en olycksfågel?

Sen läser jag också att Läckberg tycker det är tråkigt att leka med barn. Att de får klara sig själva i lekandet. Hon hänvisar till sin barndom och att hon var ensambarn. Självklart måste barn klara att underhålla sig själva och leka på egen hand. Men samtidigt får man ju som vuxen bita ihop ibland och leka med dem, hjälpa dem att utveckla sin fantasi.

För egen del tycker jag oftast att det är roligt att leka med barn, just för att utvecklingen är så total. Och för att man märker hur underbart roligt de tycker att det är. När man älskar barnet/barnen känns den delen central i valet att leka med dem. I alla fall för min del.

tisdag, februari 17

Valde nyttovägen

Här hemma valde vi att laga tll lite egen thai, vilket resulterade i en nyttig och god middag. Sen gav vi oss ut på promenad i kylan. Nu är det brasa och bok som gäller.

Graffiti som känns i hjärtat

Pusstopp och thaimat

Hemma har vi just karantänregler. Detta då jag först blev smittad av Henrik och nu vill vi inte att det går en vända till. Så pussar är det ont om.

Ikväll är vi båda hemma och då jag är hängig så blir det nog inte en så aktiv kväll.
Tänker mig thaimat och efter middagen en god bok eller film i soffan.
Får väl se vad H tänker sig.

måndag, februari 16

En blandning av prinsessa och slampa



Vad säger ni? Har jag hittat min klänning?

Svärfar på fyra hjul

Den därpresenten till svärfar som jag snuddat här i bloggen var en fyrhjuling.
Henrik tycker att han behöver kunna ta sig fram lätt och smidigt i skogen och på åkrarna. Svärfar verkade nöjd och glad. Provkörde lite. I ärlighetens namn så var det ju inte en helt osjälvisk gåva heller eftersom Harald hjälper Henrik väldigt mycket med lantbruket och nu blir det smidigare.

Veckans måsten

*Bestämma vart vi vill åka på smekmånad.
* Boka bröllopsresan.
* Bli fri från flunsan.

Henrik måste dessutom boka dj.

söndag, februari 15

Gudmors lilla lejon


Kärlek i dess renaste form.

Gimme, gimme, gimme

Igår var en toppendag. Precis som jag förespådde.
På kvällen var det mys med vänner och melodifestivalen fick stå på i bakgrunden, vilket är ett ganska lagom sätt att se den. Även om Erika valde att springa in då och då för att stödja Måns som hon sen la hela veckopengen på ;)
Alla gick vi dock in för att se Lili och Sussies comeback.
Nostalgitripp. Och jag tycker låten var jättebra. Riktig schlager som fastnar direkt.
Vi såg sen att de gick till Andra chansen och nu hoppas jag de två blonda systrarna tar sig därifrån till Globen och final.

Så nu trallar vi på Show me heaven några dagar...

Rakbladshals

Det onda går inte bort.
Och fyra munsår inuti munnen.

Vad gör man med en söndagmorgon?

Jo, man kan se Helena Jonsson ta vm-guld
medan man gosar i soffan och solen lyser in
genom fönster i behov av putsning.