fredag, maj 23

Min man passar på mig

Nu är maten färdig ropar Henrik så jag är tvungen att resa mig ur soffan och gå till matbordet. Det är fredagskväll och vi har hyrt en film. American Crime. Den verkar otäck.Rosévin finns det ännu i bag in boxen. Det är en simpel men fin fredagskväll.
Imorgon väntar jobb och jobb i lägenheten. Imorgon är en annan dag.

Hon visste om vår sorg

Åter om lägenheten...
Kvinnan som kom visste om Mommos död.Det är det som gör mig arg. Visst kan jag sätta mig in i hennes glädje och iver över sin nya lägenhet. Åh, mycket väl. Jag kan till och med unna henne den glädjen.
Men att säga det hon gjorde till mig var oförsvarligt. Helt oförsvarligt. Hennes glädje kommer ur min sorg.

Sorg- var god stör inte

I söndags när vi var i Mommos lägenhet och packade ringde det på dörren. Jag öppnar och där står en relativt ung kvinna och en flicka i yngre tonåren.

Jag: Hej
Kvinnan: Hej, jag heter XXX och du känner inte mig men det är jag som ska bo här sen.
Jag: Ja...
Kvinnan: Nej, jag tänkte bara att vi är så glada över det här och ivriga så jag undrar om det finns möjlighet att komma in så att jag får visa min dotter. Hon har inte sett lägenheten än.

Jag står där och vet inte vilken timme av nedplockande av min mormors liv vi är inne på. Jag står där med ett hjärta som värker och en själ som söker svar och mening. In till mig letar sig den främmande kvinnans ord. Glädje och iver. Jag känner en omeldelbar lust att slå till henne käften och skrika åt henne. Skrika ut all min sorg.

Som tur är kommer mamma och puttar undan mig. Förklarar vuxet att det inte passar.
Dörren stängs och lägenheten fylls än en gång av tårar.

Lite schlager, mycket nytta

Igår kväll efter att vi gjort en hel del nytta här hemma satte vi oss i soffan. Vi hade varsitt glas rosé och det var dags för schlager. Efter fyra låtar, varav Charlotte Perelli en, så gav vi upp och bärjade med diverse sysslor. I bakgrunden hördes låtarna rulla förbi. Sen lagom till de tio bidrag som gick vidare till final skulle presenteras slog vi oss ner igen. Jubel över Sverige och sen i säng. En bra kväll på det hela.

Henrik är också jätteförkyld nu och är febrig, ett stadie jag passerade i början av veckan.


Läste i tidningen idag att Charlotte nekar till att hon utfört plastkirurgi. Nåväl, nåväl. Ibland säger en bild mer än tusen ord.

torsdag, maj 22

Elak men smårolig

H är värd varje öre

Henrik är mina miljoner.

Men självklart blir jag upprörd över att män som är gifta och har familj tjänar mer än singelkillar medan det är tvärtom på kvinnornas sida.
Jag är dock inte förvånad.

Två i ett

I eftermiddag ska två av mina favoriter kombineras. Shopping och Henrik.

Han var nöjd med Lacoste-pikén han fick av mig i födelsedagspresent i fredags men ska byta färg. Så ja, han var halvnöjd.

Mitt i all sorg hade vi en fin födelsedag för min älskling. Den bästa av killar.

Snygg el

Jag hade innan dagen idag hört talas om grön el. Men aldrig om snygg el. Nu vet jag att sådan finns.
Idag kom en elektriker till oss och alla vi tjejer önskar att det går mycket säkringar här framöver.

Ljuvlig seger

Med en sambo som är ett troget och hängivet Unitedfan blev det glädjetjut vid kvart i tolv igår. Vilket drama vi fick se. Och efter att själv ha missat en straff i en viktig final (min första straffmiss någonsin) så tycker jag det var skönt att flera missade. Ett tag såg det ut som att Ronaldo skulle bli ensam syndare. Mitt i segerruset tycker jag synd om John Terry vars straffmiss blir den man miss. Han går fram för att bli hjälte och halkar, bokstavligt, ur rollen.

onsdag, maj 21

Slut i Svenska Cupen

Tjejerna stod upp bra idag men det blev likväl förlust. 0-3.
Helt okej med tanke på divisionsskillnaden och att vi hade flera spelare borta.

Mycket spelsugen blev jag där jag stod och tittade. Hade i alla fall väldigt trevligt sällskap där vid sidan av det gröna.

Offentlig amning


Med risk för ramaskrin så måste jag ändå efter idag ge er min åsikt.

Varför ammar man offentligt? I en skoaffar,på ett möte, på restaurangen.
Jag tycker det är fel och framför allt tycker jag det är konstigt att man vill det.

Jag kan inte säga att det stör mig, men jag tycker som sagt att det är så konstigt.

Svenska cupen och CL

Ikväll blir det fotboll för hela slanten. Mitt Böljan spelar mot Jitex i Svenska Cupen. Så det blir till IP och heja. Min skada verkar tyvärr inte gå åt rätt håll. Har mer ont nu efter rehab.

Sen blir det självklart Champions Leauguefinal. Man U må segra. Lite tråkigt med helengelsk final, det sabbar känslan av internationell storturnering liksom.

Varje land borde bara få ha med varsitt lag. Det skulle göra det lättare få små länder att lyckas. Men självklart inte. De stora drakarna styr fotbollsvärlden.


I fjol vann kära Milan. Italiensk flärd. I år blir det booring british..

tisdag, maj 20

Jordens oro viker

För den frid som varar.

Så vill jag tro och så tror jag att det är. Och så önskar jag att känslan av frid kunde besöka mig här på jorden. Det är väldigt jobbigt här nere just nu.Väldigt väldigt jobbigt.Det är verkligen ett ögonblick i sänder.

Mitt i allt har jag blivit sjuk dessutom. Förkyld med feber.

Imorgon är det jobb igen som gäller och jag kommer blogga igen. Har haft liten vila bara. Inte för att det inte funnits känslor att skriva om. Utan för att jag inte orkat och för att de känts för privata. Kanske kommer jag pränta ner dem på sikt men jag behövde tid att bara känna.