lördag, mars 24

Frihetens pris

Det är titeln på filmen som jag ligger och tittar på. Borde vara ute i vårsolen men irländsk historia har fångat mig. Inte första gången. Gjorde sista året på gymnasiet ett fint arbete om den gröna ön och konflikten. Filmen är väldigt bra.

När filmen är slut ska jag hänga tvätt och plantera lite i min nya fina kruka. Dock inga större utsvävningar då vi snart ska göra om hela trädgården.

Sträckte baksidan av vänster lår i går på träningen. Är lite orolig för det känns ordentligt. Hoppas att jag kan spela imorgon. Dalsjöfors väntar. Blir tufft.

Jillar: Att trollkarlen och brottaren tog sig till final. Kan inte med Erika Joahnsson som älskar sig själv.

Jillar inte: Att det inte går att köpa färdiga häckar och buskar. Typ höga som skyddar mot insyn. I de fall det finns plantor på 160 cm, så är det vansinnigt dyra. Allting pekar mot ett högt plank...

fredag, mars 23

En vän som Carrie

Vill nog inte jag ha. Man gillar henne. Men ändå inte. Hon säljer ju sina vänner direkt över en kille. Miranda däremot är lojal, smart och cool. Varför inser alla inte detta.

Ensam hemma och filosoferar framför och över Sex and the City. H är på landet med vårbruket så jag är gräsänka nu några dagar. Men imorgon kväll hoppas han hinna hema för middag och pussar.

torsdag, mars 22

Går mot moderiktig vår


Visar upp rad av nya skor. Två par fina att spatsera i till våren, och ett par walkingskor till morgonpromenaden på en mil. Mor sponsrade till det sista för att se till att det förståndiga köpet ägde rum.

Nedan ser ni Hallands Nyheters fina modebilaga. Skrivit en del i den och det var till ett reportage i denna som jag blev friserad. På framsidan ser ni Roy i mitt fotbollslag. Hon och tre till i laget fick gå på sminkkurs och blev så fina så.

onsdag, mars 21

Jillar inte

Tvättmaskinskillen kommer. Virder lite. Säger att det är något med pumpen. Skruvar lite och tar ut pumpen. Pillar lite. Ger mig en hårsnodd som visst hamnat där.Ler. Sätter tillbaka pumpen. Visar att maskinen fungerar igen (den delen jillar jag i och för sig). Ler och tackar för sig. Ja, då har jag inte mycket att säga.Jag bara skäms eftersom jag bett honom komma akut och det inte går att skylla på någon annan. Jill har noll koll.

måndag, mars 19

Minnen från Malmö

Läste i arkivet lite. Började bloggen min andra sommar på Kvällsposten. Då jag bodde på Kärleksgatan, gick hem i den ljuva skånska sommarnatten och H kom på mysbesök så fort våra scheman tillät.När Bjärred faktiskt log när han svarade på frågor. Lolo Chanko smög iväg till Grekland. Linus Thörnblad stretchade iklädd cykelbyxor framför mig och fotografen så att vi båda blev lätt rosa om kinderna. Janna (punkt.se nu) och jag drog med Ola (advokat!) och Erik (också punkt.se)till Glorias och shottade. Erik och fotograf Jonathan (still in school)festade dessutom loss med tre amerikanska fotbollsspelare (en hette Ken Kacal och kallades för Texas terror)och mig efter att de hjälpt mig förstå lite av EM-finalen i american football, i vilken Sverige oväntat slog Tyskland. Jag minns frukostarna med mamma på Espresso House när hon var nere och vi shoppade loss. Pappa och jag gjorde Österlen. Han hemma i sitt kära Skåne. Löprundor i Pildammsparken. Bakfylle mat från italienaren längre ner på gatan. Alla förmiddagar i sängen med en god bok innan jobbet kallade. Västra hamnen och promenader. Hassi Mattissons kompisar på läktaren som skrek non-stop på honom och fick hela pressläktaren att skratta match efter match. Känslan av kontinenten på Centralstationen. Att falla in i att säga "jaaa" till nästan allt.

Jillar: Minnen...

Jillar inte: Finns inget Subway i Falkenberg, eller Varberg, eller Halmstad... Saknar de överfyllda mackorna. Mmm, extra lök.

Bu för bingo

Jobbpasset igår dominerades av koll på stormen och koll på en dam från vår läsekrets som var med i det så kallade finalspelet på Bingolotto. Hon hade -son namn och stod inte listad och vi visste ej vad make hette. Ringde därför Bingolottos presstjänst. Blev omkopplad till kundtjänst och fick vänta i kö. Nummer fyra, nummer tre sex minuter sneare och så efter nitton min var det min tur. Då möts jag av en telefonsvarare som talar om vilken tider kundtjänst är öppet. Åh, vad glad jag blev.

Idag ska det ringas en massa samtal till målaren, dansfolk och i jakt av pilstaket. Sen är det lite plock i hemmet. Träning ikväll och sen blir det soppa.

söndag, mars 18

Den otrogna skatan

Söndagsmorgon och frukost i soffan framför nyhetsmorgon. Mycket Sahlin. Nåväl är väl ordet som ligger i mitt huvud och vill ut medan experter av olika slag uttalar sig. Har blivit sugen på Toblerone i alla fall. Henrik ligger och slumrar lite. Efter mathen (0-0) igår så åkte han ut till landet och jobbade i skogen. Idag var det tänkt att han skulle så. Men vårbruket får vänta någon dag till då regnet öst ner i natt.

Drömde i natt att H var otrogen. Dessutom med en i mitt lag. Den tjej jag tycker allra bäst om. De hade träffats för att ordna en överraskningsfest för mig och bjöd i stället på en sliskig historia med många förlåt, bara hände och det betydde inget.

Som tur är vaknade jag och kunde på morgontrötta ben stapla ut i köket och konstatera att mardrömmarna får andra scenarion med åren. Vid köksfönstret stötte jag dock på alldeles riktig otrohet. Vår skata som vi hela vintern försökt skrämma bort för den tar all mat för småfåglarna, åt ur grannens fågelhus. Dit alla småfåglar sökt sig för att undvika skatan. Hoppas att de hittar tillbaka till oss nu. Skatan utan skam i kroppen kan gott stanna hos grannen.

Idag väntar match mot Astrio och sen jobb. Fridfull söndag på er.