lördag, november 24

Saknar Zlatan

Hade jobbat på för att hinna klart vissa delar innan den italienska kvällsmatchen. Men Inter- Atalanta tappar glansen när Zlatan sitter på bänken. H såg gråtfärdig ut när beskedet kom. Två tidiga mål från blåsvart sänkte dessutom chanserna för ett inhopp, en reducering gav dock lite hopp.

Imorgon ska jag lyssna på radion för då kommer lång intervju med Ibra. Det jag hört hittills av den, som de använder för att locka en gör just det. Zlatan verkar ha hittat tillbaka till den han kan vara i sina mest glimrande stunder utanför fotbollsplanen.

Zlatan berättar om sin son och att när han leker med bollar är det bara ett problem- den lille vägrar släppa bollen ifrån sig. Sen säger Zlatan att man förstår varifrån han har fått det...

Ett klart, tre kvar

Har nu precis denna minut monterat klart vitrinskåpet. Dår är det bara tre garderober kvar.

Men först matpaus framför andra halvlek Newcastle- Liverpol

Ett klart, tre kvar

Har nu precis denna minut monterat klart vitrinskåpet. Då är det bara tre garderober kvar.

Men först matpaus framför andra halvlek Newcastle- Liverpo. Köttbullar och couscoussallad.

Skåpet blev jättefint och när jag får "pimpat" det så kommer bild på underverket.

Dag för montering

Igår kväll stängde vi Ikea, idag blir det montering för hela slanten.

Följande fyndade vi:

3 st garderober Pax Birkeland till tvättstuga, 1 st vitrinskåp till halllen för mina skor och handväskor, 2 st Billy Bokhyllor till biblioteket, 1 st luddig matta till tv-rummet, 1 set med förvaringsburkar, 2 st blockljus, 8-pack med galgar och 1 st lång lackhylla till tvättstugan.

PS: Henrik hälsar till folk som kommenterat att "det är inte kanon med Ikea".

fredag, november 23

Henriks prioriteringar

Jag tackar för glada tillrop om tårtan och är glad att den smakade.

Henriks kollegor påpekar dock något kring hans prioriteringar. Idag åkte han till jobbet utan förlovningsringen som han glömt. Stegräknaren däremot har han tydligen kommit ihåg. Jag håller med er kära Henriks kollegor om att dettainte alls är bra och något jag måste ta upp med honom.

Men det blir inte idag för som ni säkert vet har jag lyckats övertyga honom om det förträffliga med ett besök på Ikea. Med andra ord så gäller det snarare att smöra de närmaste timmarna.

Ett nytt jag

Sjävklart går det inte för sig med en spavistelse utan att man berättar för alla andra om hur skönt det var. För det var det.



Mina favoriter var vitalitypoolen och varma källan. Det bästa i poolen var när man stod på ett ställe och en krftig jetstråle sprutades över axlarna och ryggen. Det var som den bästa av massager. Och även om den varma källan var konstgjord och inte går upp mot the real deal som jag fick uppleva på Island så var det väldigt skönt.

Middagen efteråt var god och sällskapet av bästa sort.

Söta kollegor.

Min chef och jag.

Avmagnetiserad

Den senaste tiden har jag haft bekymmer när jag handlat och shoppat. Det hela började med att mitt VISA-kort inte fungerade.

Henrik: Det är överansträngt såklart.

Jag: Blää... (det enda att svara när någon påpekar något sant som man inte riktigt jillar)

Några dagar senare upptäcker jag att det bankkort jag har till vårt gemensamma konto inte fungerar.

Henrik: Jag har rätt i att det är du bestämmer och köper allt...

Jag: Blää...

Har nu också upptäckt att inga av mina bonuskort på olika affärer och kedjor inte fungerar heller. Med andra ord har jag på något sätt blivit avmagnetiserad.
Suck vad jobbigt.

Igår hade dock mina två nya bankkort anlänt så det finns hopp om livet. Måste dock finna ut vilket av de identiska korten som går till privata kontot respektive gemensamma kontot. Min bonde brukar inte tycka om när livsnödvändigheter som ett femtiosjunde par skor och en sextonde handväska inhandlas på gemensamma...

Grubblerier inför helgen

Lite trött idag efter ganska så sen hemkomst igår och så tårtbak på det. Henrik var dock en ängel som hämtade mig i Varberg vilket tog mig hem fortare. Dessutom fick vi sitta och prata.

Två frågor uppstod under vår resa:
Ska jag åka ner till Halmstad idag för gemensam soff-, bord och skospaning efter H slutat jobb?
Ska vi åka till Ikea i helgen?

Om kakan: Jag hoppas den blev god och det tror jag. Sen fick jag inte riktigt den estetiska finnes på den som jag först tänkt. Men vi tror allt uppvägs när den når gommen.

onsdag, november 21

Rule Britania

No more.

Efter dubbel nervpers varav den sista inte nådig så kommer jag slockna gott om exakt tre minuter då jag lägger huvudet på kudden.

Sweet European dreams to you all.

Hoppas på dubbel glädje

Vi är i EM, vi är i EM...

Underbart. Skönt. Spännande. Roligt.

Och Ryssland har ganska goda chanser. Eller ja, framför allt så kan vi få glädjas över att England missar EM. Det vore ljuvligt. Oddsen för detta minskade dock drastiskt nyss.Ryssland leder borta Andorra och det är gott. Gott är också att Kroatien leder med 2-1 på Wembley. Det borde stå 2-0 men England fick en straff nyss.

Defoe föll och domaren föll för det. Visst, det var en tröjdragning men om varje sådan vore straff så skulle vi få se femtiotalet straffar per match.

Nåväl, håller detta sig så är glädjen dubbel ikväll.

Hyperventilation nära

Kommentatorerna blajar som vanligt och tjatar om att Majstorovic har så bra fötter. Hoppas de är nöjda nu. Gör vi inte mål tidigt i andra eller rapporter från Las Palmas talar om spansk ledning så kommer det att bli svårt att andas.

Zlatan som ser sig själv som Gud får gärna frälsa oss nu. Upp till bevis.

Om en halvtimme och 90 minuter

Då vet vi. Då är det glädje. Eller sorg.
Gud vare med oss nu.

Lagerbäck -lämna oss inte på bänken

Mindre än fyra timmar till matchstart.

Öppet brev till Lasse.

Snälla Lasse,

ikväll måste vi vara offensiva. Anfall är bästa försvar.
Vi får inte missa EM nu, vi är så nära. Missar vi det är det som att sitta på bänken hela mästerskapet. Man får se men är inte med.

Lasse, jag har aldrig någonsin varit nöjd med att sitta på bänken.

mvh Lilla Wegerup

Håller redan tummarna

Källström får chansen från start läser jag i Sportbladet och det glädjer mig. Ikväll gäller det verkligen. Jag önskar den dåliga känslan i magen ville försvinna.

Senast det var landskamp åt jag italiensk buffé och då fick vi stryk av Spanien och gången innan det var det thai och vi kryssade bara mot Nordirland. Så nu blir det svenskt på menyn.

Köttbullar, egenodlad potatis och grönsallad (jag kanske till och med lägger i ett par hemska tomatklyftor för att göra den riktigt svensk).

Mobiltips sökes

Både H och jag funderar på ny mobil. Några tips på bra modeller och märken? Jag är väldigt Ericssonvänlig, svensk som jag är. Sen ska det vara vikbara och tunna.

tisdag, november 20

Därför käre svåger

Här sitter H och jag. Klarvakna efter att ha ätit vid tjugo i elva. Därför käre svåger är det som jag inte diggar er sena träning, halv nio till tio. H som tränat brukar annars vara utslagen så här dags eftersom han går upp sex sitter här och sappar vilt efter något sövande på tv:n. Imorgon kommer det vara dubbelt så trött.

Därför käre svåger.

Roomservice of our own

Då Roomservicegänget bara hälsar på kändisar alternativt människor med ställen som är så speciella att det uppenbarligen finns en massa pengar bakom och de egentligen borde få klara sig själva, så planerar Henrik och jag

Steglöst men med brasa

Kampen om steg pågår alltjämt på Hansson & Möhring. Henrik ligger nog inte så värst bra till. Men så har han förutom en sen start fått börja om två gånger på grund av tappad räknare.

Senaste informationen om ekonomichefen är 90 000 steg på en helg. Det är helt galet mycket.

Jag har fått en räknare av mamma och planen är att gå minst 10 000 steg om dagen plus ordinarie träning. Igår gjorde Henrik iordning räknaren åt mig för start idag. Men frågan är om det blir så. Förkylningen är inte bra och jag snurvlar vilt här hemma. Dessutom 38,3 i feber.

Har tänt en brasa och försöker bli riktigt varm. Te med honung upptill.

Ljusterapi

Novembermörkret är verkligen hemskt. Några få timmars ljus är allt vi får och då sitter de flesta av oss på jobbet. När december kommer me adventsljus blir det åtminstone lite lättare.

Häromdagen läste jag om någon slags maskin man kan ha i sovrummet som sätter igång tjugo minuter innan man ska gå upp och som sakta lyser mer och mer. På så sätt väcks man som på sommarhalvåret mjukare av att kroppen känner av ljuset. Jag funderar starkt på att önska mig en sådan. Fast den var ganska dyr och frågan är om den räcker...

I så fall kunde jag ha den mitt på mörka kvällen också. Som ljusterapi.
Men vad tror vi om den?

måndag, november 19

Vad jag inte fick med mig hem

Jag: Hela Sex and the City fanns för 690 kronor men jag lät bli.

Henrik: Bra för det spelar ingen roll om den kostar sju eller sjutusen, du hinner inte äga den.


Det var så jag tänkte också. När den stod där, the shoebox, rosasvart och oemotståndlig på hyllan, och jag kunde riktigt höra Carrie ropa mitt namn.
Inte tid.

Grattis mina Elisabethor


Älskar er.Idag. Alla dagar.

Vad jag fick med mig hem

3 st Ariel Color, 2 st Ariel White, 1 st plastpåsar 3 liter, 1 st plastpåsar 5 liter, 1 st gummihandskar (rosa!), 2 st arbetshandskar, 1 st hemlig julklapp åt ung bekantskap, 1 st Tacosås strong, 1 st Klorin, 2 st citronfromage, 1 st 6-pack Lambi toarullar med julmotiv, 30-pack med stearinljus, 100-pack med värmeljus, 2 st Collgate tandkräm "Sensation White", 6-pack svart damstrumpor, OB, 2 st sköljmedel, 1 st mandelskorpor i burk och 1 st svartvinbär gelé.

Inga större kroppskador efter vagnar in i mig och inget större psykbryt på grund av medshoppare som tappat folkvettet vid portarna till Sveriges shoppingmecka.

söndag, november 18

Prayer for tomorrow

Morondagens mission: Gekås

Avfärd: 7.15

Deltagare: Mamma, Moster och jag.

Mål: Tvättmedel, sköljmedel, plastpåsar, citronextrakt, duschtvål, stearinljus, arbetshandskar och eventuellt lite julgodis.

Svårigheter: Förra veckan satte Gekås nytt rekord med en försäljning på 400 miljoner och nu är vi en vecka närmre jul vilket enligt statistik tyder på mer människor i antågande.

Så be för oss...

Johan ett kvarts

I dag är det dagen efter Johans 25 års kalas och självklart är vi slöa här hemma. Henrik anslöt till festen då Vessigebros årsfest slutat tidigt. Var hemma vid halv fyra.

Johan fick fina passande koppar av oss.

Kalaset var jättetrevligt med härliga människor, riktigt god mat och god dryck. Självklart såg vi matchen men den förstörde stämningen tillfälligtvis. NU kan det bli tufft. Lite otur och vi missar det.

Födelsedagspojken och jag.


Hassellöv vill inte se eländet (matchen).


Söta Sara hade kommit hem från Jönköping och försökte trots förlusten att vara positiv.


Kaj och Johan ivriga vid presentöppningen.








Nu väntar staketbyggande hos föräldrarna.