lördag, december 29

För gammal Martina Haag

Blev videosugna och hyrde Underbar och älskad av alla, utifrån Martina Haags bok och med henne i huvudrollen. Har läst boken och tyckte att filmen motsvarar den väl. Dock kändes Martina för gammal i rollen som Bella. Gentemot karraktären i sig och gentemot motspelare så kändes hon helt enkelt så gammal som hon är och inte så gammal som man både i bok och film får en känsla av att Bella är.

För i övrigt så är Martina Haag förståss inte alls för gammal som Martina Haag...

Julbilder del II


Märta myser med Henrik.


Julbord hos mamma och pappa. Här är det familjen Bromma som skålar.



Med assistans av sin mor har Märta öppnat klapp med spännande Fischer Price flygplan, från mormor och morfar.

Time to say goodbye

Nu ska jag gå ner och pussa på Guddottern. Det är avfärd för Jennifer, Rikard och Märta idag. De ska hem till Bromma. Kommer sakna den lilla hur mycket som helst.

I eftermiddag blir det förmodligen lite soffhäng framför fotboll. Löprunda också dock. Ikväll får vi kanske glädjen att ha Johan här på mat.

fredag, december 28

Anka till belöning

Efter en skön om än blåsig runda sitter jag nu finklädd och väntar på att På spåret ska ta slut så att jag får med mig H ner till föräldrarna där vi ska bli bjudna på anka. Mums.

Nu ska vi ut

Vi har på något sätt gjort en massa annat och har nu havl åtta en blåsig och regnig kvälldecemberkväll löpningen kvar. Det är mörkt ute, men when the going gets tuff...

Skinkor av alla de slag

Två dagar efter annandag och skinkan smakar lika gott. Mamma och pappa har verkligen fått till sin i år. Vår, som vi tillagade på juldagen, smakar inte riktigt lika gott. Skinkan innhandlades redan till julen 2006 men blev av någon anledning inte tillagad då utan frystes in. Svärföräldrarna tvivlade på att den skulle vara ätbar i år då de menar att griskött inte kan frysas in så länge, men den är god och fin trots året på nacken.

Igår kväll när vi skulle sova fick jag ont i ena skinkan. Rikigt ont, hur jag än låg. Slutade med att jag fick gå upp och sätta mig och stretcha en stund. Har varit löpning 8 av de senaste 10 dagarna och ingen stretch så det onda hänger väl ihop med det kan jag tänka mig.

Idag blir det en runda med svåger och syster Jenna. Ska bli skönt även om regnet lägger lite sorti på det.

Vessige och Nyårscupen gjorde slut igår. Blev alltså bara gruppspel. Henrik som bekant varit sjuk satt bara på bänken. Jag anser att man föll mycket på att för få spelare i laget ville avgöra, ville bli "hjältar". Exempel på en bra inomhusspelare är Ullareds Patrik Släryd- vid nästan varje tillfälle gick han för mål. Inomhus är som gjort för att chansa med långskott, tåpajar och skarvningar. Men liksom ifjol skulle Vessige tvunget spela bollen in i mål vilket gick allt för sällan.

Erika var liksom i fjol mitt eminenta sällskap på läktaren. Så förutom fotboll innehöll kvällen lite skvaller, beundrande av den underbara Mulberry hon plockade åt sig i Washington i höstas och av min förlovningsring som hon inte hade sett.

Idag är det lite plock, lek med guddotter, träning och en runda på stan för att byta en julklapp jag fått dubbelt av.

torsdag, december 27

Jul igen

Idag har vi firat jul med min familj. Det har varit jättemysigt på alla sätt. Märta har föegyllt dagen med glada utrop, små sånger och entusiasm över julklappar.

Klappen jag hade tagit med mig hem över Atlanten föll väl ut. Imorgon blir det bild och berättelse kring den. Samt annan klappupdatering.

tisdag, december 25

Bilder av jul


Granhuggning i egna skogen.


Mys hos Mommo-Gammo.


Härlig och traditionell julbjudning hos Ingrid och Kent den 22:e.


Julafton hos svärföräldrarna på landet. Släkt, god mat och klappar.

måndag, december 24

God Jul

Hoppas ni alla får fina juldagar tillsammans med släkt och vänner. Värme och kärlek och omtanke- det är vad julen handlar om.