lördag, oktober 11

Lördag med löpning, tårta och svindyr docka

Då Jennifer är lite halvhängig tog jag Märta i morse. Efter lite mys med frukost och morgon-tv fick vi med oss herrarna ut på promenad till lekplatsen. Väl där var det löptävling för barn, arrangerat av Bromma IF. Vi hejade på och Märta sprang vi sidan om utan tävlan. Hon belönades först med en flagga av föreningen och sen en docka av sin moster Jill och Henrik. En svindyr liten sak köpt på mysig affär i Ålsten. Men när en belåten Märta satt i sin sulky och belåtet med ett stort leende sa att det är hennes allra finaste docka så könns det värt varje öre. Är ju inte så ofta vi är tillsammans och kan skämma bort varandra på alla möjliga sätt. Sedan stannade vi på Le Gateau och köpte färskt bröd samt en smarrig tårta eftersom pappa/morfar fyller 65 idag.

Ikväll ska de ju sedan bekant på fotboll vilket är vår present till pappa. Märta och jag ska mysa här.

Grattis världens bästa pappa på din dag!

Igår skrev Hallands Nyheter om pappa. Och Jennifer skrev om honom i sin krönika. Tyvärr kan jag inte länka från den här datorn, men så fort jag är hemma ska bjuda er på den fina läsningen.

fredag, oktober 10

Morgon med Märta

Sent i natt anlände Henrik och jag hos systra Jenna. Smög in och pussade sovande Märta, innan vi alla la oss. Idag var det tidig start. Frukost och Bolibompa stund med Märta. Sen klädde vi alla på oss och gick till dagis. Väl där var barnen ute och jag läste saga för Märta. En saga blev till fem och snart var skaran med lyssnande barn fyra. För att komma därifrån, hur mysigt det än var, så lekte vi kurragömma. Och efter att jag letat rätt på kvartetten och kittlat dem så lovade en fröken ta vid med letandet. Nu blir det snabb vuxenfrukost och så en sväng på stan. Stockholm är vackert med sprakande höstfärger.

torsdag, oktober 9

Lunch med babydoft

Igår lunchade jag alltså med Frida och Nathalie, en månad gammal. Frida var som alltid pigg och glad, den tjejen är urstark. Minstingen i sällskapet sov mest, bedårande söt i hemstickad Bamsetröja. Men lagom till att vi ätit upp vaknade babyn och jag fick hålla. Underbart gosigt. Härlig babydoft.Tyvärr låg kamaren hemma så jag fick inga bilder på mina fina tjejer. Får bli nästa gång.

Lunch med babydoft

Igår lunchade jag alltså med Frida och Nathalie, en månad gammal. Frida var som alltid pigg och glad, hon är en av de där som bara kör på. Lilla tjejn var jättes

Fåglar som viskar

Igår viskade en liten fin fågel något i mitt öra som gör mig väldigt förväntansfull och hoppfull.

onsdag, oktober 8

Dags att gå hem och dricka whiskey

Vi är båda fortsatt lite halvhängiga. Så för tredje kvällen i rad får det nog bli lite whiskey.

Imorgon efter jobbet packar vi in väskorna som ska packas idag och så kör vi mot Bromma. Där väntar några trevliga dagar hos Jenna och Märta. Svågern Rikard är tyvärr bortrest. Men kära far är där. Så vi blir ett gott gäng. Höjdpunkten är landskampen på lördag. Men något museumbesök och eventuellt Skansen ska det också bli. Samt kanske lite shopping.

Höst utan Mommo

Tiden går. Tomheten och saknaden efter henne bara växer.
Nu är det höst. Och det blir inga förtjusta rop om trädens alla färger, inga ljung planterade i balkonglådorna och inga Halloweenbakelser till ett parti Fia med knuff.

Mommo du fattas.

Möten, lunchträff och möten

Idag är det mycket möten för min del. Mitt i allt lunchträff med Frida och lilla baby Nathalie.

Vad tycker ni om möten generellt sett. Bra eller överskattade? Hur mycket av det som bestäms sker? Svara ni, så ger jag min bild sen.

Det var fler än jag

Känner att jag vill tillägga att det var fyra bilar till som också fått en fin liten böteslapp på rutan.

Det var fler än jag

Känner att jag vill tillägga att det var fyra bilar till som också fått en fin liten böteslapp på rutan.

Det var alltså fler än jag som missat den lilla skylten.

tisdag, oktober 7

Solen väntar på mig

Tack för idag, slut för idag.

Kvällen blir strykning i stora lass. Och så löprunda på det.

Böter första dagen

Just det. I går när jag glatt kom till bilen hade jag fått böter. Där jag parkerat får man stå gratis alla dagar alla tider utan mellan 9- 9.30 den första måndagen i månaden. Skylten som meddelade stod dessutom på ena sidan av parkeringen och var inte sådär jättestor som man kunnat önska. Snacka om sura pengar.

Jag älskar oss

Igår var det som sagt trädgårdsarbete. Vi stretade på ihop och gick trötta in först när märkret gjorde sig alltför stort. Efter snabba duschar lagade vi mat, eldade i brasan och pratade. Efter maten blev det sedan varsin pytteliten whiskey var eftersom vi båda känner något litet i halsen. Sen la vi oss ganska tidigt vid halv elva. Jag läste lite medan Henrik somnade bums.

Jag älskar kvällar som denna. När vi är. I det lilla. En vacker grå vardag.

måndag, oktober 6

Hem till trädgården

Solen skiner och jag ska nu gå mot bilen för att köra hem. Hem till mitt och Henriks hem. Väl där får jag bara gå in och byta om. Sen är det jobb i trädgården som gäller. Vi hoppas få klart det sista nu i veckan. Dessutom ska vi försöka ordna datorn i kväll.

Ungefär så här blir vår trädgård när den är klar...

Deprimerande matlåda

Har precis slängt i mig en färdiglagad medhavd rätt. Här på stället går folk inte ut. Det är matlåda som gäller. Jag har länge stretat emot, sprungit till stantons och köpt dyra sallader. Nu är det färdigrätter som gäller. Ligger någonstans mellan take in och matlåda.

Jag blir dyster när jag sitter och ser mina kollegors medhavda mat. I alla fall någras matlådor. Det finns en tjej som nästan alltid har pasta. Och så korv till det. Sen inget mer. Ingen sås, ingen ketchup, ingen sallad. Det ser så tråkigt ut att jag vill gråta när hon sätter fram sin tallrik.

Med bil

Denna underbara månad samåker Henrik med en kollega. Detta för att jag ska kunna ha bil.

Så idag kom jag torr, varm och i tid till jobbet. Dessutom väldigt glad.
Älskar att sitta och köra, samla tankarna och lyssna lite på musik.