lördag, januari 31

Slappardag

Det har inte varit många knop här hemma idag.
Efter lite längdåkning på tv:n, det sändes då det alpina blev inställt, blev det en film till. Fick med oss tre från Jennie och Krille igår...
Sen strök jag lite. Åkte och handlade. Gick en långpromenad. Och sen lagade jag mat till Henrik och lite soppa till mig. Nu är vi tillbaka i soffan och bara ligger här tillsammans och har det bra.

Dagen efter med film och väntan på skidor

Gårdagskvällen var supertrevlig hemma hos Jennie och Krille. De hade gjort jättefin och matlagningskunniga som de är var maten suverän, kan jag säga bara genom att titta på den. Själv fick jag varm mat för första gången på två veckor och fem dagar. Grönsakspulversoppa. Den var god. Riktigt god. Fick tre extra påsar av Mia så jag kan äta det nu i helgen också några måltider. Mums.

Idag var det tidig start me Henrik som sprang iväg på fotbollsträning. Jag gick in till soffan och såg på The Boy in the striped pyjamas. En bra film med oväntat slut.

Nu pysslar vi runtoch väntar på att den uppskjutna skidåkningen ska komma igång.
Senare blir det promenad och eventuellt en löprunda också.

fredag, januari 30

Brudnäbben kan också spökas ut

En dag av givande

Snart drar jag igång här på jobbet. Ska tidigt bort till Rådhuset och ta emot fyra bord som vi ska få skänkta till oss från Länsförsäkringar. De har tidigare stöttat Ungdomens Hus föreningen med möbler i omgångar. Nu när vi har tagit över vill de fortsätta bidra med det de kan. Vi jobbar ju fortfarande med och för ungdomar.
Känns väldigt roligt att företag vill vara med och hjälpa oss.

I kväll ska vi sen till Jennie och Krille på mat. Eller ja, de andra ska äta. Hur som ska vi dit på bjudning och det ska bli jättemysigt och roligt.

Det här kommer att bli en fin fredag.

torsdag, januari 29

Criminal Minds och jag

Mötet ikväll gick bra och gick fort. Vilket var extra bra.
För då hann jag hem till Criminal Minds. Dagens avsnitt är lika bra som serien alltid är. Dock ännu läskigare när H inte är hemma.

Varför inte?

Januariturnén är helt meningslös

Landslaget är ju som bekant ute på turné just nu.
Väldigt få spelare som är landslagsspelare eller i närheten är med.

Andreas Johansson i HBK är ett lysande exempel. Herregud, nu har han fått göra sin första landskamp fast att han aldirg någonsin kommer att vara med i det riktiga landslaget. Jag förstår att det är roligt för honom. Men jag ser ingen nytta med det.
Och det kostar en massa.

Veckoslutsänka

Idag åker Henrik till Karlstad med jobbet. Han såg fram emot sol då och så framför allt kvällens hockey då hans Färjestad möter Luleå.

För min del handlar dagarna ju ändå om jobb. Ikväll är det först en milrunda i lågt tempo som väntar på mig och sen möte med festkommitén i fotbollen då vi ska ordna stor fest på Långfredagen.

onsdag, januari 28

Hårdträning är lite för hårt

Denna vecka har vi gått in hårdkörning på fotbollen. Detta blir lite för tufft för mig då jag pulvrar. Idag sprang vi 13 70-20 och jag hängde på jättebra, men sen tog ja helt slut. Kändes som jag hade en puls på 500 och det tog en evighet innan jag började andas lugnt.

Vågen står i stort stilla sen i fredags vilket gör mig arg, förtvivlad och orolig. Jag kanske inte kan bli smal...

En liten Isabell det blev

Min kusin Peter och hans fru Karolin blev alldeles nyss föräldrar till en liten Isabell. Sedan tidigare har de Melker och Benjamin som nu får fullt upp med att vara storebröder. Och så lille Elliot som tittar ner uppifrån.

Var på tiden att det blev en tjej till i den familjen tycker jag!

Stort grattis! Hoppsan såg väldigt söt ut!

Jakten på brudklänning del 3

I förra veckan förde en lunchpromenad mig till en butik med brudklänningar.
Knappt hann jag in innan en expedit kom för att hjälpa. Jag förklarade mina önskemål.
Inte ärmlöst. Inget släp. Inga pärlor och paljetter. Ingen snörning bak. Inget stiff tyg som står som en pansare. Gärna liten ärm. Gärna chiffong och spets. Romantiskt och enkelt.

Istället för att säga att något sådant har man inte börjar hon visa klänningar. Den ena mer fel än den andra. Och alla innehållandes något jag sagt jag ej ville ha. Efter fem klänningar frågar jag om hon inte har den stilen jag letar efter. Då säger hon att hon tycker jag ska ha ärmlöst, för hon tror säkert att jag passar i det. Jag säger att jag vet säkert att jag inte passar i det. Hon kontrar med att jodå och detta är ju hennes jobb. Då sa jag att med all respekt så var hennes jobb att göra kunden nöjd. Sedan la jag till att jag tyvärr inte trodde att de hade vad jag sökte.

Så första rundan som inte inkluderade nätet eller bröllopstidning slutade inte så bra. Men jakten går vidare.

Tack alla salta girls and boys

Henrik sålde många små klädpaket åt mig på sitt jobb igår.
Tack alla ni som köpte. Det blir tårta framöver det lovar jag.

Mister EC får dock ingen där han kommer gå med sina håliga strumpor.

tisdag, januari 27

Festlokalen inspekterad

Ikväll har vi varit iväg tillsammans med vår kock och tittat på Hemvärnsgården där festen ska hållas. Nu har vi mått på lokal, bord och stolar. Vi har koll på servis och tillagnings- och kylmöjligheter. Vi är optimistiska och tror det här blir hur bra som helst.

Är lite orolig bara för min kära och vilda vän Erika ska ha sin 30-års fest där i slutet av februari, så efter den kvällen kanske inte servisen ser ut som den gjorde idag..

Jag skjuter folk igen

Ny natt, ny mardröm.
Denna gång gick jag runt och sköt folk planlöst.
När H´s väckerklocka ringde vaknade jag med ett skrik.

Att jag läser Roberto Savianos utmärkta, upplysande och otäcka
Gomorra om den italienska camorran kan ha med saken att göra.

måndag, januari 26

Nej tack till modevecka

Just nu är det vårens stora modevecka i Stockholm. För alla kunniga i Sverige. Ni vet alla de där unga modellsmala tjejerna som springer och bloggar runt och ser likadana ut som varandra, plus en del proffs i branschen. Hur som så tycker jag det är tråkigt hur stort det här med mode har blivit. Tjejer har blivit som hjärntvättade och går helt upp i sina utseenden och har kläder, skor och annan yta som hobby.

När är det en vecka som visar på hur man blir finare inuti?
Var finns det botox för själen att köpa?

Min lottovinst

Gick som vanligt en promenad på lunchen.
Tänkte på H och på oss.
Hur fint det är att ha någon.
Min någon är dessutom en så fin människa.
Snart ska vi gifta oss.
Bli ännu mer en familj än vi redan är.
Leva lyckliga i alla våra dagar.

Vad biter en grå måndag i januari på den lyckan.

Tåget tuffar på

De senaste tre pendlardagarna har tågen varit i tid hela tiden,
någon enstaka minut sent hit och dit bara. Helt underbart!

söndag, januari 25

Jag vill inte gå och lägga mig

Halv elva och jag borde resa mig ut soffan, gå till sovrummet och bädda i de nytvättade lakanen. Vara lika flitig som Henrik som just nu dammsuger i tvättstugan och byggrummet. Och sen borde jag lägga mig i den där sängen. Sova.

Men om en timme börjar reprisen av Criminal Minds och jag är väldigt sugen då jag missade torsdagens avsnitt. Är enda serien jag följer. Men det innebär väldigt sent sänggående. Kanske inte bästa sättet att börja veckan. Samtidigt är jag sådär typiskt söndagskvälls pigg som man är efter att ha fått sova ut två morgonar.

Hmmm... vi fårse. Nu bädda i alla fall.

Vuxenpoäng

När jag nyss stod och torkade bort fett ur stekpannan innan jag skulle diska den, för att det inte skulle komma för mycket fett i avloppet. Ja, då kände jag mig jäkligt vuxen. Minns hur jag brukade skaka på huvudet åt sådana konstigheter.

Belönad med vatten

Sista städningen avklarad.
Sitter nu i soffan och ser lite skidskytte.
I normala fall hade det säkert blivit middag och kanske ett glas vin nu.
Men icke. Vatten är dock också gott...

Vår ute

Det skulle man kunna tro.
Gick en liten promenad nyss och det är väldigt skönt ute.
Efter senaste veckornas regnande och blåsande varvat med någon dags snö och kyla, så välkomnar jag gärna varmare grader. Blir det ingen riktig vinter så hellre det.
Men visst känns det lite konstigt.

Här på Västkusten går vi helt klart mot en enda lång årstid. Regn och blåst och så lite annat upptill.