lördag, augusti 18

Gårdagen


Hade mycket trevlig gårdagskväll med lille(bror) Johan. Han presenterade som sagt SSU Falkenbergs matchställ.








Sen lekte Johan med Sven. Det gick vilt till. Och mitt i allt fattade hårbollen tycke för mig. Vilket yttrade sig i att han bet mig. Fotot är taget precis innan han naffsar till och den säger allt om jyckens mentala status...





Sen när jag hade spillt lite på min fina blus, så fick jag låna ett linne medan Els-Marie, den snälla ängeln, tog bort fläcken. Johan fick något drömmande i blicken och sa att man kan söka dispens för äldre spelare. Jag tog död på det när jag snabbt bytte om till en t-shirt som proklamerade "Jesus is my homeboy".





Kvällen avslutades med en promenad i regnet. Sven tog assisterad av Johan, på sig sin nya regnrock inför detta äventyr.

fredag, augusti 17

Jag får ett ansikte

Jag har skapat en facebook. Har redan fem vänner. Erika och Johan lockat med mig. Jag har fortfarande inte riktigt förstått vad det ska vara bra för. Men, men.

Konflikt och rött vin

Idag vid tre gick journalistförbundet ut i konflikt. Då jag jobbar helg både nu och nästa vecka så berörs jag direkt. Förlorade pengar men vad gör man inte i solidaritetens namn.

Nu dricker jag rött med Johan. Han visar SSU basket Falkenbergs nya dräkter.

När dagen är slut älskar jag honom trots allt.

Vessige vann. 3-2. Grymt viktigt. Svåger Niklas två mål och David Hassel avgörande med några minuter kvar.

För övrigt anser jag att Elfsborg borde spelat man-man.

Hysteriskt på jobbet och i pappershögen

Massa grejer att skriva ut i eftermiddag, plus en intervju att göra. Känns nästan som kaos.

Sen har jag tappat en mapp med privata papper, typ räkningar och så. Inte så bra.

Ikväll blir det nog ett glas rosé. Johan och jag pratade om att ses över något. Henrik är på match i Lidhult. Lite för långt till och med för en trogen supporter som jag. (Framför allt så har Henrik bilen...)

torsdag, augusti 16

Eskil ska passa sig

En kund till min bonde har inte fullföljt sin del av avtalet. Det vill säga han har inte hämtat all halm han har beställt och sen inte betalt. Vi skickade krav. Han svarade att han motsäger sig det. Ni skickar vi kronofogden på honom. Heja fogden!

Vår nya helt underbara utemöbel blev levererad idag. Tyvärr har vi bara en jordhög att ställa den i. Men när vi i september har rullat ut gräs och byggt altan. Då jäklar. Kanske kommer solen tills dess dessutom. Man kan hoppas, även om jag har en jäkligt fin regnkappa.

måndag, augusti 13

Legally insane

För några år sedan köpte min mor en dekal till min far.

" A person who watches two football games in a row, should be declared legally insane."

Igår såg Henrik och jag fyra. Han höll under tiden på med sitt företag. Jag bara tittade. Vilken härlig dag det var.

Fast vid fyra kom ett störande moment. Akut längtan efter glass. Så jag fick ta mig de femtio meter det är till kiosken. Aftonbladet och varsin Tiptop senare så hade jag missat flera minuter av Man U-Reading.

Politikergroupies finns de?

Ja. Efter att ha suttit vid samma bord som två politiker i lördags kväll/natt så kan jag meddela att i vissas ögon är politiker spännande.

Den ene politikern jag satt med var min käre Johan Röde. Jag kraschade hans grabbkväll om man säger så. Med det övergav jag dessutom mina tjejer som bjudit ut mig för att fira min förlovning. Illa. Men män är män. Nej då, det bara blev så.
Jag pratade alltså politik rätt så berusad. Hmm. Men allt var off the record så det är lugnt...

Roligast i lördags ute var ändå tjejen jag träffade som ska gifta sig om två veckor och konstaterade "klänningen var lite för liten när jag köpte den och nu har jag gått upp lite". Hon sa det helt lugnt.

Sen var det roligt att träffa Daniel också. Var hel vecka sedan hans vik här slutade. Lovat honom hjälp på tjejfronten. Kan bli tricky då jag anar att han är kräsen. Men i laget finns material i mängd så det ska nog gå.

Jill som rubrik

Idag banosnerar HN-sporten ut att jag avgjorde mot Eskilsminne i lördags.
Hur lyckades jag skapa en sådan rubrik?

Jo, jag är tillbaka efter skadan. Blev inbytt i trettionde minuten när det stod 0-0.
I den 36:e slog jag en skruvad genomskärare som friställde Nathalie och hon rullade in 1-0.
Sen med en kvart kvar, efter att jag precis snyggt tagit mig fri och skjutit rakt på målvakt, så springer jag mig fri i straffområdet och får en perfekt boll av Fanny som jag skarvar förbi målvakten.

Underbar seger med tanke på tabelläget. Nu är vi fyra poäng före just Eskilsminne, och de är i sin tur överst under strecket.
Tre lag ryker men det ska inte bli vi.

Nathalie, som också precis gjort comeback, kom till mig efter matchen och skrattade.
"De gamla kan än. De gamla kan än."