lördag, juli 12

Solen strålar

Henrik gräver utanför och jag lagar mat. Efter denna lätta ¨måltiden som består av råstekt färskpotatis och kyckling blir det plantering av våra nyinköpta rosor. Är till spaljén vi handlat. Valet föll på New Dehlia, en lätt rosa klätterros som blommar i omgångar.

Mia ska snart titta in för att låna lite kläder till utgång ikväll. Själva ska vi till Henriks föräldrar på bonnakalas. Ska bli roligt och om vädret fortsätter så här blir det klänning.

fredag, juli 11

Underbar sommarkväll i Sverige

Precis duschat efter en sen löprunda. Var alldeles underbart ute. Sammetslen lagom sval luft. Skymning. Vackert landskap. Henrik jämte mig. Bättre blir det inte.

Känner dock av vänster baksida ganska mycket.

Äpplet och trädet

Trädgård, träning och fest

I rubriken ser ni helgen. Det är vad det blir. Inget annat.

Trevligt besök

Igår kväll fick vi fint besök i form av kusin Peter med fru Karolin och två busungar vid namn Melker och Benjamin. Mamma och pappa kom också upp och tillsammans grillade vi och hade en jättetrevlig kväll. Vi har alltid lika roligt när vi träffas.

onsdag, juli 9

Omen otäck i alla versioner

Såg nyinspelningen av Omen igår. Lika otäck som originalet.

Tvingade Henrik att följa med mig ut för att sätta in cykeln. Precis när vi stiger ut på trappan springer en svart katt över vägen och in i vår trädgård. Detta leder till att jag skriker och Henrik gapskrattar.

Välförtjänt vila

7 km, dusch, lätt middag, öppen altandörr. Kvällen är skön.

All work, work

Hela långa dagen har vi kämpat inne och ute. Produktivitet är roligt. Men ibland ser jag mig på en strand solandes och badandes.

Nu ska vi ut och springa.

Tillfälligt rätt

Man får passa på medan Telia tillfälligt inte är Felia...

Ute regnar det vilket gör det jobbigt med vårt trädgårdsarbete.
Inne ska jag betala räkningar över nätet och köra en tvätt.

tisdag, juli 8

Utan uppkoppling igen

Telia fortsätter att krångla.
Vi fick tre månaders kompensation i förra veckan. Hade bredband två dagar.
Fick som råd att alltid dra ur när det åskar. Påpekade att vi alltid gör det.
Drog ur i går när det åskade och sen var den uppkopplingen borta.

Grrr grrr.

Avmagnitiserad igen

Båda mina kontokort är körda. Igen.

Grrr....

Blandad lunch

Förra måndagen lunchade jag med min söta basketkompis Åsa. Vi talade mycket om femenism och mitt bland det Sex and the city. Eftersom hon skulle se filmen dagen efter och jag sett den avkrävde hon mig på ett löfte om att den slutade lyckligt. Sen fortsatte vi prata om hur hemskt det är med att så många tjejer är totalt ointresserade av jämställdhet. Det viktigaste är att attrahera det andra könet. Utvecklingen med modebloggar, veckomagasin och dylikt talar sitt klara språk. Utseendet är viktigast. Insidan kan vi kvinnor lägga i byrålådan.

Solrosor och bubbel


Igår hade vi en lugn kväll bara min H och jag. Vi drack bubblig dryck och jag njöt av en bukett med tre stora fina solrosor som min H gav mig.

Jag älskar solrosor. Det italienska namnet girasoli säger allt om vad som är så fint med denna blomma. Inte mycket på denna jord är vackrare att stå framför ett solrosfält i Italien, känna värmen mot huden, dofterna och så gult så långt ögat kan se.

måndag, juli 7

Ett år idag

För ett år sedan var vi i Vegas och växlade ringar.

Och på sjunde dagen vilade han

Vilket jag också kommer att göra.

Musik vid Kattegatt är över för i år och det är med glädje jag ser tillbaka på mitt första år för festivalen. Det har varit en publikmässig succé och precis varenda konsert har varit toppklass musiklaiskt. Dessutom har det jag varit ansvarig för fungerat bra och alla verkar väldigt nöjda. Så då är jag nöjd.