lördag, oktober 4

Trädgårdslördag

Henriks match blev inställd idag så vi har ägnat lördagen åt trädgårdsarbete.Bland annat köpt en järnek och planterat.

Lagfesten ikväll blev dock inte inställd så för en liten stund sedan lämnade jag av min stilige karl i stan. Först skulle de vara hemma hos en i laget och sen sittning på Grand. Hoppas de får kul.

Själv ska jag krypa upp i soffan med PS. I love you. Har läst boken och det ska bli intressant att se vad de gjort ev den. Tänker mig att Henrik inte blir alltför ledsen över att missa denna film.

fredag, oktober 3

Låt feminismen vakna igen

Den här utmärkta krönikan skrev min före detta kollega Lotta Bergström igår.
Ledde till diskussion kring fikabordet. Och jag blir så ledsen. Jag kan inte sätta er in i allt men det var så illa att när jag avslutade med ett "om det svarta tänkt så här så hade de fortfarande åkt längts bak i bussen" så var det inte ens en drastisk kommentar.

Såg den här littografin idag. Vill ha på väggen på mitt kontor. Stor.

Vi får aldrig ge upp.

Modebloggslista

Blev plötsligt utmanad av en lite halvmodebloggare att fylla i en lista. Håll till godo.

KLÄDER
Skor: Ja
Sneakers: Ja
Jeans: Ja
T-shirt: Ja
Underkläder:Ja

ACCESSOARER
Väska: Ja
Plånbok: Ja
Solglasögon: Ja
Klocka: Ja

BADRUM
Tandkräm: Ja
Tvål: Ja
Parfym: Ja
Medicin: Nej
Vitamin: Ibland
Huvudvärkstablett: Vid huvudvärk


MAT OCH DRYCK
Mineralvatten: Ja
Vin: Ja
Bröd: Ja
Glass: Ja

HEMMA
Säng: Ja
Lakan: Ja
Espressomaskin: Ja
Kylskåp: Ja

ÖVRIGT
Frisörsalong: Ja
Bank: Ja
Mobiltelefon: Ja


Här får ni ett ihopklipp av svar från någon som tog den här listan på betydligt större allvar.
Minimarket,Converse,Seven och True Religion,JunkFood, Acne,Hanky Pankys,YSL,Mulberry,Carrera och Lespecs,Tritoni,Gant Home eller Lexington,Dior Pure Posion,Supervitamintabletter från USA,Ibumetin ,Ramlösa Persimon,Äter aldrig bröd, tycker verkligen inte om det heller, Ben & Jerrys Fro Yo yoghurtglass light, Dux,Ralph Lauren,La Pavoni,Rostfritt, inbyggd is- och vattenmaskin i ena dörren,SEB,Nokia N95

Tusans bövlar, jag måste bli bättre på att droppa märken.

Fredagsfin med helgplaner

Blev väckt av H och kände mig ovanligt pigg för att vara mig om morgonen. Gick därför upp med en gång vilket ledde till att jag faktiskt hann göra mig i ordning i lugn och ro. Annars är det fem-minuters metoden under vilken allt ska ske; dusch/tvätt, håret, mascara och så ut genom dörren. Så idag är jag riktigt fin.

Ser fram emot en produktiv jobbdag och att sen handla för helgen med H, innan vi siktar på middag och en film ikväll.

I helgen är det match för Henrik. Vessiges sista i år. De satsar på tvåsiffrigt mot Serbiska. Kom och se det på Brovallen på lördag klockan två.

Annars ska vi pyssla hemma och så har vi en hel del planering att ta tag i.

torsdag, oktober 2

Ikväll står jag vid spisen

Oxfilé, smörstekta kantareller och egenodlad potatis köpt svindyrt på Coop bara för att det var så roligt att på produktinfon se HP som odlarens namn.

Det har svängt- David får stöd

Vill DU ha ur Ljungskile?
Ställningen just nu:
Ja (48.5 %)
Nej (51.5 %)



--------------------------------------------------------------------------------
Totalt har 6012 personer röstat.
Omröstningen startade 2008-10-02 08:07

Bästekille

Det här torpet borde vi köpa. För här borde min kille bo.

När slutade vi heja på David

En omröstning pågår för tillfället på Sportbladets hemsida. Frågan lyder om man vill att Ljungskile ska hålla sig kvar i allsvenskan eller inte. 59,1 procent vill inte det. En klar majoritet håller alltså på Golliat. Vad är det med folk?

Det fungerade

Efter min gårdagskväll under varmt täcke mår jag idag mycket bättre. Direkt när jag kom hem så bytte jag om till myskläder och raggsockar, samlade ihop en tidningshög, gjorde en kopp kaffe och en kopp te och ringde efter en kebab. Sen kröp jag ner i soffan. Låg och tittade på den speedway Henrik och pappa var på. Lejonen vann som bekant matchen och därmed SM-guld. Reste mig två gånger, för att ta emnot hemlevererad kebab och för att lägga större delen av kebaben i kylen och samtidigt ta en ny kopp te. Efter att Henrik kommit hem stannade jag uppe en liten stund och vi pratade om dagen. Sen stapplade jag i säng. Vaknade som en ny människa.


Västkustens väder är inte det bästa som finns.

onsdag, oktober 1

Mina bästekillar ska på speedway

Henrik och pappa ska till Gisslaved för speedway i kväll. Idén föödes igår framför Sportspegeln och det var såklart tänkt att jag skulle med. Varken Henrik eller jag har varit på speedway någon gång. Men med flunsa i kroppen får jag stanna hemma. Hoppas nu Henrik gillar det så att det blir en chans för mig framöver.

Är Vargarna mot Vetlanda som mina killar ska se på.


Update: På vägen hem på tåget igår kom jag på att det är Lejonen. Men datorslös kunde jag inte rätta till det.

Bli frisk innan jag blir sjuk

I veckor nu har jag gått omkring här på jobbet bland alla sjuka människor som envisats med att komma till jobbet ändå. Eftersom jag bara inte fick bli sjuk innan sista matchen har det varit "sjukdom var god dröj" men nu verkar det vara något på gång i kroppen. Skippar fotbollen ikväll och går hem och lägger mig. En desperat satsning för att bli frisk innan jag blir sjuk.

Födelsedagsfirandet

Har inte visat några bilder från helgen som var och på besökande Märta. Detta beror på kamera- och datorkrångel. Fick dock tre fina bilder sändna till mig idag från Jennifers födelsedag. Så varsågoda.

I måndags firades Jennifer på hennes födslings och far hade lagat god mat. Efteråt blev det Prinsesstårta, jubilarens egna val. Vackrast "ja må hon leva" sång stod Märta för.


Dottern överöser sin mamma med födelsedagspussar.


Älskade Märta och jag gosar med Fressan, strax innan läggdags för somliga.

Kindsvärta

Jag går upp, jag gör mig iordning. Jag tar cykeln till stationen. Med regnkläder och allt. Kommer fram. Känner mig trots regnkläder och allt blöt. Tåget kommer. Går in och sätter mig. Tittar ut och ser mig själv i rutan. Som en liten sorgsen clown med mascara långt ner på kinderna. Åh, som jag älskar morgonar med regn.

tisdag, september 30

Finansiell kris

Dagar som dessa är jag så underbart glad för att vi bara yttepytte små lån på huset och betalt allt annat kontant.

Sista dagen i september

Tisdag och regn utanför. Halvtrött. Märta och Jennifer åker hem idag. Har varit underbart att få några dagar tillsammans. Efter jobbet blir det trädgårdsjobb och lite plock inne. Sen en god bok och säsongens första brasa. Henrik har som vanligt träning på tisdagskvällar. Imorgon börjar han sitt vinterjobb nere i Halmstad igen. Hösten är ett faktum och den får gå till att hinna klart det sista i trädgården, göra iordning kontorbiblioteket samt renovera mammas och pappas hall. Sen blir det förhoppningsvis en resa, mycket hemmamys, umgänge med familj och vänner.

måndag, september 29

Grattis syster Jenna!

Idag fyller min fina äldsta storasyster Jennifer år.
Roligt nog är hon och Märta i Falkenberg. Så kvällen bjuder litet firande.

Att vara med familjen är lite som medicin nu i dessa deppiga fotbollstider.
Framför allt Märta lämnar inget utrymme till tråkigheter. Livet är här och nu.

Tankar kring en missad straff

Efteråt finns det många om. Om bara, om inte, om ändå.

För min del är det mycket tankar kring straffen. För vi kommer aldirg ifrån vad 1-1 betytt i det läget.

Jag tänker tillbaka. Minns matchinledningen i vilken jag kände mig med. Jag visade att jag inte var rädd och att jag var på gång. Minns domarens signal för straff. Hur någon tvekar. Men inte jag. Jag var inte nervös. Gick resolut för att ta straffen. Går igenom i huvudet att det är konstgräs och att jag måste trycka till extra på det underlag Västergårds IP bjöd. Kommer fram. Finner domaren stegandes. Det finns ingen straffpunkt! Hur stora hans steg är eller inte går inte att säga på rak arm. Men det känns konstigt. Han försöker sedan avgöra vad som är mitten av målet. Jag påpekar att det han valt känns väldigt till höger. Han säger att det blir bra där. Och då sker det förödande. Jag blir nervös.

Och sen lägger jag, som alltid på mina straffar drar den ner till mitt vänstra- målvaktens högra, bollen till höger. Det är en dålig straff och målvakten får benen på den.

Efteråt vill jag inte skylla på straffpunkten, eller rättare sagt avsaknaden av en, men det är klart att det var där och då i domarens stegande som jag blev nervös.
Sen ska jag kunna sätta den likväl.

Dagens samtal

Kollega 1: Hur gick det i helgen?
Jag: Åt helvete,vi förlorade med 3-0. Jag vill inte prata med det.

Kollega 2: Hur gick det i helgen?
Jag: Åt helvete,vi förlorade med 3-0. Jag vill inte prata med det.

Kollega 3...

söndag, september 28

Fan, fan, fan

Vi förlorade 3-0. Vid 1-0 missade jag straff.
Det finns inget mer att säga. Alla samlade svärord och tårar bjuder jag inte på här.