fredag, november 25

Helgfrid

Datorn fungerar och inget material förlorat.
Vi har jobbat en massa i huset.
Hittade snygg kostym att ha på dopet.
Är hemma bara H och jag en fredagkväll.

onsdag, november 23

Blivit lam

Min älskade fina bärbara dator la igår förmiddag av efter ett kort konstigt surr. Sen har inget varit sig likt. Jag är lam av fasa över allt som förmodligen gott förlorat. Allt omarbete jag gjort med tennisklubben de senaste veckorna kan vara borta. Alla bilder från hösten som jag inte hunnit framkalla. Och en lång utvärdering av Kulturkortsprojektet. Det får inte vara så. Är nu låst till datorn på kontoret och till hoppet om att mina arbeten och bilderna finns någonstans ute i den stygga datorvärlden och bara väntar på att få komma hem till mig.

En datorexpert här på jobbet berättade för mig att det ofta hjälper att knacka och slå på datorn om den inte fungerar. Saker kan liksom hoppa rätt då. Min roliga chef Ingrid konstaterar att hon plötsligt fått vetenskapliga beläggg för det hon gjort i årtal. Vi är nog många med henne som känner så.

måndag, november 21

Halländsk fotbollsgala







I lördags bjöd Böljan sina guldspelare på Halländsk fotbollsgala. En ganska rolig upplevelse. Om än lite seg mycket på grund av att Anders K, som var konfrencier inte var helt rätt i rollen. När han var nyhetläsare på TV4 Halland intervjuade jag honom för en grej i Halmstad Tiding. Frågade då om han inte vill vara på "riktiga 4:an". Det ville han inte sa han, så jag skrattade gott när han plötsligt satt i Stockholm. Iaf så hölls galan på Strandbaden i Falkenberg. Maten var god, men serverades för utspritt. Framför allt fick man vänta på huvudrätten för länge.
Priserna som delades ut gick i stort rätt. Malin Andersson, som jag spelade med i Varbergs Gif, spelar nu i Norvalla och blev "Årets kvinnliga spelare". Jätteroligt och välförtjänt. Vår Nathalie blev med sina 57 mål "Årets målskytt". Tråkigt nog så tog inte arrangörerna tillfället i akt och uppmärksammade det ordentligt. Alltså att en spelare på seniornivå gör 57 mål på 18 matcher händer egentligen inte. Det är unikt och förtjänade mer uppmärksamhet än det fick.
Att Kung Karl blev "Årets Förening" är ju sådär med tanke på att det handlar om ett lag, inte än förening. Dock är det jätteroligt att "landsbygden" lyckas hålla igång sina lag och ta sig uppåt.
Jag flankerades helt av vinnare då Natalie satt på min ena sida och Laholms Calle Genberg på min andra. Han blev "Årets spelare från div. II och III. Roligt. Calle och hans söta flickvän Lisa smet dock från festen tidigt. Fast i och för sig ganska förståligt, de hade ju en hemresa att tänka på och det var lite segt mellan kött och glass...
Falkenbergs Tommy Naurin blev välförtjänt "Årets målvakt". Dock lite tråkigt att se att ingen dam ännu vunnit denna kategori. Över huvudtaget så är dampriserna för få. Och det är tråkigt att när det handlar om pris till herrar så är det "Årets spelare" medan det är "Årets kvinnliga spelare" när det handlar om damer. Lägg till "Manliga" framför det första så att det blir rätt. Är trött på att mannen anses som standard, det normala.
Vi i Böljan höll i alla fall igång bra under kvällen och hade trevligt på vårt hörn, tjusigt placerade längst fram som de seriesegrare vi är.