fredag, oktober 27

Officiellt grå

Detta tillkännagivande kommer att göra mina båda systrar väldigt glada.


JAG ÄR GRÅHÅRIG.

Går inte längre att plocka enskilda hårstrån med pincett. Insåg detta i förmiddags framför obarmhärtigt ljus i badrummet. Sprang iväg precis innan butikerna stängde och köpte hårfärg. Bekämpa ondskan liksom. Expediteten var äldre men blond och behöver därför inte oroa sig. De vitagrå gömmer sig längre i ljust hår. Livet är bra orättvist. Längtar tillbaka till barndommen när jag var blond.

Officiellt grå

Detta tillkännagivande kommer att göra mina båda systrar väldigt glada.


JAG ÄR GRÅHÅRIG.

Går inte längre att plocka enskilda hårstrån med pincett. Insåg detta i förmiddags framför obarmhärtigt ljus i badrummet. Sprang nu inna butikerna stängde och köpte hårfärg. Bekämpa ondskan liksom. Expediteten var äldre men blond och behöver därför inte oroa sig. De vitagrå gömmer sig bra länge i ljust hår. Livet är bra orättvist. Längtar tillbaka till barndommen när jag var blond.

Enkel lösning på otrohet

Nu pratar Malou med legitimerad psykologgäst om otrohet. Olika sorters otrohet ska bemötas på olika sätt. Och det finns olika lösningar till att få samlivet att fungera igen.

Hemma hos oss står en pastamaskin. Om Henrik gör något fult kör jag hans snopp genom den. Med tagliatelemönstret. Han lovar å sin sida att köra min doodisar i den samma om det är jag som är ful. Enkel och avskräckande lösning.

Nyhetsmorgon och fullmäktige

Ser på extra Nyhetsmorgon eller vad det heter på fyran. Just nu handlar det om superutbildad invandrare som kör taxi för han får aldrig komma på intervju till jobb inom det han är utbildad till och jobbade många år med i hemlandet.
Snart ska det handla om Bonde söker fru. Ska lyssna varsamt då. Har lite egna planer på jobb i detta tema. Är man månskensbondfru så är man.

Igår var det sista kvällen med gänget för gamla fullmäktige. Så efter mötet åkte alla ledamöter och en och annan tjänsteman till Strandbaden för champagne. Lars-Eric och jag förevigade detta.

torsdag, oktober 26

Please be nice Sally

Börjar tre idag. Men ingen ro här. Sally väntas. Rapoorterna varierar men det talas om värre än Gudrun. Vi chansar inte utan allt löst plockas in. Vi har fortfarande lite färg, arbetsbock, cyklar och blommor i krukor ute. Klump i magen. Gudrun skövlade svärfars skog, fast han har gjort rätt och inte bara har granskog utan planterat in lövträd för stabiliare rotsystem. Dessutom gav totalförsäkringarna som han betalt massa för inte alls en bråkdel. Snälla Sally, brusa inte upp här i väst.

onsdag, oktober 25

Som en stenhård banan

Häromveckan var det en på tidningen som gifte sig. (Grattis Lena). Hon fyllde halvt sekel i samma vända. Någon frågade hur gammal hennes egentliga ålder är. Det vill säga hur gammal hon kände sig. Utifrån det kom roliga Katarina Schough och jag att prata om mognad. Eller snarare omognad. Hon känner sig omogen när hennes tioåriga dotter efter att dem städat hemma säger "mamma, nu kan vi väl hålla det såhär ett tag". Klockren.
Jag känner mig jäkligt omogen när påminnelsen kommer. Slösar massa pengar årligen på att jag om jag inte betalar direkt blir av med ( läs: begraver i någon väska och hittar halvår senare)räkningen. Har absolut ingen anmärkning, men kunde köpt många fina skor eller något för dessa pengar som går till påminnelseavgifter. Eller skänkt dem till något gott ändåmål. Det hade varit vuxet och fint. Jag måste jobba på att bli gulare. Är grön och hård just nu.

En kopp till

I dag gick jag upp tillsammans med H. Det är mitt mål varje dag. Innebär en morgon i lugn och ro. Flera koppar kaffe och morgon-tv. Lite plock i hemmet. Nästan varje morgon ligger jag istället kvar för en halvtimme till. Men när klockan ringer kvart i sju, snoozar jag. Plötsligt är klockan kvart i åtta och jag har vansinnigt bråttom. Så jag är väldigt nöjd med att jag kom upp idag. Till och med hunnit med att hänga en tvätt. Nu skulle jag börjat en frisk morgonpromenad till jobbet, men det regnar ute och är mörkt och ser kallt ut. Tar en kopp kaffe till och inväntar åttabussen.

tisdag, oktober 24

Mina kläder skrynklar sig

I går intervjuade jag en tjej som är en av dem där tjejerna vars kläder aldrig skrynklar sig och vars hår alltid ligger perfekt och sminket sitter kvar hela dagen. Det är en jättehärlig tjej, missförstå inte, men jag fattar inte hur hon gör. Hon ser alltid ut som hon stigit direkt ut ur en modetidningssida. Klassiskt citat kommer efter att jag frågat om hur hon går klädd hemma, när ingen se.
-Är du lika piffig då?
- Absolut, jag förstår inte tjejer som förfaller när de bor ihop med någon, jag skulle aldrig svika min sambo genom att ta på mig ett par adidasbyxor.


Hemma slåss vi om mysbyxorna. Mitt hår bestämmer själv hur de vill ligga hur mycket jag än försöker att bestämma. Mina kläder skrynklar sig och helt magiskt om jag så håller händerna uppe i luften så får jag smuts under naglarna.

måndag, oktober 23

För mycket


Idag är ingen bloggdag. Bjuder på Märta- på dagen åtta månader och en dag. Återkommer imorgon.

söndag, oktober 22

Också jag...

Sabina gav mig kvällsjobb.. =)

A is for age: 27 år, en och en halv månad
B is for booze of choice: Vodka Flyer, rött vin
C is for career: Journalist, just nu på Hallands Nyheter
D is for your dad's name: Tom Yngve Arne
E is for essential items to bring to a party: Alla mina bra historier
F is for favourite song at the moment: I don´t feel like dancing
G is for favourite game: Fotboll
H is for home town: Falkenberg
I is for instruments you play: Har spelat blockflöjt och piano, på sistnämnda kan jag fortarande spela Nalle Brum
J is for jam or jelly you like: Björnbärsmarmelad
K is for kids: Guddotter Märta (tillika systerdotter. äger mitt hjärta)
L is for living arrangements: Villa, som vi köpte i oktober förra året och har totalrenoverat.
M is for mother's name: Elisabeth Ann-Christine
N is for name of your crush: Henrik
O is for overnight hospital stays: Många.
P is for phobias: Ormar, enda som verkligen får mig flippa ur
Q is for quotes you like: "Tanken förnekar undret men hjärtat tror" Karin Boye apråpå Gudstro
R is for relationship that lasted the longest: Det jag är i nu
S is for sartorial style: Mycket jeans, fina toppar och cardigans. Gärna klänning.
T is for time you wake up: Alltid för tidigt. Avskyr morgonar. Vanligen måste jag pina upp mig vid sju-halv åtta
U is for underwear: Vägra string ;)
V is for vegetables you love: Majskolv, svamp i alla former
W is for weekend plans:Om jag hinner efter kvällsjobb på fredag ska jag till Stockholm för träffa Märta med föräldrar
X is for x-rays you've had: Också här blir svaret många
Y is for yummy food you make: Är bra på många rätter, riktigt bra på allt med svamp i.
Z is for zodiac sign: Jungfru
Å är åt dem du vill skicka listan vidare till: Hjälp, känns som många redan tagit sig an den. Men Det Mörka Hotet alias Samuel, Jonte, Bitterfittan Sofia utmanar jag...
Ä är för älsklingstrend: Just nu då eller? Klänningar i alla former. Glad när det svänger kring benen.
Ö är för en önskan just nu: Få chans att bli kvar på tidningen då jag trivs super.

Update: Julie får också ta sig an alfabetet! =)

Division fem-änka

Sitter ensam och kikar på Brasiliens GP. I Vessigebro dricker man champagne. 4-1 och vinst i kvalserien ger spel i femman nästa år. Henrik som gick dit för att värva ner...