torsdag, augusti 3

Ledighet

Var kompledig igår då jag jobbade i lördags och söndags. Regnade hela dagen vilket gjorde att jag inte kunde göra så mycket med huset. Städade hos mormor, plockade ögonbryn och fick fotvård på Salong Bella. Tränade fotboll och slappade med H framför Djurgårdens kvalmatch.

Idag är det mulet men inget regn. Är ledig enligt schema. Har målat sedan halv åtta. Nu satt på vatten för att koka lite pasta. Sen fattar jag penseln igen.

tisdag, augusti 1

Nu ska jag hem och skapa

På g hemåt nu. Ska måla några timmar. En kollega tyckte det lät fint och frågade vilka motiv jag mest målar.
Hus, svarade jag. I full skala.

Var är finessen?

I söndags var Sara och jag gästtränare för Böljans F14 som hade träningsläger på hemmaplan. Jätteroligt tyckte maktfullkomliga jag. Tjejerna var över lag duktiga. Men en sak var de mindre bra på. Att spana.
Sara och jag lämnade dem för att flytta målen när det skulle spelas. Så fort de druckit skulle de komma efter oss. När vi klara tittar efter dem ser vi hur de på rad står tryckta mot nätet angränsande planen intill. Där tränar jämnåriga killar.
Sara: Kolla på det...
Jill: Åh nej, så uppenbart
Sara: Något. (skratt)
Jill: (skratt) Så där skulle jag ALDRIG ha gjort
Sara skeptiskt: Du spanande aldrig ?
Jill: Jo, jo.. men med finess, en snabb blick här och där. Att stå så där skulle jag aldrig ge killarna.

Slutsats. Jag får kalla till träning igen.

måndag, juli 31

Vive la reine

Idag jublar bönderna. Kommer att tänka på när en viss fransk Jean Baptiste Bernadotte besökte Sverige för att tillträda som Karl den XIV Johan. Med sig hade han sin vackra hustru, sedemera drottning. När sällskapet kom till Helsingborg mötte bönderna med utrop "vive la reine", givetvis uppskattat av besökarna som inte förstod att det som skreks var "vi vill ha rejn, vi vill ha rejn". Precis som i år var det en varm sommar och bönderna behövde regn till sina fält.