torsdag, augusti 23

Bild av en klok kvinna

Igår stod det i Aftonbladet att hög panna, blå ögon och tunna läppar är tecken på intelligens.
På jobbet påpekade en kollega snällt att det stämde på mig. Så sant så. Bjuder på en bild för att bevisa att det är sant.
Här är jag igår innan jag cyklade till jobbet. Behövde en bild till facebook, vars värde jag snart ska förtälja er.



Just nu kommer mina bilder på sidan. Jag är trots alla yttre tecken på det inte smart nog att kunna få ordning på det. Men ni får luta huvudet åt vänster så går det bra.

onsdag, augusti 22

Bröllop lördag- vilken klänning?

Som man sår får man skörda

Önskar det var så lätt. För under vårbruket gjorde Henrik allt enligt manual och väldigt grundligt. Då borde han nu få skörda fint, rikligt och utan problem. Men så lätt är det inte. Sommarens väder har verkligen ställt till det. Igår tröskade han dock klart och är halvnöjd med hur det gått. Nu återstår attse hur hans grödor bedöms i grobarhet och lite andra kriterier.

Det stora frågetecknet är dock hur potatisen ska gå. Efterlyser nu någon som kan tänka sig att stå på upplockningsmaskinen med mig och plocka potatis som det heter. Det innebär att man skiljer potatisen från stenar och annat mindre tuggvänligt. Hör av er så ordnar jag några pass. Bra betalt.

måndag, augusti 20

Fotografens tankar

Jonas heter en ung fotograf på tidningen.

När Jonas och jag hittar till ett ställe med hjälp av GPS så klagar han på kvinnans röst. Den är inte sexig nog.

Då retar jag honom.

Fyra dagar senare upptäcker redigeraren och jag att det inte finns någon bild på den enda manlige läraren av sju lärare Jonas och jag träffat. Alla kvinnorna är förevigade.

Imorgon ska jag reta Jonas.

söndag, augusti 19

Svart för ögonen

Har fruktansvärd huvudvärk. Gör så ont att jag bara vill skrika. Dessutom illamående och små stunder av svart för ögonen.
Det här migränandet kunde jag helt klart leva utan.

Om en timme står Henrik utanför så jag kan komma hem och bädda ner mig.
Vet att Henrik städat hela dagen så det ska bli en fröjd att se det på väg in i sovrummet.

Tre av tre

Idag har jag gjort ett kortbesök i mitt kära Skåne. Vi mötte Malmö DFF, inne på Stadion och allt. Vann med 5-1. Underbart. Har vunnit tre av tre höstmatcher nu. Passade till två. Det ena "passet" var ett långskott från kanske trettio meter som tog i ribbans underkant, ner i mark, i ribba och sedan ut till Gyltene som tryckte in bollen.

Som alltid nostalgiskt att se mitt Malmö. Åkte förbi Döbelnsgatan, där jag bodde första sommaren, och sen sågjag på håll tvärgatan till min andra sommars adress- Kärleksgatan. Pildammsparken. Gamla IP: Stadion. Pressläktaren. Kvällspostens platser. Spelargången. Ni förstår..

Jobbar nu. Förutom lite strul kring ett korrektur angående en artikel om en återvinningssorterinsstation så är det lugnt. Väldigt lugnt.Polisen har typ inget att rapportera från hela helgen.