fredag, oktober 13

Är finurlig nu

Sitter och finjusterar ett kåseri. Det kräver tid och sin kvinna. Lovar länka när det kommer med. Är djupt om nobelpriset och så. Skrattar. Ni kommer att förstå.

torsdag, oktober 12

Eminent möte

Fixade precis mat på Harrys. Behovet av mat gjorde att min väg korsades med Studiomannens. Hans music quiz är ju på torsdagskvällar i Falkenberg. Detta berättade Hallands Nyheter om idag. Tyvärr kan jag inte länka till fina artikeln om Käck då just dena artikel aldrig nådde webben. Fick i alla fall kort pratstund och kram. Så tack vare Peter känns resten av kvällen nu lite lättare för mig som jobbar.

onsdag, oktober 11

Det går bra nu.

Poängen rullar in. Målen är snygga. Det går bra nu.

PS. Om någon sen kunde hålla sig på linjen kunde jag slippa hjärtinfarkter i 87:e.

Vykort från Märta



Ruggigt ute. Jill jobbar. Island-Sverige börjar om 17 minuter. Märta skickar vykort från Spanien. Där är varmare än här

Ministrar och fallna löv

Bläddrar i Aftonbladet. Blir arg på Borelius. Hon kastar en skugga över regeringen. Det hade varit bättre att bara erkänna svart barnflicka med motivering att man tycker skatterna är orimliga. Säga att man inte har råd med en inkomst på flera miljoner håller inte.
Ute faller löven. Jag eldar i brasan och har lång lista att avverka innan jag börjar jobba klockan tre. Är tre kvällar nu och helg innan det blir lite ledigt.



* Köra maskin vitt
* Betala räkningar
* Stryka
* Måla fönsterkors
* Ringa kaklaren som skulle kommit för flera veckor sen
* Skriva brev till moster
* Köra maskin mörkt
* Hänga det vita
* Bära in ved
* Tvätta håret

tisdag, oktober 10

Tyst minut för Anna

Anna Politkovskaya begravs idag klockan tio. Då tänker jag sitta tyst en stund och tänka på det fria ordet, på journalismens betydande roll i det fria samhället. Och på Anna.

söndag, oktober 8

Just det

Fanastiskt. Fantastiskt. Fantastiskt.

En brasa, en tabloid och Alonso

I dag ringde klockan strax innan sju. H och jag låg sedan i soffan. Japans Grand Prix. Våndades fram till det att vit rök följde Schumachers Ferrari med 17 varv kvar. Då jublades det här. Låter kanske osportsligt, men Alonso har haft motorhaveri tidigare i år, plus lös mutter på ena däcket och lite annat strul. Det hör till i formel 1. Osympatisk tysk fick alltså bryta och söt spanjor rulla in på första plats. Om två veckor avgörs allt i Brasilien. Alonso har pole position.

Igår var utbildningsdag för oss medarbetare på Hallands Nyheter. Detta inför övergången till tabloid från berliner om fem månader. Var jätteintressant och vi fick se provtryck som tabloidgruppen tagit fram. Såg riktigt bra ut. All kred till denna grupp. Känns bara lite tråkigt att mitt vick löper ut i samma fagga som formatet går ner. Men det är bara att jilla läget och vässa pennan lite extra fram till dess.

Nu är en brasa tänd. Henrik har åkt till landet för att lassa höbalar som ett stall med islandshästar köpt av honom. Jag ska lägga mig på golvet och läsa lite. Sen saker att pyssla med innan det är dags att ge sig av till Brovallen. Kval klockan två. Tuff start mot Arvidstorp. Derby och kval. AIK har tydligen kallat in Henrik, så nu blir det dubbla bröder Bertilsson att tampas med för Vessige. Hemmalaget kör på med min Henrik som mittlås tillsammans med spelande tränare Jörgen Fridolf, och ordinarie mittback Nicolas Langenheim som central mittfältare. Bra drag. Mittfältet har saknat styrka tidigare. Det lär bli en jämn drabbning i eftermiddag. Jag sätter en slant på Vessige.De kommer med vinst i bagaget och knep kvalplats genom det. AIK förlorade och fick kvalplats med hjälp av Böljan som slog Vapnö som var utmanare till denna extra chans. Sen hoppas jag också. Heja di blåe.