fredag, oktober 26

Huset herre hemma

Tre kvällar har min käre H inte varit hemma hos mig. Först två bondkvällar och så igår utgång med kund och till och med övernattning på annat håll. Tomt så tomt. Ikväll är allt som det ska och min lilla husbonde är tillbaka på sin plats jämte mig i soffan. Mys.

Imorgon åker jag för fem dagar samt övernattning i Varberg. Tillbaka hemma på torsdag. Ska bo på anrika Stadshotellet med sitt Asia Spa och det borde bli lite tid över för det där ordet på tre bokstäver som handlar om avslappning. Om inte annat på onsdag när alla gästerna åkt hem. Fast jag undrar hur skönt det är med massage och behandling när man redan sover. För just nu är jag en ballong som fylls med mer och mer luft. Nålen kommer fram i slutet av nästa vecka och då förstår ni hur det går.

Busy bee

Har lunchdate med Jonas som jag nu fixat in som fotograf på lördagskväll. På lunchen ska jag också hinna och springa för att titta efter en svart paljett minijacka som jag vill ha över min klänning på söndag kväll. Den här jackan existerar i mitt huvud och finns den sen i verkligheten också vore det väldans bra.

It takes a fool to remain sane

Idag är det tusen telefonsamtal och sista kollar med alla. Ombokningar och kompletteringar. Även om det är jäktigt så har det fått mig att känna hur kul det här ska bli.

Igår när vi stod där i det fulla tåget och bara väntade så

torsdag, oktober 25

Efter lunch?

Kanske kan man få en efter lunch?

Inga karameller

I går eftermiddag kom de karamller som vi beställt för Kultur Dag och Natt. Vackert inslagna i blått papper med vår vita logga. Jag var igår tvungen att smaka en. Ingår i jobbet liksom...

Idag ingår det inte. Hur goda de än visade sig vara. Det ingåpr inte. Hör ni det?! Hör jag det!

onsdag, oktober 24

När måstet är större än viljan

Det är överjävligt jobbigt att behöva gå direkt ut i trådgärden nu när jag precis kommit hem efter en jobbdag utan andningspaus. Eller nåväl, lunch hade jag.

Ska gräva kring vår nysatta tujhäck och ta upp de tre plantor vi ska byta. För jag menar att om tre av tjugofyra har vissnat redan efter tre veckor så är det affärens sak. Hade alla 24 tjugofyra gått samma väg hade jag funderat på om det var vi.

Efter trädgårdsarbetet väntar löprunda i mörkret och ni hör ju hur avkopplande det låter att springa med dubbelt hög puls på grund av rädsla. Men under vinterhalvåret är det inget att be för i kära Sverige. Dessutom går vi ju över till vintertid till helgen och då blir det ännu värre...

tisdag, oktober 23

Det är tomt utan Märta

I morse åkte Jennifer och Märta hem efter fem ljuvliga dagar. Lillan växer och mär bra, hon är så rolig och pratar hela tiden. Förutom ett otroligt ordförråd så har hon nu börjat konstruera meningar med fyra-fem ord. Dessutom är hon stentuff och väldigt aktiv.


Roligt med mosters alla gamla halsband.


Spännande att krypa in i Henriks garderob.


Lite smycken är aldrig fel.

Så lagom friskt

H försov sig imorse vilket innebar krock i badrummet då båda ville duscha samtidigt. Innebar också att han råkade ut för mitt ljuvliga morgonhumör.
När han sedan snäll som han är ställde ut min cykel så brast han ut i ett "Frost! Vad härligt!"
Jag morrar då att om det är så himla härligt kan Henrik börja cykla till tåget och frysa allting av sig.
"Det är inte kallt Jill, det är friskt."
"Som sagt då kan du börja cykla och sen hålla på med pendlande med SJ."
"Eller så kan vi flytta till Halmstad."
"Ja, eller det."


Den där friska cykelturen blev precis som jag visste en iskall pina och trots tjocka vantar så var fingrarna alldeles röda när jag kom fram.

måndag, oktober 22

Örjans ikväll?

Var tänkt att pappa, henrik och jag skulle följa med Jennifer som ska jobba, ner till Halmstad för bollklubben mot Djurgården. Men när jag ringde förra måndagen fanns inga biljetter kvar på sittplats. Vi sa karskt att vi skulle åka med ändå. Nu när dagen är här så känns det hela mindre lockande. Henrik har till och med backat ur, han som kallar sig HBK:are.

Jag får se... Vill i och för sig se Halmstad vinna mot järnkaminerna vilket ökar Kalmars chanser. Men framför TV:n kan jag också se AIK göra sitt mot Änglarna.

För i övrigt så är det så tråkigt att BP inte klarade sig. Riktigt dåligt av deras Stockholmskollegor Hammarby óch AIK att inte kunna besegra eller åtminstone knipa poäng mot Trelleborg.

Tar upp kampen om stegen

De andra här på jobbet fikar medan jag sitter och tjurar på mitt rum.
Trösten efter morgonen är att tänka på underbar helg med lilla Märta och Jennifer.

På lunchen ska jag gå ut på stan och köpa en stegräknare jag också.

Henrik var tjurade igår kväll när han kom på att han inte haft stegräknaren på sig då han hela morgonen och förmiddagen jobbat i skogen. Då går han ju en hel massa.

Ikväll hoppas jag få rapport om han närmar sig de andra trots att han började två veckor efter.