lördag, augusti 9

Lite nytta också

Till slut reste vi oss ur soffan. Det var ungefär samtidigt som OS-sändningarna slutade... Åkte och handlade. Var halva priset på utekrukor på Coop. Perfekt eftersom där är några krukor jag spanat in länge och som vi behöver för våra odlingar. Jag älskar det här med trädgård. Grönt gräs, träd, buskar och blommor.

Fick med mig lite mat också. Kom hem och fann Henrik klippandes gräs. Sedan grävde han hit och dit samt la ut täckdukar som ska ligga under gruset vid odlingsbäddarna för att hindra ogräs från att tränga upp. Hjälpte till med att klippa dem. Imorgon lär vi hinna det sista. Blir väl lite OS först.

Idag har jag haft ganska ont i skadan. Hoppas det känns bättre imorgon. Ska springa min runda och se hur det känns.

Nu ska jag börja på ny bok. Mig äger ingen av Åsa Lindeborg, ni har säkert hört talas om den. Jag har dels läst recenssioner dels fått från vänner- så nu ska det bli riktigt spännande att vända första sidan och börja läsa.

OS för hela slanten

OS är ljuvligt. Det är rodd, handboll, fotboll, simning, cykling, badminton och gymnastik. Och allt av yppersta världsklass. Det är som ett gigantiskt julbord med sport. Och detta är bara dag 1.

Förra söndagsmorgonen

Jag har glömt att berätta om den. Den var underbar. Ett sommarregn öste ner utanför och vi som hade trädgårdsplaner fick abdikera. Istället tillbringades morgonen och förmiddagen i soffan med varsin bok. Låg där och läste fram till ett. Reste oss ibland för att hämta kaffe och te. Något liknande har inte hänt sedan i oktober 2005. Det var då fick tillträde till huset...

Var Vibeke-Holst Kungamordet som jag låg med och som jag till slut vände sista sidan i. Bra lite spännande bok om politik, familjeliv och mänskliga relationer.

fredag, augusti 8

Invigning och svampplockning

Så har eftermiddagen och kvällen sett ut. Kina lyckades såklart med en spektakulär show. Och det var ett maffigt tändande av elden. Men när klippen från eldens färd visades var det ju några som smidigt valts bort... Läste någonstans att allting från Kina sänds med 30- sekunders fördröjning och på det sättet kan de se till att inga demonstrationer av något slag kablas ut i världen. Något likt Black Power manifestationen i Mexico 1968 kan vi alltså inte vänta oss. Allt är under kontroll av staten. Kina. Folkets republik.

Anka gånger två i Peking


Syster Jennifer med kollegor hade igår besökt en anrik restaurang i Peking. Den har funnits i över 150 år och bland annat Mao har ätit där.

Syrran gillar anka och hade valt det. Till efterrätt blev hon sedan bjuden på en anka till.

Genom sitt jobb har hon fått vara med om mycket roligt och det är hon så värd med tanke på hur hårt hon alltid pluggat och jobbat. Dessutom har hon ju en talang utöver det vanliga för att skriva. Är mycket stolt lillasyster.

torsdag, augusti 7

Skavsår och grillad kyckling

Hem från jobbet. Påbörjade veckostädningen. Timme senare cykla till träning. Träna en och en halv timma. Bara lite ont. Cykla hem. Duscha. Laga mat ihop med H. Kyckling och sallad. Te. Nyheterna. Sportnytt. Blogg. Släpa sig i säng...

Chippen och Oksana till Saudi

Läs denna krönika skriven av Frida Boisen och njut.

Min syster och snopparna

Oj, oj vad jag skrattade när jag läste det här som min syster Jennifer har skrivit.

Jag hoppas att ni mitt i allt det roliga hittar det tänkvärda.

onsdag, augusti 6

Storseger och förlust

Vi vann med 7-3. Stod 3-3 när jag gick ut en liten bit in på andra. Det får ni tolka hur ni vill.

Gladast blev vi i bilen på väg hem när vi hörde att IFK Göteborg ledde med 2-1 i början av andra. Väl hemkommen ser jag domaren ge Basel en straff till 3-2 för dem. Fy böveln. Varför kan aldrig svenska lag ha tur. Nu gjorde dem 4-2. Men vem bryr sig. Domaren fällde avgörandet.

Benet kändes ok, har ju ont hela tiden dock. Formen känns en bit bort. Bara att köra riktigt hårt nu.

Nervös inför en division 4 match

Två timmar till matchstart och jag börjar bli riktigt nervös.
Det är dock inte matchen i sig jag är nervös inför. Även om jag såklart vill att vi vinner. Jag är nervös för egen del. Håller benet? Är jag i någon slags form? Hur långt kvar till riktig matchform?

Framför allt är jag orolig att det ska kännas för mycket i skadan eller att jag ska slå upp den. Eller för all del- drabbas av någon annan skada.

I två år nu har jag varit i skadesvängen...

Nej, nej, nej

Förlust i premiären mot Kina. Tusans bövlar också.

Hur många skor är för många?

Liksom många kvinnor tycker jag om skor och väskor.
Alldeles för mycket om ni frågar Henrik. Han tycker att jag har får många skor och för många handväskor. Han tycker även att jag har mycket kläder. Men han vet inte hur det ser ut där ute. Jag ligger lågt på skalan. En som ligger högt är Pernilla Wahlgren. De senaste dagarna har man fått följa med in i hennes garderob. Här snackar vi begär och över alla gränser.

Kära SJ

Jillar inte: Två minuter innan tåget ska komma meddelar ni att det är tjugo minuter försenat. Rimligen vet ni det innan och bör då låta oss få veta. Det är respektlöst som ni håller på.

tisdag, augusti 5

Inte lätt att vara Annika Sörenstam

Intervju med Annika Sörenstam i Sportnytt.

Annika: Det ska bli skönt att slippa behöva träna varje dag och så, det har varit jobbigt.
Henrik hemma i soffan: Vi andra går också till jobbet varje dag.

Men vi tjänar inte miljoner på det.

Att vara lik ondskan

En gång i våras på en affärslunch ser jag plötsligt Ulf Olsson vid ett bord några meter bort. Ni vet han som mördade lilla fina Helén i Hörby. Jag tittar och tittar och kommer fram till att det är han, utseendet är identiskt. Jag ser honom där och fryser till is. Jag sitter några meter från ondskan. Jag pendlar mellan känslan av att vilja spy, känslan av att vilja fly och känslan av att jag vill hoppa på honom och sätta min trubbiga dagens lunch-kniv i honom.

En kvinna och två barn kommer och sätter sig hos honom. Jag vaknar till och kan plötsligt se lite skillnader i utseendet. Men ändå, för en stund kände jag hur det var att komma nära ondskan. Även om det bara var i mig.

Den senaste tiden har jag dessutom flera gånger sätt män som i kroppshydda och även på olika sätt i sina utseenden varit lika Anders Englund.

I de här fallen har jag tänkt att om jag var så lik någon mördare hade jag gjort något drastiskt.

Så nu sitter jag här och läser om Arboga-rättegången. En bild visar tyskan bakifrån, med hennes långa brun hår uppsatt i svans. Plötsligt slår det mig. Men så ser jag en bild i helfigur på henne och andas ut. Jag är för kort och rund för att likna henne. För säkerhets skull går jag och hämtar en av mammas hembakta bullar till.

Intervju som väckte tankar

Att prata om min blogg, varför jag startade den och vad jag vill med den. Att prata om andra bloggar och deras innehåll och bloggars del av samhället.Det väckte tankar. Mycket tankar. Jag älskar den sortens samtal som vi hade. Reflekternade av jaget och nuet omkring är så oerhört viktigt.

Jag känner tydligt att jag vill bli bättre på att hitta tid till att skriva lite mer reflekterande inlägg på omvärlden och mina tankar kring den.

Fast vardagstjafset kommer att finnas kvar.

Snart kommer Pressen

Stämplat ut en liten stund. Ska nämligen bli intervjuad av HN. Det är kring bloggen.

Dam-boxning i OS

Jillar inte
* Att damboxning inte finns med på OS-programmet.
Självklart borde OS 2008 inte ha med sporter med enbart manlig medverkan.
Och här kan ni läsa om någon jag hoppas åker på en fet smäll i första ronden i första matchen.

Och nej. Hans argument håller inte.

Ont i stockarna

Mina ben känns som stockar idag. Och jag har ont i dem. Trodde de skulle mjukas upp under den raska promenaden till stationen. Men icke. Blir till att promenera mer idag och så försöka tänja lite ikväll. Kanske få massage av Henrik. Imorgon måste de ju vara redo för match när jag så äntligen vågar mig på en comeback.

måndag, augusti 4

Drömmer om StaffOla Boys

Staffan Olsson och Ola Lindgren tar alltså tillsammans över herrarnas handbollslandslag. Jag vill tro på detta. Jag vill tro på att de forna guldhjältarna är lika bra tränare som de var spelare och att de lyckas med det material som finns. Jag vill tro. För jag vill ha rafflande matcher där Sverige står som segrare, så som det alltid var med Bengan Boys.

Just det, i fredags...


..då hade vi besök av våra kära vänner. Patrik och Sara. Trevlig kväll med grillning.



Tidzonerna kollas in på karta. OS stundar och det gäller att ha koll så att man vet när man ska bänka sig framför tv:n.

Trött och ont

Precis hemkommen från träning. Henrik lagar mat. Kändes ok men är trött i benen och har ont. På onsdag testar jag lite spel i b-laget. Börja hålla tummarna för mig redan nu.

Märta i Spanien

Mysigt med regn

Här på kontoret är det ett väldigt klagande på regnet. Inte från min sida dock. Och då har jag ändå blivit dygnsur två gånger idag på väg till och från stationer och jobb.

Jag tycker regnet är vackert. Det behövs. Önskar bara att jag var hemma i soffan och kunde ligga och läsa med altandörren öppen. Höra regnet tala med naturen.

Syrran på plats i Peking


Let the games begin, min söta syster är på plats och hon är redo.
Jennifer ska bland annat hårdbevaka fotbollen. Hoppas nu det går bra för Sverige och vi minst når en semi. Sen hoppas jag på framgångar överallt annars också. OS- smaka på ordet. Det är fest på gång.

söndag, augusti 3

I bröllopsstämning

Vi har precis sett klart 27 dresses. Den lite späninga filmen om en tjej som alltid är brudtärna men aldrig brud. Tills... Ja, ni kan nog gissa.

När det är någon minut kvar och det är ett bröllop på g och det faktiskt trots allt är lite stämningsfullt så borde ju Henrik också vara tagen av det. Söka inspiration inför vårt kommande. Men nej. Han leker med en stor strålkastarficklampa som han fått av sin pappa (den var framme för vi hade glömt en borr ute i trädgården. Han lekte på alla möjliga sätt och lockade mig till garv, både åt och med honom. Så stämningen rök, men oj-oj som jag älskar min fjant till karl.