onsdag, maj 7

Lite feber är inte farligt

Termometern visar lite för mycket just nu. Men en sval lång dusch och dubbla panodyl ska nog få bukt med det.

Känns jobbigt att åka ifrån mamma just nu eftersom det är mycket kvar i Mommos lägenhet. Bara jag som hjälper henne.

Nedbäddad inför nattens färd

Har lagt mig för att sova. Hoppas sova bort tröttheten och ömma ledarna.
Vid kvart i fem i natt/ morgonbitti hämtar bussen mig. Hoppas sen fortsätta mitt sovande på bussen.

Känns skönt att vi åker mestadels på dagen. Jag minns när vi åkte på träningsläger i Holland med fotbollen. Då var största delen körning på natten och jag satt längst fram klarvaken. Alla utom jag och busschauffören sov. Han satt och tuggade tuggummi frenetiskt, slog sig i ansiktet och sa "Grus i dojan, grus i dojan". Efter tre timmar väckte jag Kakan som satt jämte mig och så fick hon ta över bevakningen. En halvtimme senare kom gryningen och polisen. Tysk polis undrade varför en svensk buss dundrade fram i 130. Polisen tittade in och såg vara oskyldiga ljusa drag och lät bussen köra vidare.

Pimp my office

Har precis varit och hämtat en stor tavla till mitt kontor.
Lovar bild så fort jag fått den upphängd.
Jillar väldigt mycket att ha ett eget kontor att inreda och sätta min stil på.
Varje dag jag åker till jobbet är jag glad. För kontoret. För att det är en fast tjänst. För att jag har bra kollegor. Och framför allt för att det jag gör känns meningsfullt, roligt och utmanande.

Pappa och jag på Dolly P


Den 14 juni gästas kära Malmö Stadio av Dolly Parton. Funderar på om jag ska bjuda med mig pappa. Mamma också kanske. Pappa och jag lyssnar relativt ofta på Dolly i bilen. Våra favoriter med henne är Say a prayer, D-I-V-O-R-C-E, Harper Valley PTA, Jolene och 9-5.

Ska prata med Pasi om det. Självklart får vi titta på EM-programmet också. Om matcherna denna dag är av de slag att vi kan tänka oss att missa dem.

Hej då svärföräldrarna och Brovallen

Faxat ur Hallands Nyheter
2008-05-07 08:33
Ja till ny bro över Ätran

VESSIGEBRO. Miljödomstolen ger Vägverket tillstånd att riva bron över Ätran i Vessigebro och ersätta den med en ny. Bron är från 1939. Under byggnadstiden får en tillfällig bro över ån läggas ut.
--------------

När jag åker till svärföräldrarna och till Brovallen för att se Henrik spela boll åker jag över denna bro. Men aldrig att jag tänker åka över någon tillfällig bro. Det känns alldeles för mycket Axels Tivoli över det.

Värme i helgen

Med avfart i natt ska jag alltså ut och resa. Karlovy Vary, gamlas Karlsbad, väntar på besök från vänorten Varberg. I delegationsgruppen ingår Jill. Läser löpsedlar och hoppas att det inte innebär att värmen överger sydöstra Europa.

Sjuk och frisk igen

Igår måde jag lite dåligt på förmiddagen men tog en alvedon och höll igång, sen en alvedon direkt på lunchen. På tåget på väg hem mådde jag sämre igen. Sen gick jag direkt till Mommos lägenhet och fortsatte urstädningen tillsammans med mamma. Snabbt blev jag sämre och sämre. När pappa väl hämtade oss vid halv åtta släpade jag mig ut till bilen. Då Henrik spelade match (0-6 mot Galtabäck i DM... =( ) åkte jag med till parantesernas och blev omhändertagen. 38,5 i feber, kräktes flera gånger och ont i lederna. Sen vid tio åkte jag hem, vinkade åt min darling och la mig. Först låg jag och bara mådde dåligt men lyckades till slut somna och vid tre vaknade jag och mådde bättre. Tog en alvedon i förebyggande syfte och sov vidare. Nu på morgonen mådde jag så gott som helt bra.

Kände att jag ville till jobbet eftersom nu i natt åker jag till Tjeckien på jobbresa och vill ha en hel del klart innan dess. Dessutom ska jag få kortisonspruta idag för knät. Efter jobbet idag hoppas jag hinna måla klart staketet och plocka lite allmänt.

tisdag, maj 6

Kanonversion av Bortbytingen


Åh, vad det är härligt med professionell teater. Moomsteatern var hur bra som helst och jag blinkade inte till en gång.

Somna på teatern

I eftermiddag väntar teaterbesök. Är spännande Moomsteatern som ger Selma Lagerlöfs Bortbytingen. Jag ser verkligen fram emot detta men är lite rädd att somna i teatermörkret till följd av den senare tidens alla händelser och förpliktelser.

Nej då, jag ska nog kunna hålla mig vaken. Den enda teater jag hittills somnat till är Winnie the Pooh and friends. Var i London och jag gick tillsammans med 3-årige George.

Precis som kompositören

Igår när jag å yrkets vägnar var på Turistbyrån i Varberg fick jag mig ett skratt.
I kassan jämte satt en ung kille som skulle hjälpa ett tyskt svensktalande par med deras hyra av stuga.

- Ursäkta hur var ert namn.
-Schuman
-Schuman... Hur stavar jag det?
- Schu-man...Precis som kompositören...

Med tom blick tittar killen på dem.

måndag, maj 5

Heja HBK

AIK borta. Noll-noll i halvlek och nu ansluter färdigdeklarerade jag mig till hejarklacken.

Dags att deklarera

Sent ute sitter jag nu med deklerationen. Hade dock förberett allt och rutinerna kan man ju väl. Så för min del är det att fylla i avdragen och skriva en fin bilaga som gäller. När jag sitter här fridfullt och gör det märker jag att det höjt gränsen för övriga avdrag tjänst. Innan var det alla över 1000 kronor, nu är gränsen plötsligt 5000 kronor. Ingen liten höjning med andra ord.

EM-låten är kanon

Jag diggar verkligen Aftonbladets EM-låt.
Sportbladet utlyste en tävling och vinnarlåten som röstades fram av folket spelas just nu in av Markolio. "Sverige det bästa på vår jord" är en härlig blandning av klassiska hejarramsor och nationalsång. Jag har tillbringat hela Valborgshelgen med att lyssna på när Jennifer nynnat på den och nu när Aftonbladet släppte smakprov idag valde jag att ladda hem den som rignsignal. Laddningen för EM har stegrats.

En påskkärring på stan

Eller så är det en somalisk kvinna i slöja. Som litet barn är det inte alltid lätt att veta vilket.

Första Maj behövs


De här orden var fyndiga. Verkligen. Jag känner den politiska övertygelsen i mig sakta skifta.

söndag, maj 4

Dansen slut

Igår var det Dansgala Falkenberg 2008. Fjärde året vi körde och fjärde året jag var ansvarig. Blev en lyckad tillställning med glada dansare och entusiastisk publik. Vädret bjöd också upp.

Sen kom jag hem och dansade med lilla Märta.