fredag, december 1

Ålderdom och självironi

Fjärde kåseriet bjöds läsarna på idag. Ni här.

onsdag, november 29

Vår vän potaten

1960 åt vi i Sverigw 90 kilo potatis per person per år. Nu är vi nere i 50. Det är billigare och nyttigare än pasta. Godare? Smaksak. I alla fall ska jag höja min komsumtion. Det är ju så gott. Att Henrik ska börja odla "päron" kan också ha med ökad konsumtion att göra.

tisdag, november 28

Äkta konst och ledighet

Efter jobbhelg var det så ledig dag igår. Henrik ringde och växkte mig vid nio. Upp och ut i spåret direkt. Sen frukost hos mormor med gästande moster. Tåg till Halmstad för att ta gamla bilen med hem. Snabb tur till galleri. Köpte äkta konst för första gången. Sen hem. Lunch. Med mamma och moster till Varberg för lite julshopping. Hittade två klappar. Bra start på denna jakt. På kvällen sippade jag kaffe hos föräldrarna tills Henrik kom för att visa upp vår nya bil. Alla höll med om att färgen är himmelsk. Sen mat och så ner igen till föräldrarna för ytterligare häng med moster, som idag åker hem.

Nu ska jag slänga mig in i dusch. Vakna ordentligt för sen väntar 154:an. Ska till Svenljunga tidig förmiddag för att träffa nya kommunalrådet för större grej. Blir trevligt. Sen är det bara att fortsätta mata av alla punkter på den där listan...

söndag, november 26

Kedja fast mig

Efter andra utbildningen inför tabloidövergång är jag än mer säker. Jag vill vara med.

För övrigt är det typiskt att när jag jobbar helg men är på utbildning på lördagen, så brinner det i stan. Anlagt. Min förra jobblördag var en frimärksutställning det hetaste jobbet.