lördag, april 19

Snuvad på poäng av domaren

Seriepremiär. Norvalla borta. Blev 1-0 förlust.
Deras bästa spelare var domaren som dömde bort ett helt regelrätt mål som vi gjorde.
Efter att slagit en frispark i stolpen och en som målvakten precis lyckats rädda slog jag in en frispark i borta kryssett från 25- 30 meter. Hur fint som helst och vi tar ledningen i matchen. Tror vi och tror Norvalla. Men domaren dömer bort målet för hon vill ta ut avstånd. Saken är dock att det är något 999 av 1000 domare lämnar till spelaren att be om. Deras spelare stod en fem meter bort så det fanns ingen anledning utan jag sköt och satte den. Domarens misstag kostade oss minst en poäng. Är inte alls säkert att Norvalla hade gjort sitt mål om vi hade tagit ledningen. Pinsamt dålig känsla av domaren.

Blev en tung hemresa för oss. Lite gladare blev jag när det visade sig att Henrik gjort matchens enda mål i deras premiär mot Långås. Min duktiga kille!

torsdag, april 17

En stund i taget

Här på jorden går livet vidare, en stund i taget. Men det är jobbigt.
När man lever livet nära varandra blir tomrummet så mycket större när någon måste gå.

Jag är glad att Mommo har fått frid nu och är på ett bättre ställe, tillsammans med morfar och alla andra kära. Jag är tacksam för att vi fick ha henne så länge hos oss.

Men jag är också helt förtvivlad över alla de underbara saker som var Mommo, som var vi, och som aldrig blir mer.

onsdag, april 16

Jag fick Mommos sista leende

När jag kom upp till sjukhuset i måndags var min stackars Rosenmommo väldigt dålig och hade problem med andningen. Men när jag kom, tog hennes hand och hon såg mig så log hon. Mitt i det svåra och det jobbiga så log hon. Hon var glad att jag var där. Så här efteråt gör det mig glad, för jag tvekade att åka upp. Mamma sa att det var väldigt dåligt och jobbigt och att det var bättre att jag hade mitt fina minne av Mommo när jag några dagar innan varit där och kunnat prata ordentligt och fint med henne i flera timmar. Då Mommo tappert fortfarande skojade, pratade minnen och frågade om våra liv. Men jag tänkte att kanske Mommo ändå skulle märka om jag kom och att jag ville finnas dör för henne. Så blev det. Mamma som var hos henne när jag kom i måndags eftermiddag och som sen satt med hennes hand i sin tills hon tidigt i går morse somnade in säger att jag fick Mommos sista leende.

Det känns fint mitt i allt det svåra och tunga. Jag är så glad att Mamma fick vara där, att Mommo inte var ensam. Hon levde omgiven av sina älskade och somnade in med oss nära. Det är så det ska vara.

Varje djup sorg har en förlorad glädje till föremål.
Tappa inte bort denna riktning.
Låt inte sorgen glömma sitt ärende.
Sorgen är den djupaste ära som glädjen kan få.

Harry Martinsson

tisdag, april 15

Mommo min Mommo

Min Mommo bor i himlen nu och här på jorden är det tomt. Hon fattas oss.

måndag, april 14

Det svåra avskedet

Mommo är väldigt mycket sämre och ligger nu på sjukhuset i Varberg igen. Jag var uppe idag, ett besök som mycket väl kan ha varit vårt avsked. Mommo hade väldigt svårt att andas och låg mest och skipade efter luft. Ibland fick hon panik och försökte skrika efter hjälp, just för att luften inte räcker. Hon var dock så klart att hon kände igen oss i de korta stunder när hon orkade vara med.Precis efter att pappa och jag åkt hem fick hon mer morfin och har sovit sedan dess. Mamma är hos henne. Det gör så ont i mig och det är så mycket känslor. Men efter idag då hon hade så ont och svårt att andas så önskar jag att det får gå fort nu. Så hon slipper lida och vara rädd.Så osjälvisk måste jag vara.

Åh, min älskade lilla Rosenmommo. Hur jag önskar jag kunde hjälpa dig. Du är hos mig nu och jag är hos dig nu och vi kommer alltid att vara hos varandra.Riktig kärlek dör aldrig och känner inga gränser.

Lunchkonsert

Idah var jag på en mycket bra lunchkonsert med Kulturskolans lärare. En timmes skön musik av alla de slag.

Någon har varit på Café Opera

Min kändissyster har varit ute och rört på sig.

söndag, april 13

Trådlöst igen

Efter byta av bredbandsleverantör och en felleverans av modem och router, så är vi i alla fall nu efter tre veckor äntligen med trådlöst igen.

Har haft en bra dag, dopet var fint och det var väldigt trevligt på dopkaffet. Bjuder på bilder så fort som jag kommit hem från föräldrarna, där nybakta chokladkakor ska avhämtas.

Kyrkan väntar efter Satc

Trots ganska sen hemkomst igår så är jag pigg idag. Varit uppe sen åtta, eller ja, legat framför Sex and the city, sen dess. Har kommit in i ett riktigt beroende och ser avsnitt så fort jag hinner.

Har dock varit produktiv också, har slagit in paketen till dopet. Snart ska jag väcka H så att vi hinner äta frukost och göra oss fina innan klockan slår elva och det är dasgs för högmässa i Skrea Kyrka, vilken denna gång inkluderar döpandet av söte lille Alex.

Ser fram emot en fin och speciell dag med våra kära vänner. Solen ser ut att komma att skina över oss också.