fredag, februari 29

En extra dags jobb

TV4 Nyheterna påminde just om att Skottdagen innebär en dags gratis arbete. Företagen i Sverige har tjänat 5 miljarder idag. Hmmm... jag hade aldrig tänkt på detta, men hade jag det hade jag stannat hemma idag i protest.

Och nej, Skottdag går inte att jämföra med jul och så, att vi blir lediga då extra vissa år. Det är alltid arbetaren som ska gå plus!

torsdag, februari 28

Skolplanscher- en skatt från det förflutna

I dagarna har jag förärats två skolplanscher. Är mycket glad över dessa skatter som berättar om en tid när till och med skolböcker var sällsynta. Känns skönt i dessa dagar av Internet.

Den ena planschen var ganska så trasig men jag tog den ändå eftersom den visar potatisplantan. Så den tog jag till min potatisbonde. Han kan ha den på landet om inte annat. Den andra är lite helare och motivet är när ängeln uppenbarar sig för herdarna. Den är alldeles underbar och vi ska ha den ovanför sängen.

Naken utan min ring

Idag är första gången jag glömt att ta på mig min förlovningsring sen vi fick dem i november. Jag känner mig helt naken. Andra ringar kan jag vara utan men mitt ringfinger värker utan min fina löftesring. Lustigt att jag glömde den just idag när jag hade gott om tid i morse. Annars brukar jag jäkta kring men alltid i sista stund om inte förr komma ihåg min älskade ring.


Så nu blir det till att böta tjugo kronor när jag kommer hem.

Trött på vår Marimekko säck

Vi har en stor Marimekko Fat Boy som jag köpte till oss när vi höll på i huset för två år sedan, men inte hade några möbler där. Då till och med sov vi i den någon gång. Den är jättesnygg och jätteskön. Dock är den väldigt stor. Så nu när vi har soffa och så kommer den sällan till användning men tar stor plats. Dock tänker jag behålla den och ha den i biblioteket när det blir klart. Nu används den när lilla Märta är på besök. Hon jillar att busa i den och den är perfekt för henne att sova i.

Men så här i efterhand var köpet lite förhastat. Den är fin och den är cool, men den kostade och även klassiskt Marimekkomönster kan det bli för mycket av. Hade nog köpt en vit Fat Boy idag, eller till och med en klassisk saccosäck, som är lite smidigare.

Rätt sorts trötthet

Igår var det fotbollsträning igen. Var lite trött i kroppen men mer rätt sorts trött. Det har jag känt på kvällarna också när vi lägger oss. Jag är trött för att jag jobbat, pysslat hemma och tränat på det. Vore väldigt skönt om detta höll i sig för då är jag snart i full form igen.



Rätt sorts trötthet

Igår var det fotbollsträning igen. Var lite trött i kroppen men mer rätt sorts trött. Det har jag känt på kvällarna också när vi lägger oss. Jag är trött för att jag jobbat, pysslat hemma och tränat på det. Vore väldigt skönt om detta höll i sig för då är jag snart i full form igen.

onsdag, februari 27

Dåligt med sömn

Sov oroligt i natt. Drömde mardröm; var tillsammans med Zlatan och vi var jagade av fotografer. Jag försökte vara snäll mot mina kollegor men Zlatan ville skjuta dem.

Är väl det mormor som spökade i mig. Hon är på sjukhuset här i Varberg nu och det är stabilt men hon är väldigt förvirrad och de ska idag undersöka om hon fått en stroke. På måndag fyller hon 95 år, så det är klart att åldern tar ut sin rätt. Men det är ändå jobbigt när någon i familjen är dålig.

tisdag, februari 26

Tankar kring kärlek

Min mormor är sjuk och jag försöker sända henne goda tankar.

Kvällen har gått åt till renoveringen hos föräldrarna och sen lite småplock här hemma.

Skickat in ett kåseri till HN nu.

Kaos på kontoret

Här uppe på Kultur och Fritid har det varit kaos hela förmiddagen. Dels är det nya möbler till tre olika kontor och ett sammanträdesrum som har kommit. Upptill det tömmer vi ett kontor på konst, då den ska ner till Konsthallen. Så det har varit tavlor, hyllor och kartonger om vartannat hela dagen och än är det inte slut.

It´s pooring

Det regnar. Det är booring.

måndag, februari 25

Skrattar åt "Jubelidioterna"

Trött efter att ha kämpat på bra på träningen sitter jag nu i soffan och skrattar framför Sportnytt. Ser målet alla pratar om just nu. Det var igår i La Liga som Real Madrid firade ett mål som dock var bortdömt som Getafe passade på att kontra in ett segermål. Riktigt roligt när sådant händer i toppfotbollen och inte minst när ett lag som Real Madrid får stå med byxorna nere.


Bild: TV4

Aftonbladet hade rubriken Jubelidioterna och det kan man inte annat än hålla med om.



Nu läsa lite, sätta igång en tvätt och hänga en annan. Sen sängen.

Tack svärmor

När jag just anlände hem efter en blåsig cykeltur från stationen låg ett fint kort från svärmor i posten. Några uppiggande ord som betydde mycket.

Tack Gunilla.

Jag strök ett möte ur kalendern ikväll så att jag hinner träna fotboll. Jag hade velat gå på mötet som är viktigt men jag ringde och pratade med en i styrgruppen och gick igenom lite saker vilket gör att det känns okej att skippa det. Kändes helt ärligt som att jag inte hade något val. Träningen måste få högsta prioritet nu.
Har helt gått ner mig i sjukdomsträsket och det märks på kroppen och i huvudet.

...

Det är inte i det man äger utan i det man är som personligheten yttrar sig.

Oscar Wilde

Sorg över Sacco

I Varberg och i Falkenberg har det funnits en väskaffär som hette Sacco. Tyvärr gick det inte runt för dem. Folk köper hellre massproducerat H&M. Hur som så var jag i affären häri Varberg och fyndade två små väskor till 70 procents rea. Men glädjen över dessa fynd är liten jämfört med sorgen över att min hovleverantör av snygga väskor nu försvunnit. Jag har fyra väskor därifrån som samtliga fått hur mycket beröm som helst och folk har tagit dem för riktigt dyra. I fotbollen kallar några mig för "Fröken Prada" eftersom de trott att väskorna varit the real thing...

Så snyft.

Presenter ska öppnas med glädje


Lilltösen 2 år i fredags.
"Senter" är väldigt spännande och roligt!

Ny vecka, ny bok, nya tag

Börjat läsa Anna Gavaldas Tillsammans är man mindre ensam, verkar bra tre kapitel in. Gavalda har ett väldigt fint språk. Har tidigare läst hennes Jag skulle önska att någon väntade på mig någonstans och det var en härlig novellsamling. Blir inte så mycket mer läsning dessa dagar än den som tågresorna bjuder på. Tyvärr. Men efter all renovering så...

Ikväll hoppas jag kunna träna. I alla fall åka dit och vara med ett tag. Nu måste jag dra mig ur det som spökat i min kropp hela året.

På jobbet är allt bra. Har en rolig grej att skriva. Nu ska jag gå och fika med mina fina kollegor.

söndag, februari 24

50-års kalas i vilda västern


Ingrid 50 år! Vi var många som kommit för att fira vår härliga och godhjärtade vän.


Kent talade fint till sin Ingrid och han fick alla att känna sig så välkomna.


Mamma var stilig cowboy-ladie. Extra plus för festens coolaste handväska.


Min bordsherre till höger, Stellan, och min indiankompis Cissi.


Tvärsöver satt Katja och Bengt.


Jag körde indianstuket och med långa flätor blev jag allas Pocahontas.

Stilig far i samtal med födelsedagsbarnets brorsdotters pojkvän.

Trött Pocahontas

Idag har jag varit trött, mycket trött. 2 glas bubbel, ett glas vitt, tre glas röda och ett glas portvin tog ut sin rätt idag. För även om det var en lång sittning på en alldeles förtjusande rolig fest, så är det mer än jag kan dricka.

Så Henrik och föräldrarna har gjort det stora lasset med golvläggning idag. Jag satt mest brevid och kved med mitt dåliga samvete. Rummet blev hur fint som helst.

Nu får jag kompensera mina kära i veckan. När bakiströttheten nu försvunnit känner jag mig ganska bra i kroppen. Kanske behövdes lite bubbel för att bli av med bacillerna...