lördag, januari 5

Oro inför kvällen

Hur trevligt det än ska bli med bjudningen ikväll är H och jag lite oroliga. Det är ju VM-final i hockey klockan åtta. Värden delar vårt sportintresse men värdinnans intresse är lågt och de två andra gästerna är nog inte heller lika "skadade".
Så tänk om TV:n inte kommer att stå på i bakgrunden...

Sen får man hoppas att Wikegård och Härenstam taggat ner. Framför allt förstnämnde är urjobbig. Redan i första gruppspelsmatchen då vi mötte kvällens finalmotståndare så skrek de som att de gällde guld. Och sen igår under semifinalen så höll de på. Det känns inte äkta. Har blivit lite så att kommentatorerna vill bli ihågkomna, vara speciella med en inlevelse utöver det vanliga. Men det måste vara genuint och Wikegård når dit ibland men det är få tillfällen, mest låter det bara som att han försöker...

Trettondagsafton

Efter en dag med sport är det snart dags att svida om. Middag hos Andy och Mia ikväll. Blir lugnt då hon bara har tre veckor kvar till beräknad leverans.

Dusan Djurics senaste dribbling

Så var det officiellt och kommenterbart. Dusan Djuric fast för rattfylla. Han körde bil dagen efter det att han druckit 8 starköl och när polisen stoppade honom var promillen 0.24.

När jag hörde om detta blev jag ledsen. Enda sedan jag intervjuade en ung docksöt Dusan har jag hoppats att det ska gå honom väl. Jag minns hur vi skulle träffas på Lilla Torg, men det var på Stora Torg jag hittade honom. Det gick inte att nå honom på mobilen, för den hade han stänkt av så att den inte skulle störa under intervjun. Sen när vi skulle ta en bild och han fick välja vilken glass han ville att äta på bilden så blev han jätteglad vilket jag tyckte var befriande och charmigt.

Under åren har det sedan blivit fler intervjuer. Dusan har blivit slipad, men behållt ödmjukhet och charm. Under åren har han också gått från supertalang till talangen som inte blommat ut. Proffsryktena har varit många men stannat vid just det.

Nu hoppas jag han verkligen tänker efter. Rattfylla. Något av det värsta man kan göra. Dusan ska vara glad att det var poliser han mötte på färden. Nu har han fått en andra chans och jag hoppas han tar den. Den här matchen är hans viktigaste.

Sämsta reklamen

Kan inte sova och har efter två timmars försökande tänt ljuset och slagit på tv:n. Inget tröttar ut en som lite dålig tv tänkte jag. Problemet var att dey alldeles strax är Law and order: Trial by jury. Har inte sett programmet så många gånger men då jag gjort det så har jag jillat det skarpt.

Sämsta reklamen just nu måste vara den med snyggingen Heidi Klum och hennes man Seal. Den är för ett tyskt bilmärke och man får följa paret när de i varsin jättebil är på väg hem. Hon kör så lungt och fint medan han tar en offroad vilket leder till slirande och hög fart. Sen möts de hemma på den gigantiska uppfarten till vad man kan ana är ett riktigt mansion.

Först och främst är det B att han kör vilt och farligt medan hon kör så fint i sin lilla klänning. Sen är det B att de kommer samtidigt och pussas så fint. Allra mest B är det att han som är svart kör en vit bil medan hon som är vit kör en svart bil. Åh, vad vi ska se symboliken i detta...

För övrigt är det också strunt att köra stora bilar helt i onödan. Stadsjeep är fånigt eftersom det är farligt för miljön.

fredag, januari 4

Svenska hopp

Charlotte Kallas vinst i spurten och läget inför masstarten imorgon.
Småkronors mål i sudden och finalen i morgon.

Nyhetslöst

Den lapp på vår brevlåda som garanterar oss Hallands Nyheter har ramlat bort. Den blev lite uppdelad när vi bytte brevlåda och nu har den alltså givit upp vilket gör att vi sitter utan nyheter.

Klockan 15 den 30 mars

Då är det Örjans som gäller. Det är sjukt att jag längtar redan nu.Geflar vad jag längtar.

torsdag, januari 3

Planerar supporterklubb

När man ändå går och tittar, man ser varje match. Då kan man ju lka väl göra det mesta av det. Heja fullt ut. Inspirerad av Åshöjden har jag planer för kommande säsong. Både på och utanför planen.

Kalla det vad fan du vill

Det där är inte min rubrik. Först och främst för att det inte är det utan är titeln på den bok jag börjat läsa och för det andra så hade jag fått böta 20 kronor i så fall. Enda nyårslöftet som lades var det att vid svordom böter vi 20 kronor till en gemensam kassa. Mycket god idé av H, dock har den redan kostat mig 60 kronor...

Kalla det vad fan du vill är skriven av Marjaneh Bakhtiari och handlar om utanförskap och invandring, mångkultur och trångkultur. Den är efter 63 sidor riktigt bra. Recension kommer när jag läst ut hela.

Snuvan är lika illa som igår.

onsdag, januari 2

Protoplasma för halsen

För att ta hand om min onda hals har jag ätit lite sorbet, eller protplasma som pappa kallade det på nyår när han besviket tog en sked av vad han trodde var glass.

Jag jillar dock sorbet.

Vardag igen

Idag var det dags igen. Henrik upp äckligt tidigt och till jobbet i Halmstad. Jag upp och stökade omkring härhemma. Skrev en grej. Sen vila. Är dålig.

Promenad och lunch med föräldrarna och syster Johanna med Patrik. De åkte hem till Kalmar idag. Ytterligare ett bevis på att julen är över.

Eftermiddagen har tillbringats i soffan med Åshöjden på dvd. Underbar nostalgitripp. Serien är baserad på Max Lundgrens klassiska böcker med samma namn. Bagarn Olsson, Jorma, Edvard, Hitte-Joel och Blåbärskungen har fått mig att må lite bättre.

Snuvad på konfekten

Haft middagsbjudning ikväll med tacos och brownies, så svenninga var allt vi orkade vara idag. Jag kunde dock inte riktigt njuta eftersom snuvan jag kände imorse och tog för lite bakistäppa visat sig vara något mer. Har febertendens. Nåväl. Blir baa riktigt trött om det håller i sig då jag efter förra rundan åter kommit igång med hårdträning.

Imorgon jobbar Henrik igen på sitt kontorsjobb. Så det blir tidig start och vi har såklart inte lyckats ställa om dygnsrytmen.

tisdag, januari 1

The way you spend New Year´s...

Om det stämmer så ser jag fram emot ett strålande 2008.
God fortsättning på er alla!


Kärleksfulla kalmariter.Syster Johanna och hennes Patrik stod för den goda maten-


Skål för det gamla och skål för det nya!Med tomtebloss i fickan står jag med skräckblandad förtjusning framför vårt fyrverkeri. Tvunget skulle vi ha egna raketer och även om det var läskigt så får jag medge att det var roligt och fint.


Fina mor skålar in det nya året.


"Ju mer jag ser av män desto mer föredrar jag hundar"; Pappas eget val.


Käre Johan, anslöt till festen efter att han gått av och fick direkt bita i "Moderaterna regerar i 50 år och Mona Sahlin äter Toblerone på en öde ö". Inte lätt att vara ensam röd hos familjen W.

söndag, december 30

Dammsugaren som aldrig samlade damm

Jag förstår inte hur det kan behövas dammsugas hela tiden. En tre-fyra gånger i veckan dammsuger vi här hemma och varje gång är det verkligen nödvändigt. Trots att vi varken har barn eller djur...

När slutade vi frukta HIV?

För några veckor sedan dök det upp i tidningarna i samband med att Andreas Lundstedt berättade att han är smittad. HIV. Och ökningen. Nu berättar TV4 om att forskarna talar om en epedemi i och med 2007 års siffror.

De skriver också att många smittade och smittogivare kommer från utlandet.
Men att smittan ökar beror på att vi skyddar oss allt mindre.

När blev det så här? När glömde vi vad de där tre siffrorna innebär? Bromsmedicinerna är just bara medel som bromsar, de botar inte. Det är dessutom inte biverkningslösa och man får ruta in sitt liv efter dem. Varför är folk inte rädda längre?

Jag hade en kompis som körde p-pillerskyddet med sina nya bekantskaper. Jag bannade och bannade. Försökte få henne att inse att bli med barn, oönskat eller inte, är ingenting jämfört med de andra risker som finns. Framför allt HIV.

Om man tycker det är pinsamt eller jobbigt eller besvärligt att fråga efter kondom- vad fan tror man det är att bli sjuk för livet i en sjukdom som fortfarande ses som pesten?