lördag, september 17

vackert skott

Tog ner bollen på bröstet, passar lagkamrat, får tillbaka, passar förbi en av dem tillbaka till lagkamraten som släpper vidare igen. Jagad, håller ifrån ,tittar upp. Matchklockan står på 74. Skjuter. Perfekt vristräff. Vet vad som ska hända. Njuter när den sitter i krysset. Jublar. Lagkamraterna sluter mig i sin famn. Kan något kännas bättre?

torsdag, september 15

Skiljas från borgen

Två timmar kvar innan dags att gå hem, sedan kommer folk för titta på lägenheten. Måste hinna plantera ut höstblommorna på balkongen också. Vill inte sälja min underbara lägenhet. Hann inte vara singel i den tillräckligt länge. Inte så att jag för en sekund vill byta bort H, men tidsschemat kunde sett annorlunda ut. Nu ska jag nsart skiljas från min första egna borg. Snyft.

Måste ringa Mia. Se hur det är med lilla familjen. Kanske bestämma promenad med henne och lille Isac. Tänk han skulle fortfarande egentligen inte vara född...

Lång höst

Sitter och fryser i stadens gamla rådhus i vílket mitt kontor ligger. Men vill inte klaga, utsikten över torget som rummet ger förgyller mina dagar. Längtar tillbaka till Kvällsposten och pulsen där. Men vaggas mer och mer in i tempot här. Vänliga kollegor möter med ett leende vad det än gäller. Över torget går, springer, lunkar, cyklar stadsborna åt oilka håll. Vissa på väg till en affär anndras väg leder bortom mitt synfält. Jag kommer snart kunna berätta för folk vem som handlar var. Om jag nu visste vilka människorna var. I ankdammen finns det några små ankor, jag en va dem, som faktiskt inte vet allt om livet i dammen. Själv landar jag bara i bland, flyger annars fritt. Vilken konstig anka jag är i denna damm.

Känns som hösten blir lång. Blir nog ingen basket. Bara renovering. Folk säger jag ska räkna med att det tar lång tid, typ att inflyttning blir först i februari-mars. Jag som såg jul i vårt nya hem. Men, men. Det får bli nästa.

Sen lunch idag. Ska förbi Mommos. mamma och besökande Moster också där. Ska köpa mied mig en sallad, dock utan ris. Började GI-metoden idag. Är ju inte sommar längre och rutinerna och vanorna måste skärpas.

onsdag, september 14

Krossat hjärta

Obligatoriskt in på Linda Skugge, vidare därifrån till tusendagarutan, en blogg som på något sätt berör. Jag känner igen det från då när jag mådde dåligt över Oskar, eller ja, överallt som var i livet då. Jobbade för två på dåvarande tidningsjobbet och var oerhört pressad. Hängde då upp allt på kärleken, den skulle rädda mig. O.A var dock ett fegt svin. Det jobbigaste var hur han gömde sig, inte gav svar på några frågor. Mådde så dåligt och det kändes som jag inte kunde tänka på annat. Plötsligt hette alla Oskar och allting påminde om honom. Men så en dag sa jag liksom till mig själv ”nej, det här funkar inte” och så slutade jag tänka på honom. Sen gick det ganska fort till att må bra igen och då blev det också tydligt hur mkt det andra var del av min sorg. Jag mådde sen helt bra tre o en halv månad, njöt av att vara singel. Sen träffade jag Henrik, en riktig man och inte en liten feg omogen pojke som han jag nämnde tidigare. När Oskar sen hörde av sig i somras och bad att få förklara och be om ursäkt så kände jag inte ilska eller något. Bara ett stort jaha, nöjd över att han lite fattat vilket svin han var. Skrev kort tillbaka ”varsågod att göra det”. Sen hörde jag inget mer. Inte ens det klarade han. Hade annars sett fram emot att ta emot den- ursäkten alltså, och sen bara le åt den. Det är som i dikten med två pojkar som spelar kula, man kan aldrig be om ursäkt länge efteråt, då har pojken stelnat till man.
Jag hoppas att Anna bakom bloggen snart kan må bra igen.

Länkar

Som ni kan se har jag lagt ut lite länkar. Det till läsvärda sidor, vissa intressanta för alla, andra mer för de nära mig. Iaf. Länk till Robert Laul är ju självklar då fotbollsintresset finns och Laul är först med allt det senaste. If Böljan är laget i mitt hjärta, ett av dem iaf. Önskar jag kunde länka till syster Jennifers blogg, men hon har ju ingen stadig, utan bara vid mästerskap osv. Men då är hon grym. Uppmärksammar i stället hennes "Damelvan". Ett måste för alla som säger sig förstå sig på fotboll.

Nästa steg i mitt bloggande, blir att lära mig hur jag länkar till olika saker i min text. För oss som inte är sådär intresserade av datorer och hur sådant här fungerar så är varje steg stort...

Viktiga frågor...

1. hur många jeans/toppar/skor har du? Elva par jeans (sju i olika nyanser och modeller av blått, sen två par svarta, ett par vita och ett par beiga -länge sedan använde), stolt säga att inga kostat mer än 900. Fattar inte tjusningen med dyrare bara för ett märkes skull. Toppar vet jag inte, men enligt Henrik kan jag öppna egen klädesaffär. Skor cirka 50 par, då inklusive fem par fotbollsskor ( 2 vanliga dobb, ett par skruv, grus och inne), basketskor och två par joggingskor.
2. hur många kläder/skor/accessoarer köper du i veckan? Olika, ngt köper man varje vecka.
3. hur många väskor har du?
4.. och hur många av dom är märkesväskor? Alla väskor är ju av ngt märke, eller? Men fattar vad ni vill veta. Svaret blir således 1. Dior.
5. hur mycket pengar lägger du ut på modefronten i månaden? Varierande, i snitt 2000 per månad.
6. Vad är din favoritaccessoar? Smycken.
7. Beskriv din stil med tre ord? Personlig, modemetveten, småstadsanpassad
8. hur många solglasögon äger du? 4 par, två märkes…
9. Vilken stilikon klär du dig efter om du har någon? Har en egen stil. Behöver inte som Ebba von Sydow kopiera alla andras. Ibland är jag först, ibland sist med något. Kompisar tycker jag är som Carrie i Sex and the City, men då måste jag säga light-light version i så fall. Viktiga är att man trivs.
10. Vilken är din favoritdesigner? Stella
11. Vilket är ditt favoritplagg just nu? Min coola kappa som ser ut som ett möbeltyg, har haft flera år och är nu åter toppmodern. Alla tror den kostat satan och jag fyndade den på Tippy i Halmstad.
12. Vad är nästa köp? Basketskor, säsongen börjat och gamla sönder. Roligare? Svart omlott på Fransa.
13. Shoppar du second hand ibland? Ytterst sällan. Dels inte tålamod, dels känsla av att inte vara rent hur många gånger än tvättar.
14. vilken är din favoritaffär? Fransa i Falknberg, sedan beror det på var jag är.
15. är din garderob fullsmockad? Jo. Men bor ju än så länge i etta. Har fått klädkammaren men saknar garderoberna som jag hade också innan H flyttade in. Han dock bättre än garderobsyta om välja.
16. Vad för plagg/accessoar köper du hellst? Väskor/skor/jeans/toppar? Väskor och skor, då blir basplagg som nya.

Åkeby till Malmö

Rubriken ovan finns också i tidningarna en kulen onsdag som denna. Jag hoppas det stämmer. Dels tror jag Åkeby är väldigt duktig och kan plocka fram glädjen igen i Malmö. Det behövs om inte väntan på nästa SM-guld ska bli lika lång som väntan inför fjolårets var (16 år). Tom Prahl kan sin sak, visst, men var finns glädjen. Varje gång man ringer honom för en intervju är hans röst den samma. Matt, dämpad,som om inget är bra. Någon enstaka gång skojar han och låter nöjd. Ironin är dock nära då. Mot mig har han iofs alltid varit proffsig, men mot många kollegor på Kvällsposten har han varit mindre så. Vissa kanske iofs förtjänat en del av det dem fått.
Sören Åkeby gjorde Djurgården till vinnare och jag tror han kan lyckas bra i Malmö också. Där finns ett bra material. Men för att använda det bra behövs glädje och fantasi. Och sedan behöver någon få Afonso att jobba mer och klara av sian finter i högre tempo. Har tidigare skrivit om "Cirkussälsyndromet". Klar varning för det hos Afonso.

När kommer Maria

Stormvarning- orkanen Maria är på väg. Men när kommer hon? Sitter på mitt kontor på Rådhuset och tittar ut över torget med samma namn. Onsdag och torghandel, ska kila ner och köpa lite höstblommor till balkongen. Blåser bara lite än så länge.

Vackert av Liverpol igår.

måndag, september 12

Sista chansen

Aftonbladet avslöar idag att Joseph Elanga kör utan körkort, i sin nya Mercedes han strejkade sig till av MFF. Nu måste han ha fått sin sista chans. Han har misshandlat sin hustru, han gav sig iväg förra hösten utan tillstånd, han sumpade drömmen om Europa genom sin nonchalanta inställning och nu detta. Om Malmö har någon heder och moral så räcker det nu. Sparka honom. Sådana hjältar och idoler ska svenska klubbar inte presentera.

Mötte Onsala igår. Vinst 5-1. Var laddade trots att serien redan vunnen, iom att de när vi hemma vann med 6-1 ändå tyckte de var bättre. Dessutom är det ett obbigt prettogäng som klagar non stop. Så även igår. I omklädningsrummet hängde skylt på dörren "vÄND DIG OM! Nöjd med städningen, i så fall är ni välkomna tillbaka". Jag kontrade med "Tack vi spelar i tvåan då".Ångar nästan att vi inte skrev dit det...

Idag är det jobb, träning och förrådsstädning.

söndag, september 11

Planering och superskott

Fick huset. Så nu är det planering och sedan lite mer planering. Men vi är glada och nöjda. Besiktning nästa vecka, sen skrivs kontrakt.

Hann med och spela med u-laget i fredags, blev punktmarkerad. Men gjorde ändå 1-1 på supersnyggt skott. Målvakten stod och skrek "låt henne inte skjuta" medan bollen satte sig uppåt krysset. Sen bakom fler mål då vi gick om och vann med 4-1.

Utgång med Maria W igår. Hon barnledig. Tog ett glas vin här och en öl ute. Trevligt. Men alldeles för många superfulla kids ute. Vad händer med samhället?