fredag, november 17

Friday I am in love

Helgen är här. Nästan samma känsla som när man är kär. Minns min tid på Åland. En av de yngre killarna som bodde på internatet sjöng alltid "Friday I´m in love" för mig. Han var sjutton, jag 21. Han var så vacker och samtidigt söt som en liten hundvalp. Hans blickar och ord var smickrande. Jag lyssnade på honom och på Alanis Morisette "Under rug swept". Men jag lät aldrig något hända. En kyss bara. Något för oss båda att ha med i livet. Nu är han 21. Om jag inte hade Henrik hade jag kunnat ta båten tillbaka till ön. Bäst ibland när minnena får vara ifred. Hur som helst har jag H och är lika lycklig som Ferdinand.

I don't care if Monday's blue

Tuesday's grey and Wednesday too

Thursday I don't care about you

It's Friday i'm in love



Monday you can fall apart

Tuesday Wednesday break my heart

thursday doesn't even start

It's Friday I'm in love



Saturday wait

And Sunday always comes too late

But Friday never hesitate...


The Cure

onsdag, november 15

Varde ljus

I dag hittade vi vacker ljuskrona i svart till matplatsen. Skönt med ännu en grej att kunna pricka av. För exakt ett år sedan rev ut hela huset innandömme. Ner till bottenplattan kom vi. Sen har vi sakta jobbat oss tillbaka. Nu är vi så gott som klara. Vi har ett hem. Vi har det riktigt bra.

tisdag, november 14

Varberg på kartan

Idag kunde hela världen talat om Varberg. Skönt ibland att sova ovetandes.
Minns när jag spelade i Varbergs Gif. En tjej i laget städade på Ringhals och ordnade träningstid i deras hall. En tisdagskväll klockan fjorton minuter över åtta går larmet. Så jäkla rädd har jag inte blivit många gånger. Men det fanns ett slags lugn i rädslan, jag hann tänka att det lär ju gå fort när man är inne på området och allt. Då var det falskt larm. Denna gången inte, men lyckligtvis gick det bra.

Konstiga val

Fotbollsgalan igår var väl typiskt som denna gala brukar vara. Minst en programledare som visar hud bara för sakens skull och glömmer att klänningen kan vara fin också. Riktig flopp blir det när hon blir så smickrad av ett gammalt avdankat pojkbands smicker att hon helt kommer av sig.

Årets nykomling/genombrott var två goda val; Stina Segerström och Ola Toivonen. Stina har jag inte sett live men hennes insatser i blågult har varit pigga och hon lovar gott inför framtiden. Jag skulle bara vilja att hon la på sig lite muskler.
Toivonen har jag sett flera gånger och han imponerar även om han stundtals i matcherna kan falla igenom. Ruskigt skott extra plus.

Är glad att Linderoth blev årets mittfältare. Grovjobbarna måste också belönas. Seger också välförtjänt, kan nu bara någon ge henne en kurs i konsten att tala...

För övrigt, orkar inte gå igenom alla, så tycker jag att Lotta Schelin blev för prisad. Hon är ju absolut inte årets anfallare. Det var bara en enda spelare som kunde få det priset. Marta. Att hon inte ens var nominerad är ett skämt. När Schelin fick Diamantbollen och avslutade talet med att skrika "nu är det fest" så blundade jag. Pinsamt.

Jag tycker också att det är skandal med omröstningar av slag "tidernas mål" och "tidernas guldboll". Den unga fotbollspubliken fattar inte detta och röstar fram Henke i år igen. Skandal. Kurres mål borde ha vunnit. Eller Kenneths som innebar straffsparksläggning som gav VM-semifinal.

måndag, november 13

Galaklänning

En av mina finaste klänningar är på Fotbollsgalan just nu. Min syster Jennifer bär den och var så fin i den när hon provade häromdagen. Hoppas hon och klänningen har roligt. Henrik och jag ska äta bönsallad och kyckling framför sändningen av galan. Hoppas Linderoth får guldbollen.

Wake me up when november ends

Är trött. Så trött. Senaste dagarna har varit kaos. Umgåtts mycket med lilla Märta vilket var underbart. Roligt också att umgås med syster och svåger. Hade detta vackra par på middag i lördags. Invigde vår nya matsalsmöbel som vi hämtade i Helsingborg i torsdags. Blev jättefint. I fredags köpte vi ny bil. BMW kombi, underbart mörkblå. Får bjuda på bild på båda våra nyinköp så småningom. I feedags var vi ute med mina två bästa tjejkompisar Mia oxh Erika med respektive. Var på TP på Grand. Tävlingen var ganska dåligt skött men annars trevligt. Hade inte varit i nattklubben sedan de gjort om så det var kul att se. Då Frank, Erikas boyfriend, jobbar där så fick vi sitta i VIP-rummet. Kändes löjligt men champagnen var god. Igår firades Fars Dag på dubbla ställen. När vi var ute hos Henriks föräldrar på Åhs så fick vi en verklig upplevelse. Svärmor och jag gick ut med hunden och då kommer elva vildsvin springande rakt mot oss. De var alldeles svart och håriga så min första ologiska tanke när de kom över fälten var att det var bisonoxar, sen kom jag liksom på att det omöjligt kunde vara det och tänkte björnar. Sen kom jag på att det var nästan lika osannolikt och då slog det mig var det var. Svärmor hade också haft problem få ihop det. Är väldigt ovanligt att de rör sig i så stor flock. Vad som var häftigt var att de prang så fort. 35-40 km/h är deras speed när de förflyttar sig. De är snabbt. Hur som helst var det magnifikt att få se detta.