lördag, augusti 30

Läget är hyfsat

Innan samling idag återstår att bädda i rena lakan, gå på Systemet, gå på torget och köpa tomater, köpa nya fotbollsskor, då de andre plötsligt gått sönder i yttersulan, och förbereda en del av maten. Blir lite lagom att sysselsätta mig med innan matchen.

Hur viktig matchen är behöver jag väl knappast säga. Om ni använder den här länken, http://blogg.expressen.se/hallandsbloggen/entry.jsp?messid=409539, kan ni läsa lite infor matchen och om mig. Är en trogen Halmiasupporter som har sidan.

fredag, augusti 29

Pausa tiden

Önskar jag kunde pausa tiden just nu. För imorgon kväll har jag födelsedagskalas vilket innebär att det ska komma ett gäng härliga vänner hem till oss. I sig väldigt roligt. Men såhär i kölvattnet efter OS behövs det en rejäl städning hemma. Dessutom måste jag besöka Systemet och inhandla det som ska inmundigas.

Det som gör denna ekvation klurig är att vi har bortamatch imorgon. tack och lov bara i Halmstad men det tar sin tid. Dessutom vill jag alltid ta det hyfsat lugnt fram till avspark.

torsdag, augusti 28

Men snälla tjejer

Läser Ebba von Sydows krönika i Expressen som handlar om Emma Andersson som givit upp sin karriär och blivit hemmafru i Usa åt sin hockeyspelande fästman Henrik Zetterberg. Krönikan ifrågasätter trenden med att fler och fler tjejer/kvinnor kan tänka sig detta "karriärval". I samband med krönikan frågar Expressen också läsarna om de skulle kunna tänka sig att bli hemmafruar. 42 procent svarar ja. Jag blir så ledsen och trött när jag läser detta.

Lunch med en tjockis

Idag åt jag lunch med en tjockis. Min söta Frida. Hon beräknas kläcka nästa söndag. Jag sa till henne att skynda på och pricka in måndag istället. Så att jag och bebisen delar dag.

Plois, plois, potatisgris

Jag tycker det är viktigt att försöka hålla en bra svenska i bloggen. Att stava rätt, ha rätt meningsbyggnad, inte särskriva och allt vad som ingår under att ha ett bra språk.

Självklart läser jag alltid igenom det jag skrivit. Men ibland slinker fel igenom. Till exempel hade jag häromdagen skrivit ploiserna, när det skulle varit poliserna. Ett fel som handlar om att jag slagit ner tangenter i fel ordning. I sammanhanget förstår man dessutom såklart vad jag menar. Att jag missat det själv beror förmodligen på det kända fenomenet att det är svårt att korrekturläsa sina egna texter. Man vet vad det ska stå och så läser man det.

Om man påpekar felet för mig med glimten i ögat är en sak. Då skrattar jag och rättar. Men att aggresivt påpeka det anonymt och ifrågasätta min svenska och undra hur jag någonsin kunnat vara skribent med tanke på min urusla svenska. Det är så dumt av personen ifråga att jag inte orkar bli arg utan bara blir trött, så trött.
Var gärna stavningspolis, men det gäller att vara det på rätt sätt. Annars kanske man är just en plois.

onsdag, augusti 27

Glädje

Igår kom Jennifer hem efter över tre veckor i Kina för OS. Gissa vem som blev glad.
Och sedan glad över lite fina presenter också. Och så blev gudmor glad för lite hälsning i form av bild. Bjuder på den.

Favorit i repris


Dagen i dag i en bild.

tisdag, augusti 26

Lång dags färd mot natt

Kom hem för en liten stund sedan. Kvällsmöte med Ungdomens Hus. Lite segt att jobba så lång dag och så sent. Men mötet i sig var jättebra och jag fick svar på de frågor jag hade. Så trots att det är sent så sitter jag här nöjd.

Förutom Ungdomens Hus håller jag på och utreder Musikteaterföreningen. Tyvärr har det inte riktigt fungerat med den och de har tydligen upplösts.

Då det som överallt finns mindre pengar än som skulle behövas gäller det att använda de slantar som finns på ett adekvat och fungerande vis.

Lunch inne

Idag blev det skåpmat här på kontoret. Skälet:

måndag, augusti 25

Ståplats visar än en gång sin klass

Hem efter träning. Kort på med tv:n. Slutet av derbyt. AIK får en felaktig straff i slutet. Felaktigt dömd. Sätter den. Hammarbys så kallade fans kastar in smällare/ fyrverkerier på planen. Matchen avbryts tillfälligt. Supporters försöker ta sig in.Polisen går dit. Blir spottade på. Snorungar. Sedan slänger någon smällare på poliserna. Då är gränsen åtminstone nådd för några riktiga Bajen supportrar som börjar slåss med sina egna. Nu har alla spelare gått in. Tror inte det blir några slutminuter. Det är så trist. Det måste på något sätt rensas på ståplats. Civilklädda poliser som tar slöddret är min lösning.

Tillbaka på tåget

Efter en tid med tillgång till bil var jag i morse tillbaka på tåget. Det kändes sådär. Jag känner allt mer vad det får bli framöver. Trots alla fördelarna med tåg.

För tåg
* Säkrare än att köra bil.
* Miljövänligare.
*Snabbare.
* Billigare.

För bil
* Frihet.
* smidigare.
* Inga hjärnblödningar i väntan på sena tåg.

söndag, augusti 24

Vad var det som hände?

Ja, det är såklart frågan folk har ställt efter gårdagens brakförlust. Vad hände då?

Matchen börjar med att Derome får ett riktigt slumpmål på en frispark i typ minut tre. Bollen studsar i det blöta gräset och det är en rejäl felbedömning från en i vårt lag. Sen tätt därpå får de ett mål till, också detta ganska mycket tur. Då står vi där med två-noll mot oss efter fem minuter. Då är vi ett väldigt ungt och orutinerat lag som blir rädda, livrädda, för att förlora. De lite äldre som då borde kliva in gör inte riktigt det.

I trettionde minuten ungefär får jag komma in. Deras spelare och ledare skriker direkt till varandra att de måste se upp, inte låta mig skjuta. Så redan där får vi ett lite plus eftersom de vet att jag har ett bra skott. Vi lyckas flytta upp posiotionerna och skapar flera halvchanser. Sen en riktigt bra som slutar med ett skott i stolpen.

Kort därpå springer jag i sidled och får en fin yta tack vare att Beata tagit en löpning ut på kanten. Fanny och jag får kontakt, jag visar och hon ser ytan jag vill ha den på. Passningen är precis och det är bara för mig att vika av och lägga fram bollen för mig själv, titta upp och se ytan i bortre som den utrusande målvakten lämnar. Två-ett och det är match igen.

Direkt på detta har vi en farlig chans till. Men sedan från ingenstans så bjuder vi Derome på 3-1 och 4-1 genom ett helt stillastående försvarspel där de skickligt unyttjar luckorna. Där dör matchen.

I halvlek pratar vi om att det inte är slut men det känns som att folk har svårt att tro att vi ska kunna resa oss. Men vi försöker dock samla mod och går ut. Andra halvlek hinner sen knappt börja innan de återigen skickar in den från kanten och en helt fri spelare i mitten kan sätta den i mål. Sen rasar det iväg. Vi har några halvchanser. Jag hittar Beatas huvud med en hörna och vi får 6-2. Man hoppas att vi ska kunna hålla ner det men icke.

Summering: Vi har en dålig dag. Derome en bra. De har dessutom allt med sig, land annat domaren även om det absolut inte är matchavgörande. De är bättre denna dag. Tyvärr viker många ner sig. Och tyvärr, tycker jag, kastar inte vår tränare om lite för att få slut på raset. De byten som sker är på mitten och i anfallet. Där låg inte huvudproblemet. Men samtidigt är det lättare att se det efteråt.

Hur som. Det var vad som hände. Nu tar vi nya tag.

Nu är festen slut

Ser snuttar av avslutningen varvat med Formel-1. Avslutningen är magnifik men vemodig. Tänk alla förväntingar och drömmar. Pang. Två veckor senare är det över.
Nu är det dags att gå vidare. Vardag. Jobb och träning. Sakta men säkert byggs så under olympiaden nya förväntningar och drömmar upp. Vi ses i London 2012.

Som väntat bjöd Kina på en spektakulär fest och ett i stort sett helt ofelbart arrangemang. De fick visa upp sina bästa sidor. Och de sämre kom också till dager tack vare människor och organisationer som brinner för demokrati och mänskliga rättigheter. Vilken väg väljer Kina nu?

Spanien skakade USA

Sista OS-förmiddagen här. Kommer att bli tomt nu. Spanien skakade USA rejält i basketen. Domarna var dessutom lite på amerikanernas sida, som om superstjärnorna behöver lite extra hjälp. Synd att det inte blev skräll.

Nu är det handboll. Frankriker har tyvärr i slutet av första dragit i från Island. Men jag hoppas att våra nordiska vänner reser sig i andra.