lördag, april 5

Helgplaner

Efter en väldigt trevlig gårdagskväll är det nu sysslor och förpliktelser som huvudsakligen väntar i helgen. Städning, målning och strykning. Sen är det match imorgon och så ska vi eventuellt åka och titta på Helsingborg-Halmstad.

Besök hos mormor finns också i tankarna. Det som 'är nu är hemskt, det finns med hela tiden och fäller en skugga överallt. Hur mycket hon än är 95 år och har levt ett långt liv så finns panikkänslan inför avskedet där. Känslan av att det helt enkelt inte kan finnas en tid då Mommo inte lever, inte är hos oss. Hon har alltid funnits.

fredag, april 4

Familia Skoglund ikväll

I afton stundar middag hos PG, Els-Marie och Johan. Vår familj bästa vänner. Ska bli trevligt att få komma bort lite och förhoppningsvis kunna tänka på lite annat ett tag.

Efter att vi vakade hos Mommo uppe på sjukhuset i onsdags hade hon igår varit väldigt mycket piggare. Hon satt upp i sängen av egen kraft och framförde sin evigt burnalängtan om att få komma hem. Åh vad jag önskar, att hon kan få komma hem och att slutet kan få komma där i sömnen. Att hon är hemma i sitt älskade hem när tiden kommer.

torsdag, april 3

Jillar

Ett långsamt farväl

Min mormor är väldigt sjuk och det är tunga dagar just nu.

Så förutom jobbet och träningen känns det inte som att det går att hålla uppe något annat. Det andra känns smått.

onsdag, april 2

Bullerbekymmer

Just nu är det lite svårt att koncentrera sig. Utanför på gatan håller de på att lägga om trotoaren. Kullersten bryts bort, det borras och det plattas till ny. Det är ett förfärligt oväsen. Innan när jag pratade i telefon med en samarbetspartner på Vara Konserthus fick jag skrika.

tisdag, april 1

Kort och dum

Satte upp en väggkrok nyss. På mitt kontor. För att kunna hänga upp jackan. Behövde trycka dit den och stod därför på en stol. När den sedan var på plats och jag hoppade ner så såg jag direkt att den satt för högt upp. Jag var liksom tvungen att höja kappan för att få ner eller upp den. Nådde inte att hänga utan att stå på tå...

Som tur är fick jag ner den innan den satt sig helt och så lyckade jag trycka upp den i lagom höjd.

Vad lite sol kan göra

Gick üt en promenad på lunchen. Fick knäppa upp en knapp i halsen. Log mot de jag mötte. Kände den mot mina kinder. Insåg att nu är det vinterkappan till kemtvätt och vårjacka fram. Log bredare. Köpte frukt på tillbakavägen. Visslade lite.

Min bankman har bollkoll

Ska söka vår bankman idag. Eller ja, en av Henriks. Han har flera.
Jag har bara en och det råkar dessutom vara en av mina tränare.
Hans dotter spelar dessutom i mitt lag, vilket gör att jag alltid måste passa henne så att det inte händer något med våra räntor...

Från nu till september

Bonden har sovmorgon

Idag var det jag som klev upp först. Smög omkring och gjorde mig iordning medan kärleken låg kvar i sängen. Det var jag som störde genom att sätta på vattenkokaren och det var jag som ropade hej innan jag låste dörren om det dyrbara där inne.

Nu är han bonde i ett halvår då.

måndag, mars 31

Jillar/ Jillar inte

Jillar

1. Åter uppkoppling hemma. Internet varit nere i drygt en vecka på grund av leverantörsbyte.

2. Allsvensk premiär. Igår när vi kom till Örjans Valls portar förstod jag hur mycket jag saknat det hela långa vintern.

3. Martin Fribrocks vackra mål. I första omgången satte han ribban.

Jillar inte

1. Min skada. Ska till läkaren imorgon. Befarar att någon nerv spökar. Har domningar och ilningar i benet, med start uppe i bakområdet...

2. SJ, sena både fram och tillbaka idag.

Ursäkta vad är klockan?

Igår ställde vi om. Kom i tid.

Idag väckte mobilerna oss. En timme för sent.
Henrik hann inte till jobbet i tid. Jag med ett nödrop.

Väl på jobbet finner jag alla lite sega. Omställning tar på krafterna.
Men precis som igår kväll njuter vi av ljuset i afton.

Vad är klockan?

Igår ställde vi om, även hemma hos oss.
Vi var på härlig allsvensk premiär och kom i tid.
Men så idag ringde plötsligt väckarklockan vid fem och jag slog av den. Undrade varför jag ställt den så tidigt. För både Henriks och min mobil visade 05.04.

Ja, ni förstår. Alla andra klockor hade vi ställt om. Men inte mobilerna. Henrik kom sent till sitt jobb. Jag hann. Dock var tåget försenat sen.