lördag, augusti 23

9-2

Vi kollapsade totalt. Fy fan. Skiter i siffrorna i och för sig. Var tre så oerhört viktiga poäng.

Nu får vi resa oss. Det är inte över än.

Måstematch i eftermiddag

Klockan fyra. Derome. Bortamatch. De ligger närmast över strecket. Fem poäng plus på oss. Så idag gäller det. Jag hoppas tränarna försöker få oss att spela lite mer varierat. Vi ska kunna ta Derome. Men Derome vet också läget.

För egen del känns benet bra. Eller ja, så bra det kan. Men jag är spelklar och hoppas få mer tid än sist.

fredag, augusti 22

Åh, dessa ljuvliga fördomar

Personalchefen på sjukhuset i Varberg blir tillfrågad i Hallands Nyheter om det märkts på arbetsplatsen att det är OS. Det tycker hon inte. Inga sjukskrivningar och inget TV-tittande på arbetstid. Hon hittar en förklaring i att det är väl inte så konstigt eftersom det är en kvinnodominerad arbetsplats.

Okej.Generellt kanske kvinnor tittar mindre. Men generellt tittar män mer på porr. Tänk om jag sagt att här på förvaltningen är männen tröttare på förmiddagarna men det är väl naturligt i och med Canal Plus efter midnattasändningar.

torsdag, augusti 21

Inte Gull utan Guld--Pia

Precis som Gull-Pia gav blanka tusan i sina mostrar till slut gav till slut Pia Sundhage blanka tusan i Sverige och blev förbundskapten i USA. Och så blev hon Guld-Pia.

Jag minns när jag var på landslagsläger och Pia stod och sjöng för oss. På Sportnytt fick man se henne sjunga Vi är tjejer vi är bäst och den var alltid med i repetoaren. Mest minns jag när hon sjöng Björn Afzelius Ikaros. Hon sjöng den med enorm inlevelse och det är ju en väldigt fin låt.

Hur som. Stort grattis Pia!

PS. Lars-Åke Lagrell om du läser detta så kan du ju fundera på om inte den största inom fotbollen på damsidan skulle kunna vara lämplig förbundskapten för oss. Hon verkar nå hyffsade resultat som tränare och vi vill längre än kvarten nästa gång.

Segling är för töntar

Intervju med Lööf sm tagit brons i seglingen. Han säger att han vill ha guld men verkar helt överlycklig för sitt brons. Henrik skrattar och säger att han tycker inte Lööf verkar helt klok. Sen tilläger han "nä, det är klart det är ju segling han håller på med".

Ändrade planer

De planer vi har framöver som är så där lite hemliga har helt ändrats.
Man skulle kunna säga att vi nu ser ljuset efter att ha famlat i mörkret.

De andra fikar

Och jag lyssnar på OS. Tur att kanotsemin går precis just nu när vi har vår morgonkvarts rast. Ni behöver inte reflektera över det dumma i att sitta här och hoppas. Men hjärtat överöstar hjärnan.

Update: Final nästa. Tack Anders Gustafsson.

Föräldrarna har tagit klivet

Mina små föräldrar är sedan två dagar med bredband. Innan har de inte ens haft dator hemma sedan jag flyttade. Nu blir det inga mer samtal med "snälla kolla det här på Eniro" eller " gå in på svenska och kolla hur det gick i den matchen". Och jag tror att paranteserna är minst lika glada som jag för detta.

onsdag, augusti 20

Frankrikes mångfald

Fransk nationalsång. Typ nio av elva i startelvan är mörka. Typ 99 procent av deras klack på plats är vita. Något att tänka på. Ska ett land se ut så? Hur rättvist är det.

Huvudvärk

Kaffe och alvedon. Varför släpper den inte?

tisdag, augusti 19

...

Det finns ingen rubrik just nu. Det är tisdag kväll och ännu ett hopp har släckts. OS är ändå OS men visst saknar man svensk framgång för att få den lyriska känslan.

Annars känns benet bra nu i eftermiddag. Gått kort promenad. Åt middag med och hos mamma i kväll. Pappa är i Stockholm hos sin lilla dotterdotter. Var mysigt med lite mor och dotter. God purjoomelett bjöds.

En grej med våra lite större planer fick vi dåligt besked om vid åtta nu ikväll. Så just nu känns det lite irriterande och jobbigt. Men efter lite sömn tar vi nya tag.

Seglingen idag var värst. Hade det varit jag så hade jag hoppat över i brittens båt och slagit ner honom. För er som nu inte vet vad jag pratar om... ja, då är ni inte så sportintresserade att ni bryr er. Var glada för det just denna dystra OS-dag.

Ber till högre makter om höga höjder

De andra fikar. Jag lyssnar på höjdfinalen. Kom in precis när Holm rivit 2.34.
Nu ber jag om högre höjder för Stefan. För Sverige. Kom igen nu. Vi vill ha det glimmande guldet. Glädje till folket. Dessutom slutar ju Stefan om han vinner och då ska han äta upp sig har han lovat. Och gudarna ska veta att det är en skinny man det. Så guld och mat åt Stefan, tack.

Sämst i världen

På bemärkelsedagar. Det har jag blivit. Förr var jag bäst och höll allt i huvudet. Sen blev minnet fullt och nu står jag med tom kalender i huvud och på papper. Så jag försöker alltid smygfråga folk när de fyller år, deras barn födelsedagar osv. Det är illa. Idag tror jag en liten söt kille blir 3 år. Måste försöka kolla upp det. Om sådant är fallet får det bli ballongköp i eftermiddag.

måndag, augusti 18

Bättre nu

Min bonde har kommit hem och gjort mig glad. Vi har ätit lite lätt ihop, läst Robert Lauls blogg och skrattat åt hans äventyr med gråskallen, vi har tyckt synd om Susanna Kallur, pratat lite om vissa planer, vi har diskuterat kommande veckas potatisplockning och så har vi bara varit. Ihop.

Jobbig dag

Haft enganska jobbig dag. Sov dåligt och drömde om Mommo. Det var en lycklig dröm i vilken vi var tillsammans. Men vaknade jag och kände vemod över alla de små saker jag inte kan berätta för henne och att vi aldrig mer ska ses här i jordelivet.

Tränade på lunchen tillsammans med Eva. Benet kändes bra och jag kände mig stark.

Sen på eftermiddagen ett tråkigt beslut och nu ikväll på träningen hade jag jätteont i skadan. Det strålade smärta åt alla håll. Ner i smalben och fot, och upp till baken och ryggslut. Gör ont nu också. Så det känns ju sådär. Dessutom så hittar jag inte känslan med boll. Skott viner åt alla håll och när jag ska gå till ett inlägg eller något så blir det fel. Jag vet att det kommer men det är ändå jobbigt mentalt.

Nu är jag ensam hemma då Henrik är och bonnar sig. Tröskningen har börjat idag.

Nej, nej, nej

Fan, fan, fan.

Kallur.

Viktig poäng men utan glädje

Vi fick 2-2 igår. Innan matchen hade vi säkert varit hyffsat nöjda med det om någon erbjudit oss detta. Men då de gjorde 2-2 på två minuters övertid så kändes det mer som två förlorade än en vunnen poäng. Malmö var som vanligt- man ser stundtals att de unga tjejerna har ett väldigt fint passningsspel i sig men det är för omständigt. Kanske saknas det lite äldre spelare och ett mer seniorspel. Som hos oss stundtals. Vi spelade för rakt i anfall igår. Våra forwards gav sig av så fort vi fick boll och för deras försvarare var det bara att löpa med. Bollen är sen väldigt svår att slå och det finns ingen yta då de ligger samlat. Blev bättre de gånger då vi mötte, deras backlinje var tvungen att stanna upp och så nådde vi över med en boll.

Jag fick spela sista 20. Är nöjd med min insats då jag slet, kom ner och hämtade boll och slog några riktigt fina passningar.

söndag, augusti 17

Jill McEnroe

Laddar med OS-tennis. Säger lite sådär som man gör att jag tror att jag hade kunnat bli riktigt bra på tennis. Henrik skrattar i soffan.

-Ja och så hade världen fått en ny McEnroe som fått den gamle att verka mesig.