lördag, september 6

Våldsamt mätt efter vildsvin

Ni ser i rubtiken vad som stod på menyn i kväll. Vansinnigt gott. Och väldigt mättande. Ett tips för alla er som aldrig ätit vildsvin. Gör det. Och ett tips till de som ska tillaga vildsvin för första gången. Använd mycket salt.

Oranga tider

Fast att det bara är första veckan i september får det trista vädret onekligen det att kännas som höst. En tid av fina färger. Oranget är kanske den av höstfärgerna jag jillar bäst. Så jag har tjuvstartat lite.

Regn ute, ro inne

I sådant här väder finns det inte så mycket mer att göra än att krypa upp i soffan med sin bok. Huet skiner redan, tvätten är hängd och höstblommor planterade.

fredag, september 5

Vilken härlig morgon

Sov till jag vaknade. Vilket var för två timmar sedan. Men låg sedan kvar en timme och bara slappnade av, halvslumrade. Nu sitter jag matbordet och äter äggröra till frukost. Tittar ut på ett ösregn. Snart ska jag öppna Katarina Wennstams Smuts som handlar om trafficking. Ser fram emot en dag av intressant läsande.

torsdag, september 4

Redan trött på Idol

Nu har tjatet om Idol tagit fart. Som tur är tror jag inte det blir så mycket kring fikabordet tack vare att genomsnittsåldern är lite högre. Däremot är det ett ändlöst tjat och prat om det på träningarna. Två dagar i rad nu. Och hela hösten lär det hålla på.

Upptill detta så skriver tidningarna rad på rad om det.

Ledig imorgon

Lyckades tigga till mig komp imorgon. Tydligen är det så att det finns en två-dagars regel. Nu vet jag det. Hur som så ska jag sova ut imorgon och sen inte göra ett handtag. Möjligtvis gå till en doktor för en provtagning som jag skjutit framför mig en tid.

Jag har blivit trötter

Den senaste tiden har jag varit trött så trött, mest hela tiden.

Hittar väl inte någon egentlig förklaring till det.
En teori är att jag dricker så väldigt mycket mindre kaffe per dag.

Hur som. Jag hoppas att det släpper snart.

onsdag, september 3

Bonden är i hamn


Skörden är bärgad. Eller ja, den stora delen. Rödklövern är kvar ute och ska in först om 7-10 dagar. Men det sista av allt det andra hann min bonde få in i går. Det känns väldigt bra. Snart kanske han till och med hinner komma hem och sova.

Gräsklippning och blåsor

Helvila blev det inte igår. Klippte gräsmattan och räfsade. Sistnämnda lämnade mig med två blåsor, en på varje hand. Nere vid böjen mellan tumme och fingrar. Insåg försent att handskar varit på sin plats. När jag beklagade mig för H fick jag litet medlidande eftersom han tyckte att jag borde tagit på mig mina fina rosa trädgårdshandskar som han har köpt till mig just för sådant här.

tisdag, september 2

Bondfrun får vila


Tanken var att jag skulle ut till gården i eftermiddag för att hjälpa till och få träffa min bonde lite. Denne säger dock att det inte finns något för mig att göra och att han ärligt inte kommer ha tid för mig.

Så ikväll blir det ett glas vin och en god bok. Fick en lättläst av Jane Green av mamma i födelsedagspresent. " I dina kläder". Det får bli den. Är trött så då passar det med en bok som kräver minimalt av hjärnan men är smått underhållande.

Lunchpromenad

Av någon outgrundlig anledning har jag fruktansvärd träningsvärk idag i högerbenet. Blir en rask promenad nu på lunchen för att råda bot på tillståndet.

Må det inte regna idag

Den sista tiden när vanligt folk har klagat över regn får jag en naggande, om än liten, lust att klippa till. Det är bara vi med bondanknytning som får lov att klaga. För medan ni vanliga inte vill bli blöta om fötterna eller sitta ute en kväll till så rör det sig för oss om pengar som regnar bort.

Min stackars bonde låg bra till när han skulle börja på stora tröskningen i lördags. Men då gick en drivrem på tröskan sönder och den dagen gick om intet.Så söndag och måndag har han sedan intensivt jobbat från arla morgon till sen kväll. Igår kom det ju dock regn vid sju-tiden.

Idag måste det se till att hålla upp så att han hinner få in det sista.

PS. Ni som undrar, med potatisen ( som nästan all är plockad) är det inte lika farligt för den går att plocka när det småregnar. I och för sig går det att ta in blöt säd men det innebär merjobb i väldigt hög grad.

måndag, september 1

Blommor med bud


Mitt i arbetsdagen knackade det på min dörr och där stod ett blomsterbud. Johanna och Patrik sa det med blommor och de sa det så fint så. Efter att ha piffat upp mitt kontor hela eftermiddagen står blommorna nu på vårt matbord och lyser upp.

Födelsedagslunch


Min rara kollega Kerstin och hennes lika rara dotter Fia bjöd ut mig på lunch idag.
Vi gick till Stadshotellets uteservering och njöt av god mat, trevlig miljö och fint sällskap. Lyxig födelsedagslunch med andra ord.

För 28 år sedan


Då var jag en rund och söt liten ett-åring. Väldigt fin i sjömansklänning, tillsammans med mina bedårande storasystrar, lika marina de.
Jag älskar barndomsbilder på oss tre systrar. Vi är en så fin liten trio som tack vare våra föräldrar alltid haft det så bra. Vi fick vara med om så mycket och hade alltid varandra att ha roligt tillsammans med. Och så är det fortfarande, om än vi bor på olika håll så har vi alltid varandra. Jag bär mina systrar i mig.

Det är den 1 september idag

En kvart kvar

Till jag föddes. Den där dagen för 29 år sedan.

Haft en underbar dag. Henrik åkte tidigt då skörden inte kan ta hur mycket hänsyn som helst till födelsedagar. Gick upp vid halv tio. Hade med mig täcket ut till soffan. Värmde två överblivna pizzabitar. Gjorde en stor kopp kaffe. Satte på tv:n och slötittade på en film. Läste tidningen. Njöt. Tänkte på gårdagen och hur trevligt det varit. Såg fram emot att sedan gå ner till mamma och pappa. Röjde det sista. La mig igen. Låg där i vårt fina hus och kände att allt var väl. Livet är fint.

söndag, augusti 31

Mer firande

Lite lagom trött, vi var ett gäng som blev kvar diskuterandes politik i natt till klockan tre, är jag nu hos mor och far för firande. Henrik är på landet och tröskar. Är väldigt mysigt att vara här och bli bortskämd. Mamma lagar sin utsökta kött- & potatisgratäng.

Sista 20-något kalas

Igår firades vad som sker på måndag. Kanonkväll med de närmaste vännerna.


Andreas och Kristian, stiliga herrar.


Mia och Jennie, stiliga damer. Kolla in Jennies kjol! Underbart fin.


Little brother Johan.


Till bords. Bjöd buffé. Med två kockar som gäster vågade jag mig inte på tre-rätters.


Kloka psykolgistudenten Jennie.


Finaste H och jag. Dessvärre fastnade 20-något åringen bara på en enda bild och den var inte den bästa.


Erika och Johan, en färdig jurist och en studerande.


Andy var lite trött lite efter midnatt.

Mia min Mia.


Fina gåvor.


Finaste väskan. Från min själs älskade.

Tack för att ni kom och firade med mig!

Ungkarlsauktion


Tidigare i veckan träffade jag Jonas för en fika. Han är en söt 20 och några som är singel. En rolig, snäll, fyndig och driftig kille.

Första...