lördag, juli 26

Märta got the blues



Sommar 2008

Vilken morgon!

Sitter ute i skuggan och äter frukost utan att frysa. Det är bara ljuvligt.
Dessutom vittnar en annons i lokaltidningen om att några jag tycker mycket om har blivit föräldrar för andra gången. De har fått en liten flicka. Jag är så glad för deras skull, att allt har gått bra. Deras första barn, en liten pojke, var bara här på jorden i några timmar.

fredag, juli 25

Planer för kvällen

Ikväll blir det grillat vildsvin, grillad majs, Henriks egna potatis och skirat smör.


Vi lär ta en tidig kväll eftersom vi imorgon drar igång klockan sex med trädgårdsarbete. Henriks pappa kommer och hjälper oss och vi vill hinna med några timmar innan det blir för varmt ute. Självklart handlar det om bullerfritt arbete som inte kommer att skada grannsämjan.

Två saker som får mig att vilja kräkas


Tomma korridorer

Här på Kommunhuset är det ödsligt dessa dagar. I vår korridor är det fyra som jobbar. Och med det leder vi nog typ...

torsdag, juli 24

En ljuvlig sommarkväll


Igår kväll åt vi alltså på Ocean. Bästa tänkbara bord vid havet. All mat och dryck väldigt fint och så härligt sällskap.



"Jill sakna mig"

Så sa någon som ringde från bilen på väg till sin Farmor och Farfar.
Och självklart är det så att Gudmor redan saknar sin tjej.

Christians bak är min sak

Min baksida och Christian Olssons verkar vara av samma slag. Han känner sig också helt bra och så utan minsta förvarning så kommer det och "man känner direkt att det är kört".

Härligt på Ocean

Precis hemkommen från en helkväll på Ocean. Det var vi, Jenn och Rikard.
Började med champagne och fortsatte sen i storartad stil. Gott och trevligt.

tisdag, juli 22

Hundbett och fiskehamn

Dagen började med jobb för min del och under tiden hann Märta bli lite biten av Kajsa, en av mammas och pappas hundar. Allt gick dock bra och Märta fick åka till leksaksaffären och välja ut en ny docka som plåster på såren. Dessutom fick hon en ny Bamsefilm av sina morföräldrar och en Bamsetidning av sin moster-gudmor.

Eftermiddagen spendareds med utflykt till Glommen. Fint hus vid havet till salu och det inspekterades. Mest för skoj dock.

Nu ska jag ut och springa med mitt onda ben innan det blir familjemiddag.

måndag, juli 21

Märta mitt i sommaren


undefined

HN om Ungdomens Hus

I fredags när jag var ledig ringde en sommarvikarie på HN och ville prata om Ungdomens Hus. Eftrsom jag inte tagit vid arbetet med just detta än så kunde jag inte säga så mycket. Vilket blev lite lustigt då flera personer hänvisat till just mig. Däremot ser jag fram emot att ta mig an frågan nu efter semestrarna.

Sol, sol, sol

Tänk vad det där ljuset gör med. Långt in i själ och sinne tränger det.

Min akilleshäl är en baksida

Imorse när jag gick av tåget höll något på att smälla i vänsterbak. Gjorde hur ont som helst. Min baksida av vänstra låret verkar helt enkelt inte bli bra. Ger snart upp fotbollen. Bara det fungerar att springa så får jag vara glad och hålla formen så. Fast jag saknar det gröna gräset och den där runda saken.

Ormfobi

Vid fikabordet kom vi att prata om fobier. Min ormfobi kom upp. Det blev en massa ormsnack. Nu kommer jag att vara ur balans hela dagen.

söndag, juli 20

Vacker runda

Precis kommit hem från Kyrkrundan. Var ute med Jennifer. Lagom varmt. Vackert med majsfält och vetefält om vartannat. Sverige 'är så otroligt vackert.

Grillkväll med familjen









Märta has arrived

En kväll för minnen


Ninni, lika söt nu som för tio år sedan. I januari 99 träffades vi på en pub, The Freesian and Firkin i Clapham, och blev vänner. Under våren hann vi sedan med mycket roligt, innan vi båda flyttade hem i maj.

Återförening. Ett tag efter London höll vi kontakten men sen ebbade det ut. För ett år sedan lite drygt hörde så Ninni av sig och nu blev det äntligen tillfälle att ses. Ninni kom ner till oss på Västkusten tillsammans medsin Per. Precis som Henrik och jag planerar dem bröllop. Överhuvudtaget visade det sig att vi gjort många saker i livet parallellt Ninni och jag. Lite lustigt. Vi hade en jättetrevlig kväll med grillat och goda viner som gästerna haft med sig. Dessutom fick vi den coola potatisblomma om ni ser nedan.


Våra killar.










Under kvällen hann vi avverka många minnen och skapa nya. Nu hoppas jag att det inte dröjer lika länge tills vi ses nästa gång.

Notting Hill och jag

Henrik har lagt sig men jag är klarvaken och ser på Notting Hill. Passar bra då jag hade riktig Londonnostalgi efter att Ninni varit här.

Så nu myser jag i soffan och drömmer mig till dear old London.