tisdag, november 7

Tjuven har krupit till korset

För ungefär en vecka sedan gick det ut ett mail till hela redaktionen. Det visade sig att någon när denne eller denna jobbat helg hade hämtat tidningar på fel ställe. Kvällstidningarna ska nuför tiden hämtas på Pressbyrån. Som ny har jag fått information om detta. Men i gamla rutiners spår hade någon hämtat på Torgshopen.De hade således hört av sig då de inte direkt vill skänka oss tidningar. Idag när en kär kollega kom tillbaka från hösttripp till Paris, kom det fram att han var den skyldige. berättade roligt om hur han gått in och tagit tidningar. Tjej bakom kassan hade tvekat lite och undrat "hur är det nu vi gör med detta". Stressad konstaterar han att det får hon lösa sen. Så tackat och gått.

måndag, november 6

Gurra, Märta och jag

Fem i halv fem lämnade jag springandes redaktionen. På plats sju minuter senare när syster Jenna, med stadigt grepp och babysitter med älskad Märta i,steg av. De är här till på söndag. På onsdag ansluter Rikard också. Mycket trevligt. Bara Johanna och Patrik som saknas. Kvällen blev lite häng och mycket gos nere hos mamma och pappa. Henrik med. Han hade överaskat alla med tårta för att det är Gustaf Adolfs-dag och för att fira mitt kåseri om bondelivet som blivit väl emottaget. Så det blev tårta och traditionella G.A-bakelser som mamma burit hem. Mycket smack med andra ord. Jag som börjat nytt liv idag. Men nyttig mat och en timmes promenad är bra även om det blev halv bakelse. Har fått kommentar från "Herren" idag apråpå dagen efter årsfest. Känns mäktigt att han läser här, även om jag inte håller med honom. Amen.

söndag, november 5

Fråm himmel till helvete till vår plats på jorden


Så här såg det ut för ett år sedan. Henrik står i det som var gamla köket. Känns som en evighet sedan på ett sätt. Tänker på allt som hände under renoveringen. Om snickaren som sånär kostade oss vårt förstånd. När vi vann budgivningen var vi i himlen. Sen blev det varmare när besiktningen visade fukt i bottenplatten och när sen allt var i gång och snickaren satte in paneltak felaktigt så att det sprack och gled isär, då var vi i helvetet. Nu är vi framme. På vår plats på jorden.

Sanden blev till guld

Den som har varit i Borås förstår vad jag menar. Där regnar det åtta dagar av tio. Men det var över Ryavallen. För tre och ett halvt år sedan gjorde man klart med Magnus Haglund som ny tränare och började en resa. Vi som känner Magnus visste det här. Att det skulle gå över all förväntan. Så fick han material (Anders Svensson, Mattias Svensson och Stefan Ishizaki) och ett mittbackspar (Jon Jönsson och Andreas Augustsson) som blev nyckeln.Man byggde en arena som motsvarade drömmarna. Fotbollssverige log. Nu skrattar Elfsborg.
SM-guld till en klubb som förstått att det inte går att ha lag som är bemanningsföretag. Det måste finnas känsla- för laget, för klubben.

Med drömmar gjorde man sanden till guld. På Borås Arena känner man inget regn.

Dagen efter

En årsfest kan vara trist, stel och tråkig. Eller alldeles, alldeles lyckad.