lördag, februari 17

Längtar hem till glaset

Proppar i mig halstabletter som den ravedansande ecstasy. Sen suger jag på Esberitox. Ett naturläekmedel mor givit mig. Det är "traditionellt använt vid lindring av symptom vid förkylning". Jag överdoserar. Dricker med ett sugrör. Försöker låta bli att svälja. Spottar i en kopp för att slippa det. Misstänker starkt halsfluss. Men jag har inte tid med det. Ska dricka whiskey när jag kommer hem. Henrik tog fram en fin årgång igår. Han slog upp lite till mig och lite till sig. Han är halvrisig. Sen drack jag och gjorde miner. Då bytte han flaska. Mindre fin årgång. Som om jag bryr mig. Det är hettan och sömnigheten i de varma dropparna jag är ute efter. Sitter på jobbet och skriver om att vi halläningar blir fler. Känns som en är på väg att lämna in dock. nej då, men jag längtar hem. Till glaset.

fredag, februari 16

Tappat min röst

Gårdagens framträdande där jag under en lunchtimma lite drygt, föreläste om "Bakom rubrikerna- journalistens vardag" gick jättebra. Var lite nevös i början bara. Hon som höll i det hade då precis talat om att det var över femtio personer och så såg jag hur det kom än fler.

Bjöd på mycket ankedoter och möttes av mycket skratt. Känns bra. Många kom fram eftråt och tackade mig personligen. Jätteroligt. Fick dessutom dubbla förfrågningar om att föreläsa för andra.

Idag har jag feber och ingen röst. Tystad till slut. Går på klockan tre. Har helgen.
Imorgon förmiddag ska fotograf och jag till Halmstad. Är ett jobb för modebilagan och vi ska träffa en bloggerska med hallandsanknytning.

update: febern stiger och halsen känns helt sönderhostad..

onsdag, februari 14

Skojig och lättsam

Läs rubriken. I programmet för föreläsningarna står det att jag är det.
Jobbar med mitt manus just nu. Går riktigt bra. Men än så länge tar det lite för kort tid. Men det ordnar sig om jag öppnar så här.

"Ja, det jag ska säga tar tjugo minuter,
men med era applåder räknar jag med femtio minuter
och det lämnar tio för frågor."

måndag, februari 12

Älskade småstad

Varje gång jag är på Apoteket slutar det med att någon jag känner står bakom i kön. Att vara privat i Falkenberg är en lyx man sällan får uppleva.

Det går fort nu

Jobb: Bara några veckor kvar på jobbet i den här omgången. Har massa intervjuer kvar att göra och artiklar att skriva på de här veckorna. Skynda, skynda.

Fritid: Träning fem till sex dagar i veckan tar tid. Dessutom revy med jobbgäng och fotbollsfest.

Familjeliv: Guddotter och syster på besök. Upptill har H och jag tagit oss an garagerummet nu.


DESSUTOM ska jag föreläsa en timme på torsdag. Inför folk. Många.Och alla är inte släkt. Måste förbereda mig mer än jag hittills har gjort.
Fick massa pepp idag när jag seglade förbi en kompis mamma. Hon sa att hon velat komma men är på tjänsteresa (tre kollegor till henne skulle dock gå) och påminde mig om att hon alltid trott att jag kommer att sluta som stand-up komiker...



Summa sumarium: Lite tid för blogg.