torsdag, augusti 11

Charmlöst

Ledig några dagar och hemma i Falkenberg. Har massa att göra.tennisjobbet som släpar efter ska bli klart, tvätta, lämna skor för omklackning, hämta bilder och gå igenom inför portfolio kring dansen, sedan förbereda inför intervjun med Mancini. Inter landar i Varberg på lördag. Ser fram emot detta.

Alla med koll vet att Malmö förlorade igår. Och det på ett t¨råkigt sett. De var jättedåliga. Asper halvtavla vid målet, samtidigt undrar man ju vad backarna gör. Är lätt att skjuta när man får hela dagen på sig att sikta.
Böljan åkte på 1-12. Iofs väntad storförlust. MålvaktsLotta tydligen toppenbra. Roligt!

Tåget hemåt gick 07. Så jag är lite trött. Powernapa nu innan full fart. Bortbjudna ikväll, henrik ansluter direkt efter sin träning. Kyligt väder inbjuder till jeans, tunika och lilla rosa stickade över.

onsdag, augusti 10

Två matcher

Vi ska snart ge oss av mot Stadion. Kunde varit en magisk sommarkväll, Men det regnar lite för mycket. Fast om Malmö mäktar med Thun kommer den kännas varmare. Mötte glada schweiziska fans på väg till tidningen. Slank in på Hansa, köpte Pilgrims halsband med ren. Ska ha det till jul och sen i vinter. Häftigt och roligt. Alldeles för dyrt så klart. Mötte fler fans.

Halva jag är på IP i kväll. Mitt Böljan möter Göteborg i Svenska Cupen, åttondel. Jag borde vara med. Kakan, vår mittback, smsade tidigare i eftermiddags och undrade om jag inte kunde ta en sista mintuen taxi. Hon tror vi skulle ha chans om jag var med. Jag är rädd att hon överskattar mig. Division 3, om än topp, mot allsvenskan är en omöjlighet.
Matcherna börjar samtidigt.Håller båda tummarna.

tisdag, augusti 9

It is raning

Väntar på att sädningarna ska återupptas. Ekvall och de andra åter fylla rutan. Men det regnar.


Tittade på Pilgrimsörhängena idag. Har nämligen på mig tillhörande halsband som jag fick av mamma när hon var här. Skulle vara fint ihop. Imorgon blir det shopping, först sova länge, sen springa och sen leta fynd bland höstnyheterna. En perfekt dag avslutas sedan på Malmö stadion. Schweizarna har landat nu. 24.5 timmar kvar till matchstart. Hoppas Malmö vinner.

Dansk dynamit

Fotboll föder ädla känslor. Peter Graulunds utvisning igår rörde upp känslor då och så också idag. Vill inte ha fler mail om det. Nej, jag favoriserar inte Helsingborg över Göteborg. Läs artikeln så ser i att jag bara skriver vad som hände, att det finns olika versioner och vad folk sagt.
Personligen tror jag visst, domaren la ihop den tidigare incidenten med armbågen och därför visade rött. För inte var det rött om man bara ser till armbågen.
Hur som helst vann änglarna rättvist och spelade övertygande. Ovanför mig på pressläktaren satt HD (Helsingborgs Dagblad). Irriterande att höra dem prisa HIF och kalla IFK för primitivt. Jag undrade studntals om de såg samma match som jag. Ytterligare ett bevis på att det är bra, att som jag, inte direkt ha ngt favoritlag i allsvenskan. Objektivitet.....

Har inget att göra på jobbet. Mackan svarar inte på mobilen och Ajaxs presschef är seg...

Jillar: Artikeln om Natalie i dagens Hallands Nyheter. Hn är super. Sedan skönt få lite välförkänt beröm.

Jillar inte: Grannen ovanpå som bygger om och startar vid sju varje jäkla morgon....

söndag, augusti 7

Riktiga fans

Dötid på jobbet. läste därför "John Blunds" blogg. Skriver bra. Däremot tycker jag han har helt fel uppfattning om vad en supporters uppgift är. Jag tycker den enbart är att stötta det egna laget. Att bua ut och håna ingår inte vilket Blund tycker. Tyvärr känns det som att malmö fansen håller på att tappa röda tråden. ifjol när jag var här nere för jobb charmade de mig enbart med sina olika ramsor och sånger. Framför allt rycktes jag med när hela stadion hjälps åt med "Forza Malmö" "Heja di blåe" växelvis. Det är fortfarande härligt när jag hör det. Men det har blivit mycket annat också. Arrogans mot motståndarna, massa burop och hot (det senare på hemsidor). Visst, jag håller med om att Lollo Chankos aggerande var under all kritik. Men att indirekt hota och sprida rykten (om än möjligt sanna) om otrohet är inte supportens uppgift.

Måste snart sticka ut och fixa något att äta. Ska ringa pappi som är med nere detta pass. Mindre än två timmar kvar till Carro ska springa... nervös väntan.

Jennifer och Johanna

Är mina systrar nära dessa dagar. Följer Jennifer via hennes eminenta blogg på aftonbladet.se. Har också pratat med henne flera gånger. Hade också gärna varit i Helsingfors. Hoppas nu Carro knyter ihop det på 800 meter och ger oss ett guld. Första gången en svensk friidrottare försvarar sitt vm-guld i så fall. Låter väl något det.

Johanna har jag träffat i en och en halv dag. Känns mycket då vi tyvärr på grund av hur dåliga förbindelserna med östkusten är, inte ses så mycket. Men vi tog vara på tiden och umgicks intensivt. Fast jag var tvungen svika och sätta mig på pressläktaren. Johanna med sambo Patrik, hans bror och vän samt pappa bland "pöbeln". Vinkade till dem. =)
Aftonbladet tre där, kändes inte alls ensamt då... Men det gick bra och i dag ser det fint ut i tidningen. Minst lika bra vinkel som dem. Sågade vissa spelare hårt efter matchen, men det var de värda. Man kan begära att allsvenska spelare åtminstone kämpar.