lördag, december 22

Bara mys kvar

Efter att ha klarat av de små sista måstena idag så är det nu bara mys kvar inför julen. Känns om det redan är jul här.

Blev en sen löprunda idag och på det en middagsbjudning hos föräldrarna mina. Imorgon blir det granhuggning med Jennifers och hennes familj som ska ha hunnit ned. Med andra ord så ska lilla Märta med sin gudmor ut i skogen. Vi ska ha så skoj. Det är fjärde året nu jag är med och hugger egen gran, vilket är en bra mycket häftigare känsla än man kan tro. Det känns rätt liksom.

Möjligtvis var det lite jobbigt ifjol då det bestämde sig för att börja hällregna när H och jag var som längst hemifrån gården. Men två fina granar fick vi med då och det räknar vi med imorgon också.

fredag, december 21

Öppna gränser och inslagna paket

Nyheterna berättar om hur gränsövergångar öppnats runt om i Europa i natt. Vilket firats. Nu kan 400 miljoner människor röra sig fritt i Europa. I inslaget kommer till slut ett passus om att det kanske inte bara är helt positivt med alla dessa människor och annat som kan röra sig fritt.

Igår slutförde H och jag julstädningen, fyllde på hos fåglarna och satte upp vår nya fina postlåda. Så nu är vi redo för jul för idag för jag så hem maten.

Fast det är så skönt att det är tre dagar kvar för många paket är kvar att slå in.

torsdag, december 20

Stilpoliser

Tar min förmiddag framför tv:n och upptäcker ett program på 5:an som heter Stilpoliserna. Oj, vad roligt det är. De två kvinnorna som har det ser ut att behöva hjälp och sedan är det en tävling mellan "mothers of the bride" om vem som ska bli omgjord. Den ena ser värre ut än de andra. England är ett härligt land.

onsdag, december 19

Assistent kan vara ett annat ord för den som gör jobbet

Det har påpekats för mig att jag häromdagen skrev att jag lagt golv i föräldrarnas ena gästrum med viss assistans av Henrik.

Hmm, rätt får väl ´vara rätt och då är det bara för mig att erkänna att det snarare var jag som stod för assistansen och H får huvudarbetet. Det började bra med att jag gjorde förarbete och la ut två element, sen behövdes det sågas med den stora sågen och det vågar inte jag. Så vi insåg snabbt att till var tredje bräda behövdes H. Dessutom fick man ta i ganska mycket när man kopplade samman de olika elementen och det var H också bättre på.

Sen var det där med lister. Jag klarade att köpa in dem. H gjorde allt med sågning och fastspikande. Så ja, det blev väl så att det var H som gjorde det mesta.

Men det var min idé i alla fall...

Är de snygga handväskorna värda det?

Frågan ovan ställer jag tilla fotbollsfruar som låter sig köpas.

Manchester Uniteds julfest har fått ett efterspel som stavas våldtäkt. Vi lär få höra mer om detta. Här går att läsa det som hittills är känt.

Vad som än har hänt kan vi läsa följande om klubbens upplägg för spelarnas julfest.

Hotellet Great John Street var hyrt för spelarnas fest. Ett hundratal unga kvinnor hade bjudits in till festen. Spelarnas fruar och flickvänner var inte välkomna.

Det är så det är i den där världen- många av spelarna knullar runt hej vilt och utnyttjar sin status som fotbollsstjärna till att göra precis vad som helst. Och med stort vemod konstaterar jag att tjejerna står på rad för att få ställa upp.

Fruar och flickvänner till stjärnorna vet såklart det här. Men uppenbarligen tycker de att designerväskor och lyxkläder väger upp att behandlas respekt- och kärlekslöst.

Jag har sett detta på riktigt nära håll med två italienska lag. Också kunnat konstatera att spelarna oftast väljer de tjejer man själv tycker ser allra billigast ut. Förmodligen är det för att de vet att de här tjejerna inte förväntar sig något. Eller jag vet inte, min hjärna kan inte sätta sig in ett tänkande som måste ske med så få hjärnceller.

Såklart gör inte alla spelare såhär.

Min image som husfru

Mamma har varit gudasnäll och varit här i förmiddags och putsat fönster. Bra för utsikten men dåligt för min husfru image då flera av grannarna lyckas hålla sig ute samtidigt och se mamma i fejartagen.

Ett steg närmare tupptid

Lyckades somna "redan" vid tio i ett igår.

Uppe nu.

Snart kanske vi går på samma mat- och sovklocka här hemma.

tisdag, december 18

Klappat och klart

Mycket givande shoppingbesök i Halmstad. Nu är det klart det hela. Möjligtvis något kompletterande men det är bara detaljer, det stora är i hamn.

Svåger Niklas undrar vad vi önskar oss då vi väl redan har allt. (Han uttrycker det så.) Så av honom önskar vi oss arbetstimmar här med renovering av gamlagaragerummet och bygge av carport. Och allt mindre än ett tresiffrigt antal är bara en droppe i oceanen här hos oss... ;)

Vill men kan inte vakna

Varit uppe sen åtta men vaknar liksom inte. Somnade någon gång efter tre igår. Funkar inte såhär. Ska testa att läsa ännu mer vid sänggående. Någon föreslog varm mjölk så det ska jag testa.

Idag blir det en sväng till Halmstad. Och ikväll ska jag hjälpa mamma och pappa att möblera lilla gästrummet som jag ju, med viss assistans av H, har tapetserat och målat.

måndag, december 17

Mörker

Var ute själv och sprang i kväll. Brukar inte bli så eftersom större delen av rundan går där det är mörkt och inga hus i närheten. Så H brukar alltid springa med om det är mörkt. Det är inte mörkret jag är rädd för utan de människor som kan utnyttja mörkret. Och det är helt fel och sjukt att jag ska behöva tänka så.

Ikväll när jag sprang så njöt jag av mörkret. På håll såg jag ljus från motorvägen. Jag njöt av den frid som finns en mörk vinterkväll ute på landsbygden. Av hur fint vårt land är. Jag tänkte på julen som stundar och alla härliga stunder med familj och vänner som väntar. Stunder av ljus. Och när jag tänker på det i mörkret känns allt så bra. Erik Blomberg beskrev det bra redan 1905;

Var inte rädd för mörkret
ty ljuset vilar där.
Vi ser ju inga stjärnor
där intet mörker är.

Var inte rädd för mörkret,
ty ljuset vilar där,
var inte rädd för mörkret,
som ljusets hjärta bär.

söndag, december 16

Tredje advent

Dagen har gått åt till nyttogrejer. Lagt golv i mina föräldrars lilla gästrum, på det ordnat med golvlister. Så nu är vi i stort sett klara med rummet.

Hämtat granris och utegran på landet också.

Nu har vi precis njutit av Liverpool- Man U och pustar ut lite inför Arsenal-Chelsea.
Det finns ju egentligen absolut inte tid för två fotbollsmatcher- men vad ska man göra?