lördag, september 20

Grattis Mamma!

Idag fyller mor 61. Det firas.

fredag, september 19

Omkastade planer

Antingen blir det plötsligen det bilden bjuder ikväll. Eller så får jag hoppa träningen imorgon och plcoka mitt antal. Sådant är livet som bondfru.

Omkastade planer


Imorgon har vi träning. Sedan skulle vi ett gäng åka till Varberg, äta lunch och sedan se Derome- Helsingborg. En match vars resultat är väldigt intressant för oss.

Nu verkar det som att jag har andra planer. Kanske har jag andra planer redan ikväll verkar det som. Sådant är livet vid en potatisodlares sida.

Behöver ett ord

Jag tycker att det behövs ett ord för vad Henrik är till Märta.
För han är ju inte morbror. Men han är ju samtidigt så gott som släkt med den lilla. Ni förstår vad jag menar. Vad ska han kallas som är bra?

torsdag, september 18

Min fina syster Johanna

Jillar bokmässan


Av flera anledningar. Framför allt för att då kommer Jennifer ner och hon har med sig det bästa jag vet. Mosters gullunge.

Den här bilden är från ifjol då de två också kommit ner för Bokmässan. Kanske går Märta och jag till The Lounge i även i år.

Det bästa

Igår när H läste min blogg och läste att jag kallade Märta för det bästa jag vet så kom det på en plutmin. Så jag får här klargöra att H och M och några till delar denna plats.

Konstigt med bloggen

Den sista tiden har bloggen busat. Inlägg försvinner, inlägg lägger sig fel. Kommentarer går inte att godkänna. För att nämna lite.

Jag saknar henne

Idag när jag cyklade til stationen fylldes jag plötsligt av Mommo.
Jag saknar henne så mycket.

Skänk pengar, skänk liv

Tänk det inte bara. Säg det inte bara.


Barncancerfonden. Cancerfonden.Små änglar.Världsnaturfonden.Amnesty. Läkare utan gränser. Röda Korset.Greenpeace. Bris.Unicef.Rädda Barnen. Mothers against Drunk Driving.Sjöräddningen.Stadsmissionen.SOS Barnbyar.Svenska Kyrkan. Naturskyddsföreningen.Guiden till välgörenhet. Spädbarnsfonden.

onsdag, september 17

Käre Gud

Gör så att United gör mål. För då blir H glad. Och det jillar jag.

Vardagsliv

Blir hämtad om tio för fotbollsträning. Hoppas min ljumske känns bättre än vad den gjorde i lördags på matchen. Var riktigt besvärad.Förra torsdagen fick jag en smäll på träningen. Lurade en lagkamrat som rusade rakt in i mitt högerben som jag börjat vrida åt ett annat håll.

Efter träningen blir det mysmiddag här hemma. Lite thai och tända ljus. Kanske elda i brasan för första gången denna säsongen.

Livet är gott.

Vänder inte andra kinden till

Jag kanske inte säger något. Men jag observerar. Lägger ihop.Och om någon
försöker slå mig. Då slår jag tillbaka.

På begäran

Jennifer Wegerup, Simon Bank och Erik Niva bloggar.

tisdag, september 16

Syrrans blogg

Tillsammans med kollegorna Bank och Niva bloggar numera ena kära syster.
Gå in på Sportbladet och tryck in er på Europa Calling.

Fairest of them all

Vi som aldrig sa hora

Jag har läst den nu. Och den var jättebra. Jag får kanske ändra mig igen.
Först gillade jag Ronnie Sandahl. Sen inte. Nu igen.

Anledningen till att jag inte gillade honom var för en intervju han gjort med Patrik Ekwall och i vilken jag tyckte han skrev om Ekwall på ett vidrigt sätt. Men kanske var det bara ett olycksfall i arbetet. Hur som. Boken var bra. Och nu vill jag veta hur det gick för Hannes, Wilma och Kristian. Den där Frippe däremot. Han skiter jag i.

Tips. Läs Vi som aldrig sa hora. Den är värd det.

måndag, september 15

Måndag med möten

Idag har det varit en del möten och direkt efter jobbet åker jag på ett.

Ett möte kring något som heter Kulturkortet. Ett mycket intressant projekt som går ut på att bredda kulturpubliken. Jag hoppas att Kulturkortet ska fortsätta växa från år till år som de gjort nu. Och så hoppas jag att den stora succén kommer snart och att alla arbetsgivare väljer det till sin personal.

Frida har levererat

Min kompis Frida, ni vet hon som ställde in lunchen i fredags. Hon kläckte i lördags. En stark fin flicka på 3100 gram.

All lycka önskar jag hela familjen!

söndag, september 14

Förstedräng blir Ekonomichefen

Henrik låter hälsa att när jag är miljonär och guldtraktorn och drängarna är på plats så ska han ha sin kollega Per som förstedräng.Och för honom söker vi extra EU-bidrag.

Bloggen i tidningen


I veckan som gick var jag i lokaltidningen. Var en del i en serie kring halländska bloggar. Bilden var som ni ser hur fin som helst. Roligt för Jonas, fotografen, att en så bildmässigt bra bild fick stor plats i tidningen. Och roligt för mig att få vara med på en så cool bild.

Ensam i skördens tid

Det är mycket ensamma kvällar den här tiden av året. Men så är jag också en stackars bondfru som bor i stan. Hade vi bott ute på gården hade jag åtminstone kunnat se min bondes traktor på håll och höra hans ramsor när allt inte går enligt plan.

Har jag sagt att när jag blir miljonär ska jag köpa en guldtraktor till H och en massa drängar.

Segern smakar lika gott idag.

Var bara det jag ville säga.
Tyvärr är jag halvskadad, men det tar vi en annan dag.