lördag, juni 7

Märta är på besök

En väldigt glad överraskning är att Märta tillsammans med pappa Rikard är på besök hos oss på Västkusten. Underbart mysig dag har vi haft ihop.

I förmiddags kom mamma och Märta för att hämta mig. Vi gick till lekplatsen och hade roligt. Sen var det sen frukost hos föräldrarnas innan vi åkte till stranden. Kära Ringsegård. Blåste rejält men vi plaskade lite, byggde sandslott (som vissa hoppade sönder direkt) och så picknickade vi.

Sen har vi haft baluns här i eftermiddag. Alla vi och så Henriks föräldrar. Grillade vildsvin, njöt kall god öl och så en smarrig rabarberpaj som jag fixat ihop. Var rabaerber från vår trädgård.

Självklart slog vi oss vid sex ner framför TV:n. Nu är det igång. Nu lever man. Nu är det härlig fotboll varje dag.

Europamästerskap. Smaka på ordet.

fredag, juni 6

Glad Nationaldag!


Hurra för Sverige. Vårt fina land. Vårt vackra land.

torsdag, juni 5

Övertid i dag också

Inte heller idag räcker arbetstimmarna till.

Men jäklar vilket Nationaldagsfirande vi på Kultur och Fritid bjuder på i Societetsparken imorgon.


Kungen kommer inte, men det blir ett ståtligt firande ändå.

Vemod och glädje

Idag åkte pappa och jag till jobbet tillsammans för sista gången.
Jag har semester nu hans sista veckor. Kändes fint men vemodigt. Pappa har alltid funnits där på Hagaskolan. ´Det kommer bli konstigt efter sommaren att se skolan fyllas av elever och lärare men veta att pappa ligger hemma i hängmattan.

Han har pendlat i 29 år till Varberg. Ett år fick vi ihop. Det är lite irniskt. De två morgonar i veckan vi har kunnat åka ihop har varit fantastiska. Pappa och jag- som i alla tider.

Jag tröstar mig vid tanken på alla resor till matcher och så, som vi har kvar att göra. Min fina pappa och jag.

onsdag, juni 4

More than the whole wide world and back again


Från i november.

Vad gjorde du under kriget?

Boktips. Läs den. Peter Kardhammar skriver på ett enkelt men vackert sätt krigsskilldringar.

Han är för i övrigt den enda tillsammans med min syster Jennifer som varit fast anställd på både Aftonbladet och Expressen. Båda gjorde det dock i omvänd ordning.


Under sina år som reporter har Peter Kadhammar mött människor och bevittnat händelser de flesta av oss aldrig kommer i närheten av. Hur har det förändrat ...hans uppfattningar? Vad gjorde du under kriget är en personlig skildring av konflikter och människor: om samhörighet och mod lika mycket som om underkastelse och förtvivlan. Det är en bok som berättar om och ifrågasätter den tid vi lever i.

¨Skrivkramp

Senaste dagarna har skrivarlusten varit låg. Förutom dåligt bloggande har det märkts på jobbet. Det är mycket texter som ska skrivas just nu. Nåväl, fått det gjort. Och ikväll fick jag till och med ihop ett kåseri. Så fancluben kan andas ut...

Nu ska det bli ordning på häcken

Äntligen hemma. Blev lite extra sen hem på grund av Kära SJ som hade spårproblem på grund av värmen. Nåväl, fick av en slump trevligt sällskap på tåget så det gjorde mitt lidande mindre.
Direkt från perrong till Coop blev det sedan. Storhandling inför helgen. Även inhandling av sju nya tujor som förhoppningsvis ska få ordning på vår häck.

Jobbar över med sällskap av Sofia

Idag blir det jobb några timmar till. Är en hel del jag måste ha klart innan semestern.
Jag går nästa vecka och så veckan på det. Allt jag har inplanerat hittills. En semester som dessutom kommer att gå åt till att bygga carport. Men det är bra att spara ledighet till den lite längre resa som lär ske i slutet av nästa år eller början av nästa.

Hur som. När jag återvänder hit vecka 26 så är det bara fem dagar till vår stora musikfestival så jag måste knyta ihop det mesta redan nu.

Eftersom klockan är fem har de flesta stängt sina dörrar här. Men jag är inte ensam. Sofia Karlsson med sina tolkningar av Dan Andersson är här hos mig. Mycket trevligt sällskap.

Underbar tisdagskväll med tre poäng för bollklubben

I sista minuten beslutade pappa och jag oss för att åka till Genevad igår kväll. Där möttes, denna fantastiskt varma och vackar försommarkväll, Genevad/ Veinge- Vessigebro. Det var en match som präglades av att domaren inte glömt korten hemma. Med en bit kvar av första halvlek blev Vessige som då ledde med 1-0 tio man. Efter det gällde det bara att slå ifrån sig. Det klarade di blåe och vi tillresta supportrar var väldigt glada. Extra plus måste ges till Ola Persson på mitten som slet för två innan utvisningen och för tre efter den. Martin Hassellöf i målet ska ha all cred också för att han helt oförberedd ställer sig och för de något annorlunda, men ack så matchavgörande, räddningar han stod för.

tisdag, juni 3

Klockan är 16.33 och tårar rulla

Plötsligt, mitt bland alla högar av jobb, så börjar dem rinna.
För varje dag saknar jag henne mer och mer.

Jag minns när Farmor dog. Då var det också så. Tills jag till slut resignerade.
Saknaden gick in i en annan form och tanken på återseendet växte sig starkare. Med det kom glädjen.


“Don't be dismayed at goodbyes,
a farewell is necessary before you can meet again
and meeting again,
after moments or lifetimes,
is certain for those who are friends.”

Köksvecka

Jag har köksvecka. Det är tisdag. Tre gånger har jag behövt bli påmind.
Som tur är i rätt läge så än har ingen anledning att klaga.

Problem med häcken

I höstas planterade vi en häck med tujor på baksidan. Valet av denna sort grundar sig i att vi ville ha något som växer upp snabbt och är grönt året om.

När jag köpte häckplantorna som var cirka 75- 100 cm stora så fick jag instruktioner om att vattna lite xtra men annars inget. Instruktionerna borde ha lytt att jag skulle vattna hur mycket som helst. Och att jag inte skulle lägga täckbark längst upp. Det torkar ut. Och att man skulle ha luckrat upp under plantan så att rötterna bättre får fäste. Nu gjorde vi fel på i stort sett allt. Halva häcken lite drygt ser dock skaplig ut. Dock får vi byta ut 7 plantor som helt har givit upp.

Det är jobbigt att ha trädgård.

måndag, juni 2

Succé med Sofia

Gårdagen slutade med succé. Publiken bara klappade och klappade.
Känns alltid jättebra när ett arrangemang går den vägen.

söndag, juni 1

Bloody sunday

I vårt bibliotek hade jag en glasskiva tillhörandes en stor fotoram, liggandes bland en hög med album och papper. Allt detta låg på en pall. Nyss hade jag en massa i händerna och tittade mig inte för. Så det blev att jag strök benet mot pallen. Där låg glasskivan lite på sned ut. Så nu sitter en fin liten skinnremsa på glasskivan.
Blodet har bokstavligen sprutat från mitt ben. Nu har jag lyckats få det att gå ner till ett stilla sipprande.

Får ha plåster på benet när jag jobbar i eftermiddag och kväll. Är slutsåld spelning med Sofia Karlsson. Bandet kommer till Varberg vid två så då måste jag vara där. Ni får heja på Sverige åt mig.