fredag, mars 13

Arrivederci mina vänner

Ciao Ciao Italia säger jag nu.
Vem vet om jag skickar vykort.
Ta hand om Sverige åt mig.

Packning pågår

Då jag inte kommer kunna deltaga så mycket i träningen nu på lägret så är det inga problem för mig att hålla mig till de 15+10 som är tillåtna. Däremot hann jag bli orolig för den kortisonspray jag idag fick för bihålorna, vissa människor har ju sett till att vi har mindre roliga regler nuför tiden. Men mina 50 ml andningshjälp kommer med marginal mot 100 tillåtna. Men tills jag hade kollat på flaskan var jag nervös...

Bihålorna är tillbaka

Vaknade med spränghuvudvärk.
Har ont i nacken och är alldeles täppt.
Lock för vänster öra.
Bihålorna är tillbaka med full kraft alltså.
Hoppas få tid idag för spolning och nytt pencillin.

Imorgon bitti åker jag till Italien.
Med eller utan bihålor.
Någon träning på träningslägret lär det
dock inte bli för min del...

torsdag, mars 12

God debatt och god natt

Trött. Men nöjd. Var cirka 25 på debatten och det var ett gott samtal som gav oss på förvaltningen och politikerna väldigt mycket att arbeta med och för. Jag hoppas och tror att de unga också var nöjda, det kände som det.

Ja, se det snöar

Och det bryr jag mig inte om. För på lördag åker jag till våren.

Läste gamla brev för att tag sedan, bland annat några jag skickat till min Mommo våren 2001 när jag bodde i Rom. I februari var det 20 grader...



När jag läste det och när jag tittar ut nu så undrar jag lite, lite varför man väljer att bo i Sverige.

Varför feminism är viktigt

I dagens Hallands Nyheter presenteras en lista på de 30 personer som tjänat mest i Falkenberg under förra året. Inte en enda kvinna finns med på listan. Inte en av trettio.

Länk till min röst

Här en länk till TV4 Halland och deras bloggreportage där ni hör mig göra ett kort uttalande. Finns även ett annat inlägg hos dem med en kvinnlig bloggare, som skriver om just det...mode...

http://anytime.tv4.se/webtv/?progId=738076&treeId=100732&renderingdepartment=2.757

Ny dag, nya roligheter

Efter en lyckad konsert i går kväll är jag denna morgon glad, om än lite trött.
Ikväll är det Ungdomsdebatt som gäller. Jag hoppas det kommer många unga som ger oss ris och ros och kommer med spännande synpunkter och idéer.

Jag träffade en tjej som jag känner lite ytligt på tåget. Efter att ha varit utan jobb ett tag har hon nu fått ett nytt jobb. Ett jobb som hon dessutom såg fram emot.
En bra nyhet att starta dagen med och som gjorde mig glad.

onsdag, mars 11

Ibland är slutet det finaste man kan ge någon

Föräldrarna till den lilla spädbarnsflickan som just nu figurerar i pressen tillsammans med barnläkaren som ska åtalas, säger genom sitt ombud att de tycker att fokuset har flyttats över för mycket på frågan kring dödshjälp och läkares arbetsmetoder. De säger att de bara vill ha svar på frågan hur deras dotter kunde få en överdos.

Jag kan inte ens försöka sätta mig in i hur ledsna de är över att ha förlorat sin dotter. Men jag känner att jag önskar att de i sin sorg kan se att de här sättet som läkarna agerat på är rätt, det fanns inget hopp och det vara bara en fråga om tid med lidande innan slutet kom.

Jag tycker att det är jätteviktigt att det finns i den svenska sjukvården. Jag höll min Mommos hand medan hon inte fick luft och desperat med skräckslagna ögon lyckades få frm "hjälp, hjälp". Jag är glad att hon fick all den hjälp som erbjuds i Sverige. En morfindos som gjorde att hon var bortom medvetande till slutet kom.

Jag tycker också att debatten om för tidigt födda barn kanske borde få lite ljus över sig. Det här fallet handlar om en tre månader för tidigt född flicka som aldrig hade en chans.

Varför tycker vi människor att det är okej att leka Gud i den ena änden, men inte i den andra.

TVs genomslagskraft

Sedan igår morse har det pipt i mobilen, plingat i mailkorgen och sagts till mig i person. Folk har "sett" mig på TV4 Halland. Eller ja, denna gången var det min röst och en stillbild då ju. Men i alla fall, så är det otroligt vilken genomslagskraft TV har.

tisdag, mars 10

Tyget är i hamn

Vackert tyg i mängder fick jag med mig hem från tygaffären Skroten i Kinna. Det må låta oglamoröst men det är en butik med hylla på hylla på hylla med vackra tyger till priser som är skrattretande. Tyg till min brudklänning och till märtas näbbklännning gick på 427,50 och då tog vi i och tog lite extra. Och sen avrundade den proffsiga och otroligt trevliga Eva som hjälpte mig, till 425. Ja, ni läser rätt! Exakt samma tyger som kostar det fyrdubbla i vissa affärer. När jag först fick tipset om den här affären så trodde jag inte det kunde vara så bra men sen sa en person till det och nu har jag sett det med egna ögon. En kär gammal vän till mig följde med som smakråd och vi hade så mysigt.

måndag, mars 9

Intervju för TV4 Halland

Min fina mobil, ni vet den rosa jag fick av Henrik, ringde idag och en trevlig kille från Tv4Halland var på linjen. De gör någon grej på bloggar just nu och då jag är med på tio topp halländska bloggar fick jag svara på några korta frågor. Hann med att kritisera fenomenet modebloggar. Att det bara är ytligheter, så lite innerligheter och tankar. Imorgon sänds det visst. Vi har ju dock inte lyckats ställa in lokal-4 än, utan ser fortfarande på Stockholmsvarianten.

Kvällen är lugn. Vi mår ju bättre men tar det lugnt. Ska strax bylta på oss och gå en promenad. Tänkte styra stegen ner mot Fajans, rolig varierande arkitektur där med villor i såväl tidigt 1900-talsstil som 60-talsvillor och 80-tals radlängor.

Fulltecknad vecka

Denna vecka är det mycket på g. Dels händer det mycket på jobbet både dag- och kvällstid. Onsdagkväll är det jobb med konsert, Frifot gästar teatern. Ale Möller vet jag sen tidigare är en stjärna, ska bli roligt att höra omtalade Lena Willemark nu också. Per Gudmunson som också är med i trion är däremot okänd för min del.

På torsdag blir det sen ungdomsdebatt på Rådhuset/ Ungdomens Hus. Ser fram emot detta.

På fritiden ska det inhandlas tyg, till brudklänning. Får helt enkelt låta sy upp en klänning då alternativen för oss utan prinsessdrömmar är obefintligt. Ska förmodligen låta sy upp Märtas näbbklänning också. Sen är det att komma igång med lite jogging nu när det har vänt. Löpning och fotboll får vänta till nästa vecka.
Jag ska beställa tapeter till biblioteket också i veckan så att de finns här när golvkillen är klar i början av april. Ett litet axplock var det. Sen på lördag bär det av till Milano. Längtar.

söndag, mars 8

Allt är som det ska

Jag sitter i soffan och ska snart ge mig på Kalaharis skrivmaskinsskola för män av Alexander McCall Smith som är den fjärde boken i serien om Mma Ramotswes detektivbyrå. Tycker om böckerna som är lite deckare utspelade Botswana, en miljö som inte är alltför vanlig i böcker, och de är väldigt välskrivna och roliga. Rekommenderar skarpt.

Tidigare idag läste jag klart Men inte om det gäller din dotter, vår käre Jan Guillous fyrtionde bok. Del av Halmiltonserien. Den började lite trögt, var till och med på väg att ställa den i hyllan för gott. Något som är väldigt ovanligt att jag gör, typ bara hänt med Per Hagmans Livet är en schlager och en av Denise Rudbergs. Boken tog sig dock och sista hundra plöjde jag ivrigt och med som Henrik sa, intensivt minspel. Är lite förvånad att Guillou bjöd på ett så pass sliskigt lyckligt slut, framför allt med tanke på den kritik han stundom framför mot vissa kollegor.

Men inte om det gäller din dotter var sista julklappsboken. Gomorra och Svensk Maffia slukade jag ju snabbt under januarimånad, vilket också blev mardrömmarnas månad, säkert mycket på grund av alstrerna jag läste...

Vad jag skulle komma till också, med rubriken, är att medan jag ägnar mig åt lite skön läsning så dammar och dammsuger Henrik. Normalt skulla jag aldrig ha samvete att låta han köra själv men jag är så pass dålig att det fungerar. Nåväl, nästa gång kör vi ihop som vanligt.

Snöblandat regn

Västkusten bjuder inget vidare väder idag.
Blir att bylta på sig bra inför promenaden.

Täppt och ont i huvudet är dagsn status...