fredag, september 30

Skratt med Zlatan

Hann hem tio min på lunchen (tvungen hämta skorna som skulle till skomakare). Medan väntade på Mia skulle ringa nere vid porten ögnade jag igenom Simon Bakns bok om Zlatan. Jenna plockade med en signerad hem från bokmässan igår. H fick den sen av mig. I alla fall fick jag mig några snabba skratt när jag läste Zlatancitat. Bästa är när tv-reporter frågar vad han gjort i ansikte appråpå ärr Z har där. Han svarar "fråga din fru"...

Nej, nu går snart tåget. Tänkte slinka in på bokhandeln och köpa någon bra pocket att börja läsa på tåget. Vägrar fortsätta på pretto Per Hagmnas "Att komma hem ska vara en schlager". Ärligt, jag slutar nästan aldrig läsa en bok utan tar mig igenom det mesta. Men Hagmans rabblande av absolut ingenting orkar jag inte, vill inte lägga min tid på det. Spelar ingen roll hur hyllad denblivit av vissa. Visar bara att de är lika pretto som författaren i fråga. Läser hellre någon Astrid Lindgren, för sådär hundrade gången.

Fyra och en halv timme på mig

Frukostkaffe på jobbet med många trötta fredagsskratt. Känner mig jäktad. Har min nya bolltröja från H&M på mig och känner mig fredagsfin. Var mysigt igår kväll när vi firade Jenna. 33 år. Gav henne en fin tunika med coolt ryskt tryck. Svårt förklara men den var fin och hon älskade den. Magen fick extra fin form i den. På tal om mage så undrar jag när fotograf-Jenny fick sitt barn. När hon levererade som jag brukar uttrycka det.
Åt gott och hade mys igår.

Ikväll ska H och jag ut i Halmstad och äta. Sen bio. Kim Novak.... Hoppas den bara är en femtedel så bra som boken så blir det bra. Tar tåget ner vid halv tre. Ska till mängd olika affärer i vårt husrace. Badrumsinredning, köks dito och lite annat smått och gott. Först få iväg i alla fall delar av foldern till tryckeriet, sen lunchpromenad med Mia o Isak. Får gå om skomakaren och lämna in mina bruna pumps. Hittade bruna stövlar igår. Perfekta till väskan och pälsvästen. Men 2500:-. Tänker på dem. Hoppas hinna kolla i Halmstad idag, sen ny skoaffäröppning här i Falkis imorgon. Skulle vilja komma lite billigare undan.

torsdag, september 29

Rött ljus

Två timmar kvar av arbetsdagen- massa kvar att göra. Sen minst lika mycket privat. Min filofax, som är ganska ny och mycket fin, ligger röd som den är på bordet och skriker åt mig att skynda, skynda.
Och aldrig hinner jag skriva på min bok. I helgen ska jag i alla fall skriva klart sista på tennisen. Sen säga ifrån och tacka nej till mer pengar för mer kapitel. H ska jobba på gården på lördag, ma o pa ska upp på bokmässan med Jennifer- så ensam i föräldrahemmet med dogsen ska jag smasha in det sista. Nu behöver jag leta bilder till en folder om Kulturkortet.

Sammanlänkade

Skrev på i går. Klockan tjugo i fem,sneglade på klockan och sen på H som satt och log. Bytte blickar.

onsdag, september 28

Ett litet liv

Storasyster Jenna nere på västkusten nu, för några dagar med bokmässa. Åt lunch ihop. Var någon månad sedan vi sist sågs. Nu kan man se att hon ska få barn. Mysigt. Fick se fantastiska ultraljudsbilder på det lilla livet. Åh. På en av bilderna sparkade barnet kunde man se. Blir nog en fotbollsspelare. Moster lovar vara coach.

Tänkvärt

Somliga människor har överseende med den trasiga grinden och beundrar istället blommorna i din trädgård.

Dags att skriva på

Under över alla tvivel så gick de med på vårt nya bud. Således blir jag idag klockan fyra tillsammans med H husägare. Känns så härligt! Tar över i november, då hantverkare några månader sen äntligen dags att flytta in.
Jennifer kommer ner i dag, är ju bokmässa i dagarna nu. Kul att hon får se det, likaså Rikard som kommer till helgen.

måndag, september 26

Helt nykter

Någon undrade om bilden och alkohol. Kan bara säga. Helt nykter. Däremot sommar och jättevarmt ute och inne. Efter att kortet tagits blev det lite alkohol då vi var ett fint vikariegäng på Kvällsposten som gick ut i sommarnatten.

Inget hus

Det blir inget hus. Inte det lilla röda i alla fall. Vi har ringt runt hit och dit och att byta golv och hålla på blir för dyrt och jobbigt. Vi ville ju bara flytta in efter lite make over. Besiktningen visade annat. Är besvikna och ledsna. Tio tusen rakt ut i luften. Känns sådär. Eller rättare sagt för jäkligt. Vi som skulle fått så fint. Känns bara inte kul att behöva lägga typ tre-fyra månader och 350 000 på att folk kommer och river upp golvet, sågar av väggar osv. nEJ, vi får bo kvar och hoppas på att ett nytt drömhus snart kommer. Åh, varför. Mitt hjärta är lika fuktigt som husets grund.

Bara idrott

hela lördagen gick till basket. DM i Göteborg. Tvåa i gruppen. Helt ok med tanke på vilka som var med. Tre tuffa matcher. Mådde dåligt hela dagen men spelade ändå. Satt febrig med hjärtklappning i bilen på vägen hem och var lite arg på mig själv för det hela. Hem och sov några timmar innan sista seriematchen igår. Bytte runt helt i laget och vann därför bara med 5-1 mot jumbon Ysby. Natalie som syntes i Sportbladet i lördags fick bara gjort ett mål. Stannade på 57 mål i år!!! Åter pass ifrån mig. Fick ju beröm av henne i artikeln för alla mina pass. Satte ett själv igår, med vänstern på distans. Stärkde min position som lagets näst bästa nätare. Efteråt var det obligatorisk titt på u-laget. Så där gick resten av dagen.

Stryktvätten ligger på hög hemma.