torsdag, september 21

På väg till förhandsvisningen


Farväl Falkenberg handlar om den sista sommaren i Falkenberg. Fem barndomsvänner som har vuxit upp till unga män. David som längtar efter att vara barn igen och Holger som för alltid vill stanna kvar. De två bästa vännerna flyr ut till skogen och havet, undan framtiden.
Jesper återvänder ständigt hem utan att någon lägger märke till honom, Jörgen vill finansiera sin nya cateringfirma ”Frukost på sängen” med stuginbrott och John som alltid är på dåligt humör men tycker att bacon gör honom glad. Vuxenlivet hägrar vid horisonten, men alla kommer inte att nå ända fram.

Farväl Falkenberg – en film om vänskap, minnen och ett sista avsked till den lilla staden vid havet.

onsdag, september 20

På benen för premiären

Varit deckad hela veckan. Var ledig i måndags, sen sjukanmäld. Imorgon är jag på benen ige efter besökt doktor idag och fått medicin. Tur så. För jag ska på förhandsvisning av Farväl Falkenberg. Av och om jämnåriga killar härifrån. Minns Holger Ericsson bäst, han är lustigt nog son till min nyhetschef. I alla fall, det jag minns honom allra bäst för är att han satte sig rakt på en gaffel i matsalen en gång. Han var typ Bill och Bull med en kille och denne smög upp en gaffel just som Holger skulle sätta sig. Avgrundsvrål följde. Ska bli riktigt roligt att se filmen. Tar med mig syster Johanna på detta event.

måndag, september 18

Jury med nollkoll

Såg Idol idag. Kom sig av att syster Johanna är på besök. En av tjejerna som var den som kallades supernova gav sig på Alanis Morisette. Hon fick alltås jätteberöm. Och det var faktiskt inte alls bra. Hon försökte se ledsen ut. Men hallå. Hon kan inte Alanis. Det ska vara ilska. Ren och skär vacker ilska. Var You oughta know hon gav sig på. Mitt betyg är ett och ett halvt plus. Då är jag snäll.

And I´m here to remind you
of the mess you left when you went away
It´s not fair to deny me
of the cross i bear that you gave to me
You, you, you oughta know

Morisette, Jaged little pill (+++++)

Firande och mardrömmar

Klockan är mycket. Jag är förkyld så jag knappt kan tänka men ganska pigg. Ser på Scream II eller om det är trean. Smuttar på ett glas rött. Firar lite. Kommer säkert få mardrömmar av dålig men ändå "får en att hoppa till då och då" film. Henrik inte hemma heller. Är skördeänka. Är ledig imorgon. Planerar att sova länge. För sen väntar en händelserik vecka.

Om valet i Svenljunga. Ja, högern stor vinnare med Centern som ökade stort, Moderaterna också. Eva Johansson blir nu historisk. Hon blir nämligen första kvinnliga kommunråd i Svenljunga. Läs mitt personporträtt av Eva från lördagens tidning.

Till slutsignalen

Plötsligt inser man att det finns mer krafter kvar. Att slutsignalen inte gått. Sen står man där med guldet som om det var det mest självklara.

söndag, september 17

Ser mörkt ut

Så jämnt. Blir lika bittert som en silvermedalj.

Gjort min plikt

Solen strålade över Henrik och mig när vi gick och tog till vara på vår medborgerliga rättighet. Vacker och hoppfull dag.

Nu gäller det

Opinionsundersökningar i all ära. Idag gäller det. Ska rösta på förmiddagen och sedan fram på kvällen gå till jobbet. Ska ju skriva och rapportera om resultatet. Håller tummarna. Men säkert kommer svenska folket visa samma dumhet som så många gånger förr. Men hoppas ändå.