fredag, januari 18

Tillbaka på kulturspåret

Med start på måndag joobar jag åter 8-5. Titel kulturassistent.
Ska jobba med information, marknadsföring och adminsitration.

Så nu blir det fler SJ-historier för er...

Annars är allt bra. Firat lite här hemma H och jag. Sen väntar vi ju storm här på Västkusten. Börjat regna och blåsa upp lite den senaste timmen.

torsdag, januari 17

Från ett möte till ett annat

Varit på möte ikväll. Är ett styrelsejobb, ideellt, som jag hoppat på. Ska obba med marknadsröring åt föreningen, inom kultursektorn. Känns bra.

Imorgon måste jag dessvärre säganejtill

Välkommen Alex

Vårt gäng växer. Andreas ringde precis och berättade att Mia och han fått sitt andra barn vid halv nio imorse. Ett fint litet barn. Ett friskt litet barn. Och så blev vi en till. Underbart!

Grattis Mia och Andreas! Grattis storebror Isac!

onsdag, januari 16

Alla borde inte få skaffa barn

Efter att ha sett fem minuter av 5:ans program Unga mödrar, konstaterar jag det jag redan visste. Alla borde inte få skaffa barn.

På tal om det så har jag pratat med min höggravida vän Mia idag. Det var inte alls vattnet som gick igår utan "slemproppen". Så tydligen är det på gång men kan dröja några dagar. Så fick man lärt sig något nytt...

Klirr ut

Säg den glädje som varar.

Beskedet från bilfirman dit vi lämnat in bilen idag löd

Klirr ut

Säg den glädje som varar.

Beskedet från bilfirman dit vi lämnat in bilen idag löd turbo sönder. Med andra ord

Klirr ut

Säg den glädje som varar.

Beskedet från bilfirman dit vi lämnat in bilen idag löd turbo sönder. Med andra ord 10 000- 15 000.

På det så har kylboxen som kom med huset gått sönder. Den krånglade häromdagen och vi fick räddat över allt kött i lilla frysen. Nu kan vi konstatera att den inte bara hackar sig utan är kaputt. Så där flög några tusen till.

Klirr klirr

Mycket goda besked från mäklarputte som var här.

Det var en bra affär det här huset.

(Sen kan han såklart inte lova något, beroende på att vad som helst kan hända tills den dag vi säljer. Men utifrån normala omständigheter så...)

Klirr klirr

Mycket goda besked från mäklarputte som var här.

Det var en bra affär det här huset.

(Sen kan han såklart inte lova något, beroende på att vad som helst kan hända tills den dag vi säljer. Men utifrån normala omständigheter så...)

Den där Henrik

Det sämsta med att vara ihop med en bonde är att det är bonden som väcker tuppen.

Denna morgonpigga människa har lurat mig och sagt att besiktningsmannen kommer halv tio, när det i själva verket är halv elva. Han påstår att han inte gjort det medvetet men så kommer det...

- Var bra jag sa fel så du satte lite fart på morgonen.

Han tycker inte om hur jag annars släpar mig runt och såsar på morgonen.
För i hans värld är det morgonmänniskor som har företräde.

Vi har väldiga diskussioner ibland. Han påstår att största delen av Sveriges folk jobbar 7-16. Det tror hans familj också. Med andra ord tror de att vi lever kvar i industrisamhället. Vi andra vet att tjänstesektorn numera är störst.

tisdag, januari 15

Hur mycket är det värt?

Imorgon kommer det en snubbe och värderar vårt hus. Ska bli spännande.
Känns som att det antingen kommer att sluta i glädje- eller sorgetårar.

Plockar lite här hemma. Knappt det behövs. Henrik ska dock få plocka bort sitt kontor från matbordet.

Premiären av Carolina Gynning står på i bakgrunden. Handlar om barn idag. Känns redan som efter fem minuter att även om Carolina är rolig och spontan så blir det väl mycket med ett helt program...

På tal om barn så har vattnet gått för min vän Mia. Två veckor tidigare än beräknad bf. Eller så har det inte det. Fick ett kryptiskt sms. Får ringa imorgon och kolla läget. Med sitt första gick vattnet och sedan gick dag på dag utan att bayn ville komma. Hon var på daglig kontroll och de sa att allt var lugnt. Dock slutade det med någon form av förgiftning och såväl mamma som baby blev risiga. Allt slutade dock lyckligt och nu är lille Isac två och ett halvt år, på väg att bli storebror.

Från flum till kunskap

Utbildningsminister Jan Björklund gav ett bra besked idag. Från och med hösten blir det skriftliga omdömen från årskurs 1 och upp. Även elevens socila utveckling får kommenteras. Det här är jättebra och kan förhoppningsvis leda till bättre ordning och bättre kunskap i vårt lands skolor.
- Sverige måste lämna flumskolan bakom sig genom ett ökat fokus på kunskapsresultat, säger Björklund.

Från en som började läsa till lärare, hade praktik och bestämde sig för att bara gå klart kursen, kommer glada tillrop. För föräldrar är det bra på alla sätt- de får reda på hur barnet lär sig och hur det uppför sig.
Det är klart att det kommer att svida för de som inte uppfostrar sina barn att få det svart på vitt...

Ser på matiné i regnet

Varit ute och promenerat en fyrtiofem minuter. Nu inne och torkar framför Spöket på Bragehus, en långfilm från 1936 med tre fröknar i huvudrollen. Riktigt underhållande.

Senare i eftermiddag blir det en promenad till.Bättre att dela upp det nu när man inte är i högform.

måndag, januari 14

Dags att avskriva Jerringpriset

Svenska folket klarar inte av det här med telefonomröstningar.

Att Zlatan och inte Anja fick Jerringpriset var lika illa som när Henke Larsson blev vald till Tidernas Guldboll.

Och nej, detta är inte riktat mot Zlatan. Jag hejade på honom som Årets manliga idrottare, vilket han också blev. Men det borde ha stannat därvid.

För övrigt anser jag att Ludmilla borde fråntas sina Jerringpris.

Kärleken på plats

Känslan av hem och känslan av kärlek höjdes just med 1000 procent här hemma. Guddottern är på plats. Henrik sa var. Extra plus att ha en kalender också. Jag vet att vissa av er nu tycker att sådana här kalendrar med ett nytt kort varje månad är corny, fåniga. Men för oss som har en sådan där liten i sin närhet är det en underbar påminnelse i vardagen om alla fina stunder och om all kärlek.

Slut med plastpåsar

Idag har jag klickat hem en canvaspåse. Nu får det vara slut med plastpåsar. Så i fortsättningen när jag är och shoppar kommer mina fynd att slinka ner i en canvas. Vi använder redan riktigt stora canvaskassar när vi handlaroch avfallspåsar (bryts ner lättare) till soporna. Så nu tar jag nästa steg i min lilla miljökamp.

Hemma kör vi pappers- och kartongsortering. Självklart också glas och aluminium. Det vi alla borde men som jag inte pallar är kompostering. På skolan på Åland hade vi det. Jag tyckte det var vansinnigt äcklig med alla dessa matrester, för att inte tala om när det var ens vecka att ha hand om storkomposten.

Detta skulle ju dock bara vara våra rester. Men likväl så lockar inte tanken.

Henrik är ekologisk bonde vilket jag säkert nämnt tidigare. I alla fall så är min upomaning till er alla att välja ekologiskt. Skillnaden ur miljöaspekt är större än prisskillnaden.

Husfrun igång

Skönt att gå, orkade dock inte med milen. Snuvan gör mig liksom yr, dessutom är ju munnen enda intaget av syra just nu och då blir orken lidande. Nåväl, 6,7 km är en bra start tillbaka.

Nu har jag satt igång en tvätt.Lakan. Byter varannan vecka. Hur ofta byter ni?
Jag har en kompis som byter varje vecka och hon tycker vi är snuskiga som bara byter varannan. Men alltså, jag pallar inte byta varje. Dessutom är vi nyduschade fem av sju kvällar vi lägger oss (kvällsträningar).

Nu ska jag damma och dammsuga vilket leder till ett tiptop hem. Igår julades det av som sagt och på det följde besvär med frysbox. Hade massa kött vi var tvugna att rädda över i lilla frysen under kylen. Vi måste bli bättre på att använda det vi har hemma. Så ikväll blir det oxfilé.

Nu väntar milen

Ska ut och gå nu. Får ju inte springa än på grund av penicillinen. Men en frisk promenad kan aldrig skada. Går hemifrån utåt landet där vi har två fina rundor, den ena svänger man av vid Vinbergs kyrka och den andra fortsätter man ut till Vinbergs hambologe. Förstnämnda blir 6,7 km och den andra en min precis. Båda rundorna bjuder små gårdar längs vägen och öppna fält. Att ha det vackert runt sig när man tränar gör det ännu lättare.

söndag, januari 13

Kåmark borde ha tacklat

Costa Rica- Sverige på TV och även om den har årliga turnen känns lika off varje år så ser bänkar jag mig likväl framför TV:n.

Läser att TV4 på nytt blivit bestulna. Denna gången mitt framför ögonen åå expertkommentator Pontus Kåmark. Men vad fasigen Kåmark. Du var back på din tid- du måste väl komma ihåg hur man tacklar...

Malmös Daniel Andersson använde sina tacklingskunskaper och någon form av karate när en supporter sprang in på planen för några år sedan. Så himla rätt.Finns ingen anledning att spara på krutet i en sådan situation.

Det där med att gå till motattack tror jag på. En lagkamrat till mig under mina guldår i Varberg blev rånad när laget var i London. En narkoman med kniv ville ha alla värdesaker. Medan de två manliga tränarna gav allt ifrån sig attackerade hon honom. Hon bet honom bland annat och uppehöll honom till polise kom. Modigt eller dumdristigt? Hon fick hiv-testa sig sen och det var en mindre trevlig del med det.

Jag är rädd att jag skulle gå till attack. Däremotpredikade jag alltid för alla andra på semestrar och så, att lämna allt ifrån sig direkt. Jag säger att inget är värt att dö för och nuför tiden vimlar det av vapen där ute.

Nu är glada julen slut, slut, slut

Julegranen bäres ut, ut, ut...












Men till nästa år igen...

Nu är glada julen slut, slut, slut

Julegranen bäres ut, ut, ut...


Men till nästa år igen...