lördag, mars 8

Vänder blicken mot Kiruna

Dagen känns som att den har varit lång.

Matchen vann vi med 3-1, alla kämpade jättebra och det var riktigt starkt att vinna mot ett division III lag. Jag var tyvärr lika orkeslös och kass som sist. Väntar fortfarande på att kraften ska komma tillbaka.

Nu har jag precis laget pyttipanna med ägg till Henrik och vi väljer att titta på Andra chansen. Programmet har precis börjat och det första jag möts av är Kristian Luuk i en riktigt ful kostym.

Heja Carola!

Krya på dig syster!

Johanna opererades i förra veckan. Fjärde operationen. Allt började som jag tidigare berättat med att hon bröt armen som 13- åring. Det är för jävligt allt som hänt på vägen.

Vid den här operationen upptäckte man att de som gjorde den senaste operationen har snott en nerv kring metalldelarna som sattes in. Det har hon gått med i ett och ett halv år. Läkaren som gjorde den operation i september 2006 borde mista jobbet. För han har förutom det stora fel han gjorde varit arrogant av bara den mot Johanna när hon har haft ont och ifrågasatt om allt verkligen stod rätt till.

Älskade Johanna, krya på dig! Jag hoppas så allt kommer bli bra nu och jag ska hjälpa dig slåss mot läkarna för att få dem prickade!

fredag, mars 7

Nu släcker jag för veckan

De flesta har redan flexat hem sig och nu går jag strax också.
Har varit en bra vecka med mycket skrivande och jag är nöjd med att jag fått ändan ur och återkommit som kåsör i HN. Har fått många uppskattande tillrop och mail kring detta.

Nästa vecka bjuder en spännande måndag och beroende på den lär hela veckans humör bestämmas. Fast från och med torsdagen kommer allt vara bra för då kommer Märta som bekant ner. Att få gosa och leka med henne ska bli underbart.

Grubbel inför morgondagens match

Jag har alltså övertalats att spela imorgon. Känns så jobbigt att tänka på det.
Jag vill på ett sätt spela. Det vill jag alltid. Men det är samtidigt inte roligt att spela när man inte alls kan göra sig själv rättvisa.

Det kan jag inte just nu. Min kropp är helt tom. Den svarar inte. Hjärnan säger till den på skarpen men den vägrar lyssna.



Imorgon blir det jobbigt för Jill...

Dagens och helgens

Idag blir det jobb följt av löprunda. Sen tänkte jag hinna måla lite hemma hos mamma och pappa. Jag är nu inne på det spännande projektet att måla deras trappa. Sen pälsar jag på mig varmt och åker till IP och ser åtminstone en halvlek när Henrik spelar.

Imorgon blir det faktiskt lugn förmiddag innan jag har samling halv tolv. Lät mig övertalas att spela fast att formen är dålig just nu. Vill egentligen bygga upp mig lite mer, men tränare Göran fick mig på andra tankar.

Efter matchen blir det mer målande hos föräldrarna och sen har vi lite funderingar på att gå på bio eller hyra någon bra film.

Söndag blir det mer målning, långpromenad och lite röj i det gamla garaget som fortfarande väntar på att få bli fint bibliotek-kontor.

Det var det hela. Nedräknig pågår här. På torsdag kommer nämligen Märta och Jennifer. Gått nästan tre månader sedan vi träffats. Jenna förväntar jag mig att hon ser ut och är ungefär som vanligt, men med den där lilla kommer det att ha hänt massvis. Vi ska ha ett mini 2- års kalas eftersom jag inte kunde åka upp till hennes födelsedag. Så det blir paket och kanske Märtas favoritmat; makaroner...

torsdag, mars 6

Criminal Minds

Närmast nu efter nyheterna väntar en ganska så stor hög med stryktvätt på mig. Sen kommer jag välförtjänt sjunka ner i sofan och se Criminal Minds klockan nio. Älskar denna serien, nästan i klass med CSI.



Update: Jason Gideon var det som tröttnade på all ondska och gav sig av...

Sista dansen

Patrik Swayze är dödssjuk rapporterar Aftonbladet vilket är hemskt att läsa. Framför allt hemskt för Swayze och hans familj.
Man kan rösta på vilken film som är hans bästa. Nord & Syd ligger bra till hos mig, men ändå är det utan konkurrens Dirty Dancing vi minns och älskar.Den filmen är fortfarande lika bra. Kult.

Traktor av guld

Igår gick min käre sambo upp kvart i sex. Tjugo i sju var han på jobbet i Halmstad och började jobba. Sen vid ett slutade han och åkte direkt till landet. Där satte han isg i en traktor och i den satt han sedan till halv tio. Sen duschade han, bytte om och åkte hem dit han kom vid tio. Han la sig i soffan framför fotbollen men somande innan Raul han göra en endaste fint.

Han är så duktig och sliter så hårt. Jag vill vinna en massa, massa pengar så att jag kan köpa en guldtraktor åt honom och så att jag kan anställa någon som kunde hjälpa honom.



Så här ser det ut när Henrik jobbar. Tänk er traktorn i guld!

Vind.

Västkusten. Vardag.

onsdag, mars 5

269 i puls

Precis kommit hem från löprunda. 7 kilometer, gav mig av direkt när jag kommit hem efter att ha varit och tittat på dörrar med föräldrarna som hämtat mig vid stationen efter det att jag åkt tåg hem från jobbet.

Idag använde jag för första gången. Ganska tidigt tittade jag och konstaterade en väldigt hög puls. Nåväl, jag har varit sjuk och är bara en liten bit på vägen tillbaka tänkte jag. När jagryckt upp för en brant backe tittade jag igen. 269. Imponerande för att vara människa måste jag säga.

Visade sig att jag ställt in en vilopuls och att klockan lurades av det. Själv trodde jag att klockan kände av pulsen bara. Så har mina tidigare pulsklockor fungerat. Nåväl, nu har jag kört styrka, stretchat, duschat och pulsen är på väg ner under 200...

Hur svensk vill man vara?

Håller på och tittar på en längre weekend resa till Ryssland. Henrik och jag behöver komma iväg. Om vi inte lyckas klämma in det nu i vår mellan all fotboll så blir det kanon till hösten. Först och främst tittar jag på Moskva men även S:t Petersburg.

Ett bolag som erbjuder paketresor är väldigt mycket billigare än de andra och därmed intressanta. Dock är alla hotellen de erbjuder i skandinavisk stil. Jag ringde och pratade med dem och sa att vi ville bo på ett typiskt ryskt hotell. De hade dock inga. Deras svenska kunder brukar nämligen "uteslutande be om skandinaviskt boende".

Jag häpnar över detta. Hela grejen med resa är att man ser och upplever något annat, kultur och seder i det land man är. Allra helst skulle jag bo hos en familj varje gång jag reser. I en familj som vet en massa roligt om landet och som kan berätta för en samtidigt som man insuper ett autentiskt hem.

Herregud, jag har tvingat mig att äta grisfötter i soppa i Keschkemeti Budapest, njurpaj i London och mumma på Åland- för att nämna några hemskheter. Allt för att insupa landet.


Drömmer om.

tisdag, mars 4

Varde sol


Och människan såg att det var gott.

Nu lunchpromenad i den...

Ett helt nytt rum

Får nya soffbord är verkligen fint. Hela rummet har fått sig ett lyft. Den där svarta hörnsoffan som vi varit så på väg att byta ut, passar nu jättebra och med det säkras många sköna kvällar i den.

Igår innan träningen svängde jag in hos Mia och Andy. Fick tyvärr inte träffa charmtrollet Isac som låg och sov, men Alex fick jag mig en titt på. Han har växt ordentligt. Hade med mig en liten body med grafiska luftballonger som föll alla i smaken. Var roligt att träffa dem även om det bara blev helt kort. Hade tänkt ordna något i påsk för alla vänner. Andy jobbar dock hela påskhelgen, så om inte vi alla ska gå till Bratt för att träffa honom så får vi ha en frukost eller brunch för gänget.

måndag, mars 3

Arga tant Jill

Något jag irriterar mig på är hur alla människor går runt och säger att "jag blir sällan arg men när jag blir det så blir så blir jag det ordentligt".

Själv blir jag arg ofta. Och ordentligt arg nästan varje gång. Jag blixtrar till liksom. Som idag när jag skulle kliva av tåget och som nästan varje dag möttes av människor som skulle på och hade ställt sig så att vi inte kan komma av snabbt och smidigt. De står så att man liksom får hoppa av på en liten remsa vänster om alla. När jag ser dessa människor så suckar jag inte och tänker saker. Nej, jag säger högt och lite argt "för att ni ska komma på måste vi få gå av, så akta er på". Sen gör folket det och vi kommer av och alla är glada. I alla fall jag.

Jag kan ge er tusen sådana här exempel. Jag håller det inte inne, jag uppfostrar där och då. Jag säger vad jag tycker.



Igår efter matchen blev jag småarg på en ung tjej i laget. Hon hade fått en armbåge i ansiktet vilket lett till näsblod. Hon sa efteråt i omklädningsrummet att det var hon den där feta backen som gjort det. Då skrattade alla andra men jag sa att så säger vi inte. Det är inte okej. Tjejen i mitt lag vet inte varför den här spelaren i mitståndarlaget hade några extrakilon. Det kan vara alltifrån sjukdom, till att hon nyligen fått barn eller till att hon gillar mat. Hur som så var hon där och spelade i 90 minuter och sprang på bra. Hon ska inte behöva höra något sådant där. (Nu hörde hon det iofs inte, men ni förstår vad jag menar.) Så jag sa de här sakerna till tjejerna och sa åt dem att inte döma andra, och så konstaerade jag till tjejen med den ömma näsan att hon skulle vara glad eftersom en smal människas armbåge är mycket hårdare...

Grattis Mommo!

Idag fyller min Rosenmommo 95 år
och jag ska upp till sjukhuset och gratta.

Sen ska vi fira ordentligt när hon har kommit hem.
Vi har beslutat att om kommunen ställer upp med hemtjänst tre gånger om dagen så får vi ställa upp med lite extra städning och annan hjälp, och så kan Mommo fortsätta bo i sin älskade lägenhet som hon själv kallar för "paradvåning".

Grattis Mommo, du är alltid i mitt hjärta!
Starkt jobbat i 95...


Fyra mål men inte mycket mer


Igår var det alltså matchpremiär för i år. Jag gjorde fyra mål. Det var bra. Annars var jag inte mcyket att ha. Jo, fina passningar stod jag också för. Boll- och spelsinne finns liksom i ryggmärgen. Däremot orkade jag ingenting. Jag överdriver inte. Ingenting. Kroppen var helt tom. När jag i tredje minuten tog en löpning och fläkte mig framför en och satte 1-0 så använda jag bokstavligen mina sista krafter.

Men ikväll är det träning och nya tag. Blir ju upp och ner när man precis är på väg tillbaka och benen ena dagen känns som trumpinnar och nästa som stockar.

Annars var helgen bra med mycket renovering hos föräldrarna och igår utflykt till möbelaffär. Med oss hem fick vi ett jättefint soffbord. Plötsligt fra,för oss stod ett bord som såg ut så som vi ville precis och som vi funderat på att låta specialtillverkare hos snickeri. Nu slapp vi det och förmodligen sparade vi många tusenlappar på det. Det här fick vi för 3,5 vilket känns okej med tanke på hur länge vi ska ha det. Nu får vi dock vara försiktigare med glas och så vidare.

söndag, mars 2

Vasalopp, målning och match


Frukost framför Vasaloppet. Alltid lika roligt att se dessa hjätar i fäders spår.
Uppe tidigt för Henrik har samling redan halv tio. Vessigebros första träningsmatch för i år gär av stapel halv elva på IP. Tänkte ta mig dit och titta på andra halvlek. Vill inte stå ute för länge när det är så här pass kallt och jag varit sjuk så mycket. Innan dess ska jag måla vidare hos mor och far. Idag blir en vägghylla utsatt för strykning två, jag börjar måla en stor skänk och så fortsätter jag måla trappan.

Halv fyra samlas jag för min match. Ska var med och spela en halvlek med b-laget idag. För börja få lite matcher i benen. Får se hur det känns, har ju hittills bara två träningar i kroppen.

Henrik och jag tänker hinna åka till Severins och se på soffa också.

En hel del på listan. Men jämfört med folket i spåret har jag ju en lätt uppgift.