lördag, juli 19

Finaste orden

När en liten tvåårig systerdotter tar ens ansikte mellan sina små händer, gnuggar sin näsa mot ens och säger "Jill du är min bästa" då fattas ingenting. Det är en perfekt stund.

Underbara dagar

Igår kväll hade vi alltså Ninni och hennes Per här. Det var underbart trevligt och väldigt roligt att träffas så här nästan tio år senare. Efter frukost körde de sedan vidare neråt och jag gick ner. Ner till mor och far dit Jenna, Rikard och Märta anlänt. Sedan dess har det varit full rulle med min lilla guddotter. När hon skulle sova middag gav Jennifer och jag oss ut och sprang. Skönt. Nu nyduschad och ska slänga mig över förberedelserna inför kvällens bjudning.

Imorgon bjuder jag på bilder.

fredag, juli 18

Hoppas hinna löpa

Håller på här hemma för fulla muggar. Klar med gästrummet och nu återstår bara dammsugning och damning av hela huset samt toastädningen. Vid sex kommer Ninni och hennes Per. Hyser förhoppningar om att hinna springa innan dess också.

torsdag, juli 17

Dammsugare i mörker

I går kväll dammsög Henrik. Det var sent och jag ville sova, så lite mitt i slutade han. Dammsugaren lämnades framme efter som jag idag höll på med projekt stora röjet.
Imorgon ska jag dammsuga efter det. Nu ikväll i märkret gick jag in i dammsugaren vilket gjorde att jag föll till golvet, gick dock bra, och fick väldigt ont i högerfoten som var den kroppsdel som stod för mötet.

Givetvis tyckte jag allt var Henriks fel och skrek lite på honom.
Då blåste han på min fot och sa att det går över när vi gifter oss.
Sen pussades vi lite.

Ett finbesök till

Förutom Märta med föräldrar så väntas ett kärt återseende till.

När jag bodde i London för snart tio år sedan hade jag en fin vän- Ninni. Imorgon kommer hennes kille Per och hon på besök. Det ska bli jätteroligt att få ses igen efter alla år och prata minnen. Roligt att våra respektive får träffas också. Vi har haft lite sporadisk kontakt, eller ja första året och nu sista året. Ninni hittade hit till min blogg och så blev det nu äntligen av att träffas igen.

Om söta Ninni kan ni läsa här i bloggen Kellander sisters som hon skriver med sin syster.

onsdag, juli 16

Minnen av en Strawberry Daqueri

Klargörande.

Exempel: Stockholm.

Kungliga Biblioteket, Stadsbiblioteket, Anna Lindh-biblioteket, Juridiska Biblioteket, Svensk Militärhistoriskt bibliotek, Arbetarröelsens Arkiv och Bibliotek, KTH:s Bibliotek, Stockholms Universitetsbibliotek...

Kära gamla Rainbow

De senaste tio åren som jag har åkt Rainbow har den knakat. Mycket. Man har hört det men blint litat på att Liseberg har koll. Men nu detta efter Bergbanan för något år sedan. Hmm.

Vi funderade på att åka upp med hela familjen nu när Jennifer med familj är nere. Men att sätta det dyrbaraste vi har, Märta, i en karusell på älskade Lissis känns inte så aktuellt just nu.

Nattsuddare störde sömn

Igår, tror jag det var, började Jazzdagarna i Falkenberg. Vinden låg åt i mitt tycke fel håll vilket gjorde att musiken hördes som ett skrål bort till oss. Framför allt jobbigt när man skulle sova. Sen blev jag dessutom väckt av entusiastiska jazzmänniskor cyklandes på väg hem. Om man cyklar i ett bostadsområde vid ett på natten så sover de flesta är mitt tips till alla semesterfirare.

tisdag, juli 15

Efterlängtad padda gav skrik

En padda hoppade nyss framför mina fötter. Jag skrek. Kom sen på att jag just nu håller på och anlägger en minifontän för att få rätt fuktigt klimat i vår trädgård eftersom det lockar paddor och de äter upp mörarsniglar. Så jag försökte låta det förskräckta skriket bli ett glatt utrop över att min första snigelätare är på plats.

People on the street

När jag var på väg upp på kontoret efter att ha varit i Konsthallen och hämtat lite broschyrer möter jag på avstånd en man och en kvinna. Manan rapar högt, riktigt högt. Tre gånger.

Fy, vad äckligt, säger jag högt.

Va fan, jag får väl rapa om jag vill, säger Neandertalaren.

Ja, och jag får säga att det är äckligt om jag vill, kontrar jag.

Hur ljust

Hur ljust är det ute klockan 13 i mitten av december i södra Sverige? Och hur mörkt hinner det bli till klOCKAN 14?

Mannens nya kalsonger

Sent igår kväll efter att vi duschat efter jobbigt och smutsigt trädgårdsarbete sitter vi i soffan. Henrik sitter i bara kalsonger.

Henrik: Haha, kom och kolla jag tyckte det kändes konstigt.

Då har han sett att hans kalsonger är sönder i skrevet och lämnat honom med ett par kalsonger som jag tror Samantha i Sex and the City skulle uppskatta.

Jill: Dem får du slänga direkt.

Henrik: Det vet jag inte...

Deprimerande småstad

På väg till jobbet från stationen går jag förbi biblioteket. Utanför står det på busstopskylten "Biblioteket". Jag blir deprimerad över att jag arbetar i en stad där det liksom bara finns ett bibliotek. Det behöver inte stå stadens namn framför eller Kungliga eller så, nej det räcker med Biblioteket.

måndag, juli 14

Givit upp manikyren

Trädgårdsarbete och målning. Jord under naglarna och lacknafta på det. Jag ger upp och bokar manikyr om tre veckor.

Fint besök väntas

Sent igår nåddes vi på Västkusten av beskedet att Märta med föräldrar kommer ner till helgen. De kommer hem från Spanien imorgon, laddar lite och anländer på fredag. Ska bli mysigt att få pussa den lilla.

Kvitt eller dubbelt

I maj slog jag vad med Henrik om att vår altan inte skulle vara klar förrän i augusti. Bakom vadet fanns en tanke om att trigga honom till att stå i och bygga den. Det fungerade och glad över altanen var jag beredd att betala honom 5000. Så igår sa vi kvitt eller dubbelt. Anledningen var en dispyt om hur många spaljéer vi tagit hem. Jag sa att det stod fyra där och Henrik sa fem.

Gissa vilket det var...

Tänk att studera här


Jag har alltid varit intresserad av religionsvetenskap. Tänk att få gå genom dessa dörrar och lära sig av det fina. Jag vill, jag vill, jag vill.

Svenskt sommarväder

På cykeln tre minuter över sju. Tänker att det är en fin och skön morgon där jag cyklar i liten t-shirt och tunn kofta. Då bryter det ut.Ett fyra minuter långt ösregn. Precis den tid det tar för mig att cykla till stationen.

söndag, juli 13

Segt men skönt

Precs kommit in från löprunda. Benen trötta och rejält ont i baksidan. Men alltid skönt att ta sig igenom rundan.

Nu blir det sallad och grillade vildsvinsfiléer.

Parasoll och blödande huvud

Det fina parasoll vi redan hade tittat ut fick vi med oss hem. Däremot inga dynor och ingen hammock.

När Henrik bar ut parasollet med tillhörande fot, som låg nedpackat i en låda, råkade han dänga lådan i huvudet på mig vilket ledde till ett pyttelitet blodflöde.

Dynor, parasoll och hammock?

Nu bär det av en kort sväng till en fritidsmöbelaffär där vi har tittat ut ettfint parasoll. Vi hoppas även på att hitta fina dynor till vår supersnygga utemöbel som vi fyndade förra året. Sen hoppas jag på att få med en hammock hem också. Men det kan bli svårt.

Tänk att ligga ute i hammocken i skymningen och läsa en god bok...

Trädgården kallar

Det är underbart med en egen fin trädgård, men det är en riktig tidsslukare. Idag är det gödsling, gräsklippning, uppbindning av rosor och blomvård som gäller.

Hemma från landet

Efter ett mycket roligt kalas är vi åter hemma. Gunilla och Harald hade ordnat så fint och alla vi gäster gav bästa respons. Kvällen var jättelyckad.

Blev dock inte klänning eftersom det haglade och åskade vilt medan vi gjorde oss iordning och gav oss av. Vilket väder vi har dessa dagar. Ena stunden högsommar nästa höst.