lördag, januari 3

Jag vill ha mer jul

Så här när man ligger nästan en hel lördag i soffan efter att vi varit på kanontrevlig middag hos mina föräldrar samt Skoglunds igår. Ja, då känner jag att jag vill ha mer jul, en tid då man kommer tillsammans.

Här kommer två bilder från när vi var på Åhs och högg gran. Märta bar sin egen lilla medan Rikard bar den hem till mamma och pappa medan min snälle svärfar bar den jag skulle ha med hem till oss.



fredag, januari 2

Bra start på nya året

Igår var en utmärkt första dag.
Vi gick upp vid tio. La oss i soffan med kaffe respektive te.
Varma frallor. Vännermaraton på tv:n.
Vid tre leftovers från nyårsmiddagen.Såg Ivanhoe och såg likt varje år att han väljer fel brud. Vid fem hämtade vi räkenskapspapper. Satt i soffan och fick ordning på allt. Drack mer kaffe. Skidor på tv. Sen middag; rådjursfärs och penne. Parlamentet. Svenska Noll tolerans. Lite läsning i sängen på det.

Perfekt efter en sen natt med bubbel och fyrverkerier.

Läskig läsning

Bland alla fina julklappar tomten kom med så fick jag tre böcker.
Svensk Maffia fick jag av svärmor som läst min önskelista väl, mor kontrade med Gomorra och Men inte om det gäller din dotter.

Så det blir maffia i flera former och så lite Hamilton på det.

God fortsättning

tisdag, december 30

Glöm inte själen

Ganska ofta när det kommer till inredning hemma hos folk, som man ser på till exempel bloggar, så tycker jag folk har det fint men själslöst. Det är vitt, vitt, vitt och lite vitt till. Och så lite silver. Och lite svart. Och nästan aldrig personliga saker.

När jag ser detta förstår jag inte hur man står ut så. Det ska ju kännas av vilka som bor i det hus man besöker, det är det som gör det till ett hem.

Det där perfekta utstuderade blir livlöst och trist.
Fram med den egna stilen. Det unika.

Nu blir jag galen

Så klart fungerade inte datorn här hemma sen. Var hemma hos föräldrarna jag var när jag ropade hej. Där fungerade den sen perfekt men när den skulle koppla upp sig här hemma så ville den inte alls. Sitter nu hemma hos oss med föräldrarnas datyor och det fungerar också. Så problemet ligger ju således tydligen trots allt i vår dator men jag tycker att det är Bredbandsbolagets ansvar att fixa detta nu. De kommer till oss som har en ett år gammal data, det vill säga en relativt ny, och vi har uppkoppling gentemot dem tidigare och gentemot Telia. När de kommer är vi uppkopplade. När de åker ska vi omformatera dator och sedan ska det fungera men det gör det alltså inte och således hände något när deras kille satt framför vår dator i tre timmar.

F_n, vad jag avskyr sådant här. Jag har lagt säkert 20 timmar på det. Tid jag kunde haft till annat.

måndag, december 29

Datorkrångel

Just nu avskyr jag allt vad datorer och bredband är.
Vi bytte ju som sagt till Bredbandsbolaget. Någon kom och installerade det.
Bytte modem tre gånger och sa sen att vår dator behövdes "göras om". Vi gjorde det.
Det funkade inte alls. Sen har Johanna och jag lagt timmar över telefon med att försöka fixa det. Sen har min svåger hjälpt mig. Nu fungerar den hjälpligt. Det vill säga att vi tack och lov kan surfa, men varje sida vi vill till måste vi uppsöka genom google. Det verkar som att killen som var hos oss lyckats installera/aktivera en brandvägg. Tack för den liksom.

Nu får vi vara glada så här och så imorgon ringa asus samt Bredbandsbolaget och kräva lite svar och hjälp.

söndag, december 28

Pappas förhör med svärsönerna

För några dagar sedan var det korsförhör nere hos föräldrarna.
Pappa satt med årets Sporten Idag och kollade att svärsönerna kan sin sport.

Släkt i alla former

Idag har vi varit på bjudning hos Henriks föräldrar. Harald och Gunilla välkomnade inte bara oss utan mamma och pappa, Henriks faster Inga med man Mats och så faster Ingrid. Det var en jättetrevlig dag med frisk lantluft.

Nu ikväll blir det Ett päron till farsa firar jul, det vill säga massvis av skratt.