fredag, mars 28

Vad bjuder helgen på?

Helgen stundar om hörnet och det är en nästintill helt öppen helg.
I och med att jag är skadad går fotbollen bort, liksom all form av träning. Detta är såklart väldigt tråkigt.
Det enda jag vet säkert händer i helgen är att jag klipper mig imorgonbitti. Lyckades få en akuttid ( inte klippt mig sen i oktober) på La Frizz.
I och för sig vet jag också att det blir Färjestad-Linköping ikväll. Nu måste vändningen komma...

torsdag, mars 27

Shopping ikväll?

Denna afton är det tydligen Tjejkväll med Falkenbergs Innerstadsförening. Kanske det vore en idé att ta med mamma och fynda lite med tjejrabatt?

Och sen vidare till IP för att se Vessige besegra Morup.

Min karl har fortfarande inte hört av sig efter gårdagens baluns. Jag tar det som ett tecken på att han är lite trött idag...

onsdag, mars 26

Gräsänka i kväll

Henrik ska ut och svänga de lurviga med jobbet ikväll. Så efter träningen är jag home alone. Planerar inta en kycklingsallad och se på Grey´s Anatomi. Vet inte när jag senast såg ett avsnitt så det ska bli spännande att få se vilka som är kvar i serien och vem som ligger med vem.

Strålande vackert

Jag tror det finns i svenskens gener att älska snö.

tisdag, mars 25

Våfflor ikväll tack vare Maria

Jungfru Marie bebådelsedag

”Bebådelsen”, målning av Leonardo da Vinci Jungfru Marie Bebådelsedag firas den 25 mars, nio månader före jul, för att högtidlighålla att Jesus "blev till". Jungfru Marie bebådelsedag handlar om hur ängeln Gabriel bebådade (förutsade) Jesu födelse.

År 1684 infördes traditionen att, när 25 mars infaller i stilla veckan, fira jungfru Maria bebådelsedag på lördagen före palmsöndagen eller på tredjedag påsk.

Förr kallades denna dag, som var en helgdag, för vårfrudagen efter titeln vår fru för jungfru Maria. Vårfrudagen har i folkmun omformats till våffeldagen, vilket gett upphov till seden att äta våfflor denna helgdag.

I min moderna alemenacka står det rätt och slätt Våffeldag och jag känner hur andefattig vår tid är...

Vackert men jobbigt

Snön ligger djupt och det är förtrollande vackert.
Men i vardagen är det besvärligt med snö.
I morse var min buss sen så jag missade tåget och fick snällt vänta på nästa.
Sen till jobbet med andra ord.

Nåväl, jag får ta kortare lunch. Och sen när jag skaffat en liten bil, vilket planeras, är sådana problem ett minne blott.

Påsken har varit underbar med familj, vänner och god mat. Hel del träning också, dock inga matcher. På långfredagens förmiddag bröt jag under uppvärmningen eftersom jag kände av baksidan. Det är jag och Sanna Kallur liksom...

Otroligt vad det gör med fyra dagars ledighet. Nu riktigt längtade man tillbaka till jobbet.