fredag, oktober 6

Drömmen om Calle

Ibland slår drömmar in. Man hade ju hoppats, men inte vågat tro. Men Fredrik sa det. Välkommen tillbaka Calle. En mer komptent utrikesminister kan vi inte få. (Även om jag måste medge att Anna Lindh var väldigt duktig och karismatisk. )

torsdag, oktober 5

Ett hej från Spanien

Märta, min syster- tillika guddotter, är i Spanien med sina föräldrar. Hos sin pappas föräldrar, sina farföräldar badar den lilla och har mysigt i plaskepool. En liten hälsning kom därifrån igår till oss i kalla norden. Märta säger hej. Till och med hej-hej. Ganska så imponerande med tanke på att hon är sju månader och en vecka. Men hon har försökt länge och fått fram äj,äj. Nu kom ett hej-hej. Och sen igen. Vi har haft en egen liten låt för henne. Ganska meningslös text kanske.

Märtilainen, Märtilainen
hej-hej.

Och så repriser på det, samtidigt som man gungat henne på knät. Verkar som det gav resultat. Hej-hej Märta.

onsdag, oktober 4

Henrik vs. Aslan



Natten i Narnia blev trevlig. Efter att ha läst alla sju böckerna och sett den tv-serie som gjordes för kanske femton år sedan (visade på morgonarna jullovet)så är jag nöjd med filmen. Tycker dem gjort det bra. C S Lewis story är ju makalöst fin. Aslan höll måttet.Men trots det spolar jag honom för Henrik.

Värsta städningen

Storstädning. Kyl och frys, ugn och i alla skåp. Värst av allt - slaskskåpet med tillhörande slaskhink. Nagel av - aj. Ajaxdoft överallt. Mr Muscle människans bästa vän.

tisdag, oktober 3

In i garderoben

Precis sett Big love, serie på Canal Plus om en mormonfamilj. Underhållande. Nu ska jag kliva in sagornas värld. Har hyrt Narnia. Är ledig imorgon och nu när Henrik inte är hemma så har jag träff med Aslan.

Det kallas kärlek

Gick upp vid sex. Henrik ska på affärsresa och jag fick skjutsa honom ner till Halmstad. RIX Morgonzoo räddade hemresan när jag ensam susade hem mot frukostäggen. Henrik med kollegor ska resa runt i Sverige och besöka sina hamnar. Sen på fredag kommer han till vad han kallar "hemmahamnen". Mig. Att gå upp så här okristligt tidigt kan bara bero på en sak. En stor dos kärlek. Gäsp.

måndag, oktober 2

Ett oanständigt förslag

Modebloggar är populära, en jag brukar titta in på då och då är Englas showroom. Förra veckan startade Engla, som hon kallar sig, en insamling i Rosa bandets namn. Blev liten debatt i kommentarfältet. Någon tyckte si och de allra flesta så, de som tyckte å blev dessutom jättearga på de få som tyckte si. En av dem som tyckte si, menade att Englas egna insats med 100 kronor var för liten. Hur som helst försökte jag utmanan Engla och hennes många, många läsare till att en månad skänka lika mycket som de shoppar för. Jag har fått noll respons fast jag upprepat mtt förslag tre gånger. En av gångerna tog blogginnehavaren till och med bort mitt inlägg. Hmm, hur kunde jag komma med ett så oanständigt förslag?

It´s raing, it´s poring

The old man hit his head and didn´t wake up in the morning

Fin ramsa jag brukade sjunga med George, 3, när vi var ute och gick i regn. Kan komma ihåg hur hans hand kändes i min. Snyft, vad jag saknar honom. Det enda är att min lille Georgie inte finns kvar. Han är 12 nu. Och förmodligen helt förstörd av att hans föräldrar är superrika och inte kan ge sina barn perspektiv.

Jag vaknade inte heller i morse. Men börjar först efter lunch. Då möte och två intervjuer. Tycker om när det är mycket.

Fick ingen cred i tidningen idag. Men vad är fyra assist när vi vinner med 6-1 ?!

söndag, oktober 1

Söndag i soffan

Idag har vi softat hel dagen i soffan. Båda hade först match och sen lagfest igår. Vessige vann ich kommer nu få kvala. Tre söndagar i rad kommer jag alltså få vara nervös spelarfru. Bättre spela själv och kunna göra något åt resultatet. Vi vann också. 6-1. Slutar femma i serien. Bästa laget i stan kan vi nu kalla oss då Falkenbergs FF slutade sexa. Måste gå in på Så Fin (klädbutik) och reta Annelie (vi spelade ihop när jag spelade i FFF). Helt ok fest. Hem vid halv två, Henrik ramlade in någon timme senare. Idag drog vi lott och jag fick gå jobbiga hundra meterna till kiosken och köpa proviant för vår dag. Sett på film, Dark water, som var sådär. Ätit choklad som gav lite energi. Efter Cagliari- Inter lagade jag lövbiff med kantarell- och championsås med potatis till. Gott. Nu tillbaka i soffan. Att ibland inte göra någonting kan vara det bästa att göra ibland. ;)