lördag, september 13

Ovanför strecket

Seger idag. Södra Sandby- Böljan 0-1. Ovanför strecket. Nu ska vi hålla oss här.
Är för trött för att skriva mer. Det var mycket jobb idag. Och fruktansvärt nervöst in i det sista. Vi är klart bättre men när vi inte avgör matchen genom mål utan bara leder med ett så finns spänningen där. Men det enda som betyder något är seger.

Hemtrevnad


Det här skåpet har Henrik ärvt från sina farföräldrar. Jag älskar det där det står och sprider hemtrevnad med sin historia och sitt trevliga yttre.

Portföljen ser bra ut

Tricorona.Veckans aktieraket nästa vecka...

Eller vad säger du ekonomichefen?

fredag, september 12

Min syster har fått ungar



Johanna och Patrik har skaffat sig två kattungar får jag rapport om. En av varje sort. Små syskon som övergivits. Kattungarna fanns på Djursjukhuset i väntan på nytt hem eller avlivning. De här två små hade tur och fick nu ett fint hem, de kommer att bli överösta med kärlek från min syster och svåger.

Jag väntar spänt på bilder och längtar till jag få träffa de fina katterna.

Inställd lunch

Skulle lunchat med Frida idag. Hon som skulle ha kläckt den 7:e. Fick dock ett sms nu på förmiddagen där det stod att hon fick ställa in för hon hade lite ont...

Jag hoppas allt går bra nu och att Frida och Claes snart har sitt tredje barn hos sig. Tvillingarna Oliver och Felicia kommer att bli fina storasyskon.

Södra Sandby ska slås

Imorgon är det match mot Södra Sandy. En väldigt viktig match för vår del. Vi har tre poäng upp till Helsingborg. Men vi har en match mindre spelad. Södra Sandby borta är en svår match men vi åker ner till Skåne för att kriga oss till en seger.

Nu var jag inte med i våras när vi möte Södra Sandby hemma. Men tidigare år har det varit som att möta två olika lag beroende på var matchen gått. Lika bra som de varit på hemmaplan lika dåliga har de varit när de besökt Falkenbergs IP. Där nere brukar deras yttrar komma starkt hela tiden och lägga en snabb boll vidare på forward. Innermittfältarna brukar liksom kliva ner i uppspelsfas för att skapa luckan åt yttermittfältarna. Så det är något för oss att tänka på. Sen är det en ganska kort plan och jag tycker vi ska ta rejält djup eftersom det är i stort sett en direkt målchans om vi står högt med backlinjen och de får igenom bollen.

torsdag, september 11

Han som köpte ringen och gick ner på knä

Den om förlovningsringen

Förra sommaren bjöds det förlovning för min del. För att sätta en liten twist på det beslöt sig sambon och jag för att slå till under semestern i Las Vegas. Sambon körde tradition och valde sin farfars ring som han ärvt. Jag planerade köp i det stora landet i väst eftersom guldpriset enligt så kallade säkra källor var lägre där.

Väl på plats i Vegas, en makalös stad som bara folk utan humor kan låta bli att älska, började jakten på ringen. Efter att ha tittat runt hos lite olika juvelerare på egen hand beslutar vi oss för en ring i ett skyltfönster på Hotel Venetian, en modern version av en klassisk stad. Den lilla butiken ligger pittoreskt vid kanalen där gondoler seglade fram. Vi pekar på ringen och ber att få prova. Expediten bjuder världens största amerikanska leende och leder så in oss i ett litet rum. Medan butikens första rum sett ganska exklusivt ut så leddes vi nu in i lyxens innersta kärna. Redan här börjar jag försöka viska till Henrik att det är dags för reträtt. Men det är för sent.Damen tar fram ett papper på vilket hon ringar in var på de fyra c:nas skala vår ring befinner sig. Det är carat, clarity, colour och cut. Vår ring är en tungviktare må ni tro. Vilket den bevisar när den kommer på. Den är alldeles för stor och ser ut att äta upp mitt finger. Skulle jag välja den måste jag dessutom sluta jobba eftersom den står upp dryga två centimeter och är totalt opraktisk. Ett köp skulle också innebära att sambon aldrig mer var hemma hos mig eftersom han måste jobba ihop till ringen, något butiksdamen med händerna fulla av bling-bling, tycker låter rimligt. Till slut får jag tillfälle att snegla på prislappen. Sambon iklädd en souvenir t-shirt som talar om att han är Las Vegas Fire Department, söker min blick. Jag väser fram att den kostar åtta och fem nollor dollar. Med en halv miljon kronor på ringfingret börjar jag fnittra. Vi talar artigt om att vi ska tänka på saken och vi lyckas slingra oss ur att uppge vilket hotell vi bor, vilket expediten nu vill veta. Vi flyr sen ut ur butiken och landar på ”Markusplatsen” där vi köper glass och skrattar tills vi inte får luft.
När vi samlat oss ger vi oss av till Egypten (Hotell Luxor) där vi hittar en ring med en stor rosa sten. Den kostar 17 dollar och vi slår till.

Livets skeenden

Allting som skett kommer tillbaka. Hemsöker.
Den man är nu får stå till svar för vem man var då.
Det är priset för läxor man lärt sig.

onsdag, september 10

Penicillin och operation

Eftermiddagen bjöd tandläkarbesök. Som alltid gick jag på Folktandvården i Falkenberg. Idag slog det mig att det verkar vara en ganska barninriktad mottagning med Nalle Puh-planscher och annat för yngre att fästa blicken vid under undersökning. Jag trivs dock utmärkt där och har alltid haft bra tandläkare så jag fortsätter gå dit. Varför börjar folk gå till privattandläkare egentligen?

Mitt onda visade sig vara en visdomstand. Den har inte kommit igenom utan är under tandköttet, som jag tror tandläkaren benämnde som slemhinna(?). I alla fall är det ett litet hål i tandköttet ovanpå tanden vilket gör att jag fått en infektion där nere. Omöjligt för mig att hålla rent liksom. Tandläkaren sprutade in någon slags rengörningsgrej som förhoppningvis ska hjälpa tillsammans med penicillin i tio dagar. Sen röntgade de mina tänder eftersom jag ska få en remiss till operation. Tanden ska bort. I Halmstad sker detta som jag förstod. Kommer knappt ihåg den delen av samtalet som ägde rum efter rengörningen för då hade jag helt vansinnigt ont. Kom därför inte mig för att fråga hur en sådan operation går till och så vidare.

Nu har jag kommit hem, tagit första tabletterna tillsammans med en värktablett och det hela känns bra. Nu vet jag i alla fall vad det är. Och att jag får hjälp i omgångar. Penicillin brukar ju hjälpa ganska så omgående. Så jag är nöjd med mitt tandläkarbesök. I oktober ska jag visst dit på rutinundersökning sa de.

Mitt i allt fick jag lite tröstande beröm för att jag hade fina tänder och aldrig haft hål.

Slagen hjälte


Så här känner jag mig idag med min tandvärk.

tisdag, september 9

Bågskytte med fotbollen

Ikväll hade våra tränare ordnat en överaskning. Bågskytte.
Det var jätteroligt. Fast först var det otäckt.

Jag vågade inte spänna bågen tillräckligt. Sen höll jag pilbågen för långt ifrån mig.
Till slut efter lite pepping och god hjälp från instruktör, fick jag iväg min första pil. Den satt i väggen och därifrån i tavlan. Såklart fick jag bra respons på denna pil av mina lagkamrater som skrek av skratt. Sen satt pil 2,3,4 och 5 i det gula och röda. Bra tyckte alla. Då halvviskade jag till instruktören från bågskytteklubben.
-Problemet är att jag siktar på den andra tavlan.
-Jag ser väl det, sa han och skrattade.

Sen fick jag dock hyfsad ordning på grejerna och ju mer kontroll jag kände att jag hade ju roligare blev det. Som alltid när vi gör något sådant här är det fullt kackel och många skratt. Det visade sig att vi hade några riktigt skarpa skyttar i laget. Tack för en fint ordnad kväll Patrik, Pelle, Göran, Lasse och Lotta!


Roy eller en grekisk gudinna?


Linn har tung koll.


Hanna var grym!


Denise hittade en vän.


Marie och jag hittade en större vän.


Söta Sara.


Böljan spänner bågen..

Imorgon får jag hjälp

Jag tyckte att jag gnällde på rätt bra. Likväl blev det tid först imorgon.
Jag förklarade att jag knaprade värktabletter som godis. Likväl först imorgon.

Regnig tisdag

Sovit dåligt i natt igen på grund av tanden. Tog mig upp vid sju och strulade runt. Konstaterade ösregn utanför. Lagom tills jag skulle börja ta fram regnställ ringde dock pappa och erbjöd skjuts till stationen. Glad och tacksam för detta.

Nu sitter jag här och försöker desperat få en tandläkartid. Har möte från 10-14 idag. Sen ikväll är det någon slags överaskningsaktivitet med fotbollen.

måndag, september 8

Kristallen förstörde min kväll

Kommer glatt hem från träningen. Lagar lite mat. Henrik är på landet så jag tänker slå mig ner framför tv:n och se favoriten CSI medan jag äter. Då är det blajiga Kristallen. Gala för innbördes beundran. Möjligtvis intressant för de som ser mycket på TV. Så det blev att vända sig till Aktuellt för middagssällskap.

Imun mot värktabletter?

På lunchen sprang jag och inhandlade fler Ibumetin eftersom de sägs vara bäst. Tog sen en tablett raskt. Redan vid kvart i tre fick jag sedan ta en till eftersom jag höll på att bli galen. Och nu skulle jag vilja ta en till. Eller rättare sagt så skulle jag vilja bli nedsövd. Tabletterna hjälper inte. Det är ju löjligt hur ont en liten tand kan göra. Svullnaden har blivit värre och jag är alldeles varm på kinden/ käken.

När jag hör mig själv pipa på det här sättet så undrar jag hur jag i all världen ska kunna föda barn.

Tablett i tid

Lyckades inte ta värktablett i tid vilket gav halvtimme av hemsk värk. Är nog tanden. Är svullen på käken, ser ut som lågt sittande påssjuka. Mina kollegor tycker synd och bjuder på Ibumetin. Tydligen den bästa tabletten mot just tandvärk.

Vykort från Skansen


Guddottern skickar en hälsning från Skansen.

söndag, september 7

Klagoblogg

Har under helgen känt mig piggare. Tror ledig fredag var precis vad jag behövde. Få sova ut och komma ikapp lite här hemma.

Dessvärre har jag dock fått tandvärk. Tror jag att det är. Kan vara munsår också. Har lätt för att få sistnämda. Ofta flera på samma gång och djupt inne i munnen, i kinderna. Det brukar dock kännas lite annorlunda. Värken jag har nu började igår. Höll mig vaken bitvis i natt. Och idag har den bultat på och gjort sig påmind så fort värktabletten slutat verka.

Är lite svullen på utsidan av kinden och känner mig öm. Hoppas att det inte är en visdomstand. Har förstått att de orsakar mycket smärta.

4-1

Rättvis seger med 4-1. Underbart skönt. Nu är det bara tre poäng upp.
Bad Patrik säga till HN att vi är nöjda med denna 5-poängs helg.

Böljan får hjälp i nöden

Med fyra omgångar kvar av serien fick IF Böljan oväntad hjälp i kampen om nytt kontrakt i division 2 sydvästra dam. Veberöd utesluts ur serien efter att de förra omgången lämnat w-o till matchen mot Falkenbergs FF. Beslutet har överklagats av Veberöd men Svenska Fotbollsförbundets regler är klara. Lagets resulat i årets serie stryks nu och vinnare på det blir Böljan som med det tar in två poäng på Helsingborgs DFF som ligger närmast ovanför nedflyttningsstrecket. Böljan spelade oavgjort mot Veberöd i våras medan Helsingborg vann. Nu är Böljan fem poäng efter Helsingborg.
För Derome BK som kommit starkt i höst och redan lagt det största nedflyttningshotet bakom sig, innebär det att vårens förlust mot Veberöd blir betydelselös och nytt kontrakt i divsion 2 ser än säkrare ut. I övrigt berörs serien inte vidare då de fyra poängen mot de båda Hallandslagen var de enda som Veberöd lyckas ta.


Så här hade jag skrivit om jag jobbat på en lokaltidning här i trakten, om det som hänt i vår serie inför helgens omgång. Hallands Nyheter skrev en liten sak igår. Där löd rubriken att Derome nu slapp den försmädliga förlusten mot bottenlaget Veberöd och sedan konstaterar man att det bara innebär smärre förändringar för serien eftersom bottenlaget Veberöd bara mäktat med att vinna mot Derome och spela oavgjort mot oss, Böljan.

Jag blir trött. Ett av de lokala lagen som de bevakar tar alltså in två viktiga poäng gentemot laget de jagar. Men det står det inte ett ord om...

I eftermiddag möter vi Skurup. De ligger sist i serien med fyra poäng. Vi har sju. Det är helt klart en måstematch idag. Så håll tummarna mellan fyra och kvart i sex.