lördag, december 15

Ska han betala tillbaka sina skulder nu?

En föredetta uteliggare med bakgrund som fängelsekund och heoinist skrapar triss idag. Han är nu ren men lever med stora skulder. Igår såg jag ett inslag på TV

fredag, december 14

Ansökningar från soffan

Skulle egentligen gått ut en sväng ikväll då jag inte kände för gräsänklingsrollen, men ett möte som drog ut på tiden gjorde att jag fick viga kvällen åt ansökningar istället.

Klart nu, bara att hålla tummarna som återstår. Hoppas få komma dit för då kan jag berätta om alla tankar jag redan har kring tjänsten.

Nu ska jag ägna mig åt att tänka igenom vad som sas på mötet. Fick en hel del att tänka på. Känner att ibland räcker det inte med vilja, det måste finnas tid också. Ideellt är super men bara i en viss mängd. Alla kan inte få en.

Fler klappar under granen

Förmiddagen resulterade i check bakom svärmors, svåger Niklas och Kalmariternas (Johanna och Patrik) namn.

Måste börja slå in alla klappar snart.

torsdag, december 13

Luciatåg up close



I brist på annat bjuder jag på Luciatåg hemifrån vårt lilla hus.
Ovan från Hemtex. Många i ledet och lekvänligt för små syskonbarn.
Nedan underbara porslinsfigurer från Goebel, vi fick de i år av mamma och Johanna. I flera år har jag gått och tittat på den lilla stjärngossen och grisen som för mig är min H, och så den lilla Lucian som är jag då.

onsdag, december 12

Dan före Lusse-middag

Precis hemkomna från mysig middag hos Mia och Andy. Malin och Kalle var också där och vi fick med det se deras lille pojk för första gången. Alvin 6 månader gammal visade sig vara ett riktigt litet charmtroll.

Isac busade och kramades som vanligt. Vi gav honom en slags lastbil från Fischer Price i julklapp och det verkade som han blev glad. Han lastade sina legoklossar i den och körde runt.

Maten bestod av klyftpotatis och väldigt goda biffar med soltorkad tomat och oliver i. +++++ till kocken.

Alla känslorna på en och samma gång

Parallellt med skrivande så sorteras det lådor.

Har precis gått igenom en stor tung låda med brev och vykort jag fått genom åren. Upptill det begravningsprogram och festinbjudningar.

Det är en resa genom tiden. Genom minnen av glädje och sorg av förväntan och spänning.Lådan är ett manifest över kärlek och vänskap. Över allt som är gott i världen. Det är skratt och tårar.

tisdag, december 11

Champions Leauge spänning

Ja, det var det inte mycket av idag. S

Så klart deppar jag över att Lazio inte tog sista halmstrået.

Liverpool blir farliga i år igen.

Varför är det bara gubbar i studion?

Rapport från tangentbordet

Trots att jag är lite halvvissen så jobbas det på. Det skrivs på för att vara exakt.
Har precis haft ett telefonmöte också med en mycket trevlig och hjälpsam människa.

Det jobbiga med att jobba hemifrån är att man blir avsocialiserad och att alla ens fina kläder inte kommer till nytta då arbetskostymen tenderar att bli mysoverall.

måndag, december 10

Frisk framför Nobel

Doktorn lyssnade, tog prover och sa att jag är frisk. Så då är jag väl det.

Nu ser jag på Nobel. TV4 maxar verkligen.

Rapport från sjuksängen

Idag vaknade jag oc hade ont. Whiskeyn verkar inte ha hjälpt.
Tog en alvedon och försökte sova lite till. Så fort det gick ringde jag för att få tid hos doktor. Blir i eftermiddag. De rekommenderade mig att ta en alvedon och sova så länge. Har försökt fram till nu. Bara lite slumrande som resultat.

När jag ganska nyss släpade mig ut till brevlådan så fann jag dock en avy om ett paket som anlänt. Ett paket jag och H väntat på. Nu blir här snart ännu finare hemma.

söndag, december 9

Rundtur och whiskey

Åkt en sväng nu precis H och jag. Det är verkligen fint huset. Lyser upp i mörkret.

Har riktigt ont i magen för andra kvällen i rad. H har hällt upp whiskey åt mig för att få mig att slappna av lite och för att förhoppningsvis ta död på baciller.
Jobbig molande värk som smyger sig på framåt eftermiddagen. Går knappt att tänka på något annat.

Ja, det skulle vara vårt fina Päron till farsa-pyntade hus då...

Henriks mästerverk



Henrik har slitit hela dagen.



Finaste huset i stada.

Julklappsinköp

Här är det städning och plock som gäller. Utnyttjar sorterinsgtid till att gå igenom i huvudet, allt som finns att göra inför julen. Vem ska få vad och så vidare.

Henrik är halvklar, mamma är helt klar, pappa halvklar, svåger Rikard klar, älskade Märta klar (har världens finaste grej till henne som jag fick med mig från Chicago), svåger Niklas är klar, Henriks faster och ingifte farbror är klara , liksom hans ingifta faster.

Jag vet vad jag/ vi ska köpa till svärmor, Johanna och Patrik, pappas andra, vännen Erika samt vad till Mia oh Andys lille Isak.

Sen har jag lite funderingar kring vad mer till Henrik, vad till Sis Jenna och vad till svärfar.