fredag, september 23

Mord är för alltid

Såg på text-tv i morse att vi i Sverige antagligen äntligen ska slopa preskriptionstiden för mord. Helt rätt. När någon mördas kommer den ju aldrig tillbaka. Det är för alltid. Justitieminister Bodström säger att det beror på att den nya tekniken (DNA)gör att riktigt gamla fall kan lösas. Innan var preskriptionstiden 25 år. Jag tycke inte bara det handlar om ny teknik. Mördar du någon och kommer undan med det ska du inte bara behöva vara rädd i 25 år, utan så länge du lever. Så blir det nu. Hur rädda mördare nu är, hur stort samvete har dem?

torsdag, september 22

Till profilen

Förrådet väntar

Tagit ledig i eftermiddag för att städa förrådet. Bör hinna klart innan basketen ikväll. Om jag nu ska träna. Sprang i morse och känner mig sliten nu efter sex dagar träning nonstop. Har ätit lätt lunch bestående av kyckling och grönsaker. Kör ju GI-metoden nu. Fungerar- har redan tappat något kilo, och det på fyra dagar. Olé!
Inget nytt om huset. Men jag har hittat underbar firma på nätet som klär om möbler. Att låta dem sy upp ny klädsel till soffan blir mycket billigare än köpa ny av Europamöbler där soffan är köpt. Henrik lär bli glad. försökte ringa men inget svar. Han har mycket på jobbet. Sen direkt vidare till landet för sista med skörden och sådd inför nästa år. En jobbig period för honom och tyvärr kan jag inte göra mycket för att avlasta. Åh, märkte precis att femman visar Falcon Crest. Nostalgi. Nej, måste ner i förrådet...

onsdag, september 21

Hjälp med att pruta

Ahh, nu har prutandet börjat. I och med allt som behöver göras, framför allt helt byta av grundgolv, så prutar vi nu. Känns sådär. tänk om kostnaderna sen drar iväg. Vem vet var det då slutar. Shit. Är annat hus till salu nu som också ligger Tröingeberg och är trevligt, de har redan gjort byta av grundgolv. Kanske ska jag gå till dem och bjuda halv miljon över begärt precis och få det direkt. Där nästan inget att göra heller. Mer bara flytta in. Bara badrum, golv och köksluckor i kök, golv i tre sovrummen. Småpengar i denna karusell.
Ska snart åka till träning. Fotboll. Var roligt på basketen igår. Vann som vanligt löpningen. Visst, ingen tävling- men skönt regera ändå...

tisdag, september 20

Bättre koll än linjedomaren

Var på seriefinalen igår. Hela laget uppe vilket var trevligt. Men linjedomaren fick en ganska så avgörande roll. Först dömer han bort Selakovics mål. Ytterst tveksamt av två anledningar. För det första som många påpekat så är det hårfint om Sela är offside och då lyder regeln att hellre fria än fälla. För det andra så tror jag linjedomaren vinkade offside på Håkan Mild, och han var inte det vilket många på plats dock trodde.
sedan i andra halvlek, satt själv i perfekt läge, hann linjedomaren inte mer. han missade en tre-fyra solklara Djurgården offsider. Sedan missar han vid 2-1 målet. Själv tänkte jag att Hysén inte skulle släppa bollen utan se att Nomvethe är offside. Men han släpper bollen och Nomvethe avslutar snyggt. Men varför, avrför vinkar inte linjedomaren? Jo, för han är två meter från linjen, helt fel. Offsiden var klar, visst inte stor men klar. Att vissa sändningar sedan visar ngt annat beror enbart på vinkel. Vi som satt rakt i linje kan offra våra huvuden på att det borde blåsts av.

Jillar: Tobias Hysén är grym- snabb som en vessla och kylig i avsluten. Landslaget nästa! En fröjd att se en svensk spelare så bra!
Jillar inte: Är fans dumma i huvudet. Satt väldigt nära Djurgårdsklacken i går. Mer än att heja på egna laget så skrek de banala hatsånger om Göteborg. I paus skämde de sedan ut sig när de skrek åt tjejerna i den fina orkestern att "visa pattarna". Hur dåligt som helst, speciellt med tanke på att flertalet tjejer var väldigt unga. Alla i DIF-klacken kanske inte såg det men annars kan man undra vad för peddogäng dem är.

Ingen rolig läsning

Hemma lunch för hämta post. Reklam, räkning från Elle, ngt till H och så besiktningsprotokollet. Ingen rolig läsning. Var med småfel än väntat.Men om säljarna fattar hur mkt det gör med priset så.

söndag, september 18

Il pleut sur la ville

Det regnar över staden ett stilla höstregn. Har balkongdörren öppen och njuter av den friska luften. Tänker på luften som inte var frisk i det hus vi hoppas ska bli vårt. Besiktningen i fredags gav ganska väntat resultat. Det vi vill göra till hem står på en betongplatta. Läs lika med fukt. Nåväl, vi väntar på protokoll för att avgöra om vi vill fortsätta med en uppföljande besiktning som går mer på djupet. Sedan var det en hel del på utisdan, ägaren (70år) inte orkat sköta det ordentligt. Fukten går att få bort genom att helt byta grundgolv, sopa rent under huset kan man säga. Men det kostar och vi gör det bara om samma summa dras av från köpeskillingen. Men det borde kunna gå att komma överrens. Annars står de där med ett fukthus.

Ska fira mamma idag. Fyller egentigen på tisdag men då ska jag ut på middag med jobbet. Köpt en fin Pret-a-porter kofta i syrenlila till henne från mig och H.
ska först spela en halvlek med u-laget. Ska få vara libero. Roligt med omväxling.